Ga naar de inhoud

Dekbed Ducky Dons Nextlife: Duurzaam en heerlijk zacht

person

gussta

calendar_month 31/08/2022

 

Het Ducky Dons Nextlife dekbed is superduurzaam en ligt heerlijk zacht. Het materiaal is gerecycled en biedt een aantal heel fijne voordelen. Dus ben je op zoek naar een duurzaam dekbed dat lekker comfortabel slaapt? Het dons en de veertjes zijn superschoon, hypoallergeen en bovendien van hoge kwaliteit. Wij leggen je in dit artikel uit wat Ducky Dons Nextlife precies is en waarom we daar bij Gussta zo enthousiast over zijn. 

Wat is Ducky Dons Nextlife?

Ducky Dons recyclet dons en veren. Dat is misschien wel het fijnste materiaal voor de vulling van een dekbed en een hoofdkussen. Tegelijkertijd is het normaal gesproken een materiaalintensief proces om dekbedden en hoofdkussens met dons te vullen. Dat is zonde, omdat dit ook een stuk duurzamer en verantwoorder kan.

Ducky Dons heeft Nextlife ontwikkeld. Het is een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid, omdat het bedrijf hiervoor dons en veertjes recyclet. Dat gebeurt met veel aandacht voor een hoogwaardig, superschool en hypoallergeen resultaat. Uiteraard is het volledige proces gecertificeerd volgens de Global Recycled Standaard (GRS).

De dekbedden zijn gevuld met 70% gerecycled dons en 30% gerecyclede veertjes. De zachte tijk er omheen is gemaakt van 100% katoen. Dankzij een enkele versie en een 4-seizoenen-uitvoering kies je zelf hoe warm het dekbed moet zijn waaronder je graag slaapt. 

Gerecyclede dons en veren: 4 voordelen

De gerecyclede vulling van het dekbed van Ducky Dons biedt een aantal belangrijke voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Goed voor het milieu

Het dons in de dekbedden is veel beter voor het milieu, omdat het gaat om 100% gerecyclede dons en veren. Dat zorgt voor een enorme winst ten opzichte van de traditionele dekbedden, die aan het eind van de levensduur vaak eindigen op de afvalberg en worden verbrand.

Dat is helemaal niet nodig, omdat vaak alleen de hoes verkleurd of versleten is. De vulling is vaak nog van uitstekende kwaliteit. Ducky Dons werkt samen met textielinzamelaars, kringloopwinkels en een eigen inzamelprogramma. Zo worden de dekbedden en kussens teruggehaald uit de markt en wordt voorkomen dat ze de verbrandingsoven in gaan.

Er komt vervolgens geen nieuw materiaal aan te pas, om weer een dekbed te vullen met dons en veren. Het resultaat is een 100% gerecycled product, dat natuurlijk superschoon is en net zoveel comfort biedt als een dekbed met nieuwe dons en veren.

Superschoon en hypoallergeen

De producten van Nextlife zijn 100% schoon en volledig hypoallergeen. Wat dat betreft biedt een gerecycled dekbed dezelfde hoge kwaliteit als een nieuwe vulling. De producten worden geproduceerd volgens de strikte normen voor reinheid (turbiditeit). Sterker nog, de Europese norm schrijft een waarde van 300mm voor, terwijl Ducky Dons Nextlife maar liefst 1000+mm biedt. Het zuurstofgehalte om vreemd organisch materiaal op te sporen bedraagt 4, terwijl de Europese norm maximaal 20 voorschrijft.

Nextlife duurzame dekbedden zijn grondig gereinigd, bijvoorbeeld door de grondstoffen te analyseren. Alleen dons en veren van de hoogste kwaliteit komen in aanmerking om opnieuw te gebruiken. Andere materialen worden afgevoerd om te verwerken tot organische meststoffen voor de land- en tuinbouw. Een onafhankelijk laboratorium in Zwitserland (IDFL) controleert de kwaliteit, om producten van het hoogste niveau te garanderen. 

Net zo comfortabel

Het gebruikte dons dat een duurzame keuze vormt in Ducky Dons Nextlife dekbedden ligt net zo comfortabel als een nieuwe vulling. Dat komt in eerste instantie door de kritische selectie van dons en veren in de hoogste kwaliteit. Daarnaast worden gebroken veertjes en haartjes uit het proces gefilterd. 

Op die manier ontstaat een zeer hoge kwaliteit, met een maximaal slaapcomfort. Dat is belangrijk, omdat je aan het Nextlife dekbed op die manier niet merkt dat er gebruik is gemaakt van dons en veren die al een eerder leven hadden. Jij kunt in de praktijk het verschil tussen een nieuwe vulling en een hergebruikte vulling niet merken. Sterker nog, de duurzame keuze van Ducky Dons garandeert de hoogste kwaliteit en slaapt waarschijnlijk lekkerder dan een ander donzen dekbed dat je willekeurig zou bestellen. Dus ben je op zoek naar een dekbed om lekker comfortabel onder te slapen? Dan is Ducky Dons Nextlife een uitstekende keuze, natuurlijk beschikbaar in precies de afmetingen waar je naar op zoek bent.

Duurzame productie

Ten slotte hecht Ducky Dons voor de productie van Nextlife veel waarde aan een zo duurzaam mogelijk proces. Hierbij speelt de Higg Materials Sustainability Index (Higg MSI) een belangrijke rol. Het bedrijf let op de impact van het milieu en werkt een stuk schoner dan bij de productie van bijvoorbeeld wol en polyester.

Tijdens het productieproces houdt Ducky Dons onder andere rekening met het gebruik van water en zeep. Er wordt alleen biologisch afbreekbare zeep gebruikt. Het water wordt in eigen fabriek gezuiverd en daarna afgevoerd naar de regionale waterzuiveringsinstallatie. Maar liefst 70% van de stroom komt van zonnepanelen en de hoezen van opengesneden dekbedden en kussens worden verwerkt tot onder andere isolatiemateriaal. Op die manier zijn er zo min mogelijk grondstoffen nodig en gaat er aan de andere kant maar heel weinig verloren. Nextlife is het resultaat van een productieproces waarbij aan zoveel mogelijk is gedacht, om een minimale negatieve impact op het milieu te maken. 

Dekbed met duurzaam dons kopen

Wil je een dekbed met duurzaam dons kopen? Dan is Ducky Dons Nextlife een uitstekende keuze. De dekbedden zijn beschikbaar in alle maten, variërend van 140 x 200 tot 260 x 220 centimeter. Bovendien kies je uit de verschillende warmteklassen. Het dekbed heeft het Nomite-label, waarmee je zeker weet dat je hier ook met een allergie voor huisstofmijt lekker comfortabel onder kan slapen.

Wij hebben de dekbedden van Nextlife in de meeste gevallen gewoon voor je op voorraad. Dus zoek je een duurzame en heerlijk zachte keuze om onder te slapen op jouw houten bed van Gussta? Bestel online, dan gaan we er voor je mee aan de slag. Klik hier voor: Nextlife zomerdekbed, winterdekbed, 4-seizoenendekbed

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95