Ga naar de inhoud

Een 2 persoonsbed in een kleine slaapkamer: hoe pak je dat aan?

person

gussta

calendar_month 30/04/2018

Slapen in een heerlijk 2 persoonsbed, maar helaas weinig ruimte in je slaapkamer? Met een paar handige tips krijg je dat toch gewoon voor elkaar. Door goed te kijken naar de maat van het bed en bijvoorbeeld door gebruik te maken van een op het oog zwevend model. Verder kun je slim gebruik maken van de wanden van de slaapkamer, zodat het 2 persoonsbed toch prima in de ruimte past en je daar heerlijk in slaapt.

Een twijfelaar of 160×200

Het standaard 2 persoonsbed in Nederland heeft een breedte van 160cm, bij een lengte van 200cm. Het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van een twijfelaar. In dat geval is het bed slechts 140cm breed, waardoor je flink meer ruimte hebt in de slaapkamer.

Houd er rekening mee dat de twijfelaar goed geschikt is om af en toe samen in te slapen. Of om zelf heel ruim in te slapen. Als je er dagelijks samen in slaapt kun je beter uitgaan van minimaal 160cm breedte.

Een zwevend houten bed

Gaat het je vooral om het ‘volle’ gevoel dat je krijgt bij een 2 persoonsbed in de kleine(re) slaapkamer? Maak dan gebruik van een mooi houten bed dat op het oog lijkt te zweven. Het bed bestaat uit een houten ombouw met een bijna onzichtbare stalen constructie. Die zorgt ervoor dat het bed los van de grond lijkt te staan, omdat de poten bijna niet zichtbaar zijn. Beschikbaar met zwevende nachtkastjes, waardoor het geheel er een stuk kleiner uitziet dan het in werkelijkheid is.

Gebruik de wanden in de slaapkamer

Naast het bed wil je wellicht nog een aantal andere spullen kwijt in de kleine slaapkamer. Als je daar weinig ruimte voor hebt kun je slim gebruik maken van de wanden. Hang een paar planken op om spullen neer te zetten of monteer een compleet kastje. Op die manier win je eenvoudig ruimte, die je anders kwijt zou zijn aan een kast op de grond.

Let op: monteer de planken en kastjes hoog genoeg en niet helemaal aan het hoofdeinde. Op die manier voorkom je dat je er met je slaperige hoog per ongeluk een keer tegenaan zal stoten.

Houten 2 persoonsbed kopen

Enthousiast aan de slag om er in jouw kleine(re) slaapkamer toch voor te zorgen dat je een 2 persoonsbed kunt plaatsen? Bekijk de houten bedden bij ons in de collectie, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Beschikbaar in 160cm breedte of als twijfelaar, zodat je daar zelf uit kunt kiezen. En meer weten over het hout dat we gebruiken of de zwevende constructie? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95