Ga naar de inhoud

Bedtafel boven het bed: 5 manieren waarop die goed van pas komt

person

Patrick Wessels

calendar_month 01/06/2023

Bestel een bedtafel en voorkom morsen als je in bed nog wat eet. Of gebruik de tafel op wieltjes om te lezen en schrijven, voor een laptop of om lekker creatief te tekenen en knutselen. Hoe je er gebruik van maakt bepaal jij. Bij ons bestel je een bedtafel die je makkelijk over het houten bed schuift.

En is die ‘bedtafel’ nieuw voor je? We leggen je precies uit wat het is. En hoe anderen er graag gebruik van maken. Waarschijnlijk wil je daarna niet meer zonder, dus weet wel waar je aan begint met dit artikel. Wij leggen je uit waarom anderen graag een tafel op wieltjes over het bed schuiven. Nog los van dat het er goed uitziet natuurlijk, omdat dat standaard is bij ons.

Wat is een bedtafel?

Een bedtafel is een tafel op wieltjes die je over het bed heen schuift. De tafel heeft de breedte van het bed en is een smal blad, dat je vooruit of achteruit kunt schuiven. Of rollen eigenlijk, op de wieltjes onder onze tafels. Zo haal je de tafel makkelijk naar je toe of schuif je die weer naar achteren als je die niet meer nodig hebt.

In technische zin bestaat de tafel uit het tafelblad, met links en rechts de zijkanten. Onderaan de tafel zitten in ons geval de wieltjes. Zo zorgen we ervoor dat je het tafeltje makkelijk vooruit en weer achteruit verplaatst.

Bij ons bestel je de tafels voor bedden standaard in 3 maten:

  • 165 centimeter (voor een 140 centimeter, twijfelaar bed)
  • 185 centimeter (voor een 160 centimeter, tweepersoonsbed)
  • 205 centimeter (voor een 180 centimeter, groot tweepersoonsbed)

De hoogte van de tafels is standaard 78 centimeter. Dat is voldoende hoog om de tafeltjes over het bed te schuiven en daar met je benen onder te liggen. Dankzij 4cm dikte is de tafel lekker stevig én  oogt het model heel robuust. 

5 manieren om de bedtafel te gebruiken

De bedtafel kun je natuurlijk gebruiken zoals jij wilt. Toch delen we graag een paar handige tips, al was het maar omdat dit je misschien nog op ideeën brengt. 

1. Eten zonder te morsen

De meesten van ons leren al als kinderen dat dit niet de bedoeling is. Maar, lekker is het wel. Toch? We houden er allemaal van om in bed toch nog iets te snacken. Of sterker nog, om echt eens lekker ontspannen te eten terwijl we een filmpje kijken of nog een boek lezen.

Toch hebben we ook allemaal wel eens gemorst in bed, en dat is zonde. Je wast de vlekken er wel weer uit, maar het slaapt die avond en nacht toch niet zo lekker. En het is ook geen leuk vooruitzicht om in bed te gaan eten als je weet dat je alles daarna moet wassen.

Gebruik daarom liever de bedtafel voor het bed. Dan zet je daar het bord op. En eet je net zo makkelijk soep als brood en salades of iets anders in bed. 

2. Om te lezen en schrijven

Een boekje lezen of nog een paar aantekeningen maken: daarvoor is het bed een heel fijne plek. Dat wil zeggen, als je een harde en stevige ondergrond zou hebben natuurlijk.

Gebruik daarvoor de bedtafel, die je makkelijk naar je toe schuift of net weer verder weg. Zo lees je net even makkelijker. En over schrijven hoeven we het helemaal niet te hebben, omdat dit simpelweg niet lukt als je daarvoor geen tafel(tje) beschikbaar hebt. 

3. Voor de laptop en tablet

Net zo handig zet je een laptop of een tablet neer. Dat is natuurlijk handig als je nog aan een stuk tekst wilt werken of een paar mailtjes wilt beantwoorden. En het is heel handig als je een film wilt kijken.

Op een laptop of een tablet kijk je heel makkelijk een film of een serie in bed. Maar, vooral een laptop knapt er niet van op als je die gewoon op de deken zet. De luchtgaten van de laptop raken verstopt, waardoor de laptop erg warm wordt. Of erger nog, de laptop zuigt het stof van het dekbed (dat je niet ziet, maar er wel zit) in de luchtsleuven. Daardoor raakt de laptop steeds verder verstopt. De laptop wordt ook de volgende keer weer warm, en het is lastig om dat zelf te reinigen en weer op te lossen. Gebruik dus liever de bedtafel voor de laptop of tablet. Dan staat het scherm bovendien mooi recht. 

4. Om te tekenen of knutselen

Houd je van tekenen of ben je iemand die graag knutselt? Grote kans dat je als het buiten koud is lekker in bed wilt kruipen. Of gewoon aan het eind van de middag, als je even een momentje voor jezelf wil. 

In die gevallen is het verleidelijk om in bed te kruipen, maar daar kun je normaal gesproken moeilijk knutselen of tekenen. Totdat je een bedtafel beschikbaar hebt. Die is groot genoeg om lekker op te werken. En het zorgt ervoor dat je een goede stevige ondergrond hebt.

5. Alles binnen handbereik

Ten slotte houd je op de bedtafel van alles heel handig binnen handbereik. Dat geldt voor je telefoon en de afstandsbediening, net als een bril, medicijnen of een waterfles. Dus wat je op dat moment ook aan het doen bent, je voorkomt met de tafel over het bed dat je er steeds uit moet stappen als je wat nodig hebt. En een nachtkastje is ook niet zo groot dat je er alles goed op kwijt kunt natuurlijk. 

Bedtafel kopen: 4cm massief eikenhout op wieltjes

Bij ons bestel je een bedtafel in massief eikenhout. Dat gebruiken we bewust, omdat het er geweldig uitziet. In 4cm dikte is het een stijlvol geheel, dat je op een mooie manier over het (houten) bed rijdt. Dankzij de wieltjes van goede kwaliteit kun je de tafel makkelijk verplaatsen, terwijl deze daarna toch heel stevig staat.

Bestel online een mooie bedtafel en maak het jezelf makkelijk. Wij zorgen ervoor dat je in bed al het bovenstaande en nog veel meer een beetje eenvoudiger kunt doen. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95