Ga naar de inhoud

Dekbedovertrek in 200×200: Voor welke maat matras

person

gussta

calendar_month 14/10/2019

Een dekbedovertrek van 200x200cm bestellen en benieuwd welke maat matras daarbij hoort? Anders dan bij de overtrek en het dekbed zelf dien je er rekening mee te houden dat de matrasmaat hier niet gelijk aan is. In plaats daarvan moeten de overtrek en het dekbed groter zijn dan het bed waar je daadwerkelijk op ligt. Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat jouw dekbed links en rechts voldoende zal ‘overhangen’.

Heb je bijvoorbeeld ons assortiment met dekbedovertrekken gezien? Je kiest voor 200×200/220cm. Dat laatste betekent dat je hier gebruik van kunt maken op een bed van 200 tot 220cm lang. Heb je een extra lang bed of gebruik je de reguliere lengte in Nederland? In de beide gevallen kun je de overtrek er zonder problemen op gebruiken. De extra lengte kun je onder het matras stoppen als jouw bed de reguliere lengte heeft, zodat je daar prima mee uit de voeten kunt.

Maat van het matras: populaire afmetingen

Het is voor de keuze voor een dekbedovertrek in 200×200 of een andere afmeting belangrijk om goed te kijken naar de grootte van het matras. We zetten de populairste afmetingen in Nederland op een rij:

  • Eenpersoonsbed: 90x200cm

    De meest populaire afmeting voor het eenpersoonsbed. Dankzij 90cm breedte heb je voldoende ruimte om je vrij te bewegen in je slaap. Kies voor een dekbed en een overtrek in 140x200cm. Op die manier heb je links en rechts voldoende ruimte voor het over laten hangen.
  • Tweepersoonsbed: 160x200cm

    De populairste maat voor het tweepersoonsbed, dat goed past in de gemiddelde tot kleine slaapkamer. Iets minder breed dat 2x een eenpersoonsbed, maar voldoende breed om samen prettig in te slapen. Gebruik een overtrek en dekbed van 240x200cm, om die links en rechts voldoende extra ruimte te geven.
  • Groot tweepersoonsbed: 180x200cm

    Liever wat ruimer slapen met z’n tweeën? Gebruik 180x200cm. Het is een Kingsize-bed, op basis van twee keer een eenpersoonsbed van 90cm breed. Gebruik ook op dit matras een dekbed en een overtrek van 240x200cm.

Dekbedovertrek in 200×200: de juiste maat

Zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien heb je minimaal 240cm breedte nodig op een tweepersoonsbed, als je zoekt naar een dekbedovertrek of een dekbed. Daarmee zorg je er links en rechts van het matras voor dat het dekbed voldoende over kan hangen.

Die overhang is om een paar verschillende redenen belangrijk. Ten eerste zorgt het ervoor dat je je vrij kunt bewegen onder de dekens. Een prettig gevoel, waardoor je in je slaap niet steeds wakker zal worden. Bovendien houdt het de warmte veel beter vast, omdat die links en rechts van het dekbed niet zomaar kan ontsnappen. Dat is vooral prettig in de wintermaanden, als je lekker dik onder de wol wilt kruipen. Ten derde maakt het grote dekbed het een stuk eenvoudiger om het bed mooi op te maken. Je zorgt voor de uitstraling zoals in een hotel, dankzij de overtrek die links en rechts naast het matras zal hangen.

Een dekbedovertrek in 200×200 kopen? Dat is een goede keuze op een bed met een breedte van maximaal 120 tot 140cm breedte. Heb je een matras van 200x200cm? Dan is het verstandiger om voor het dekbed uit te gaan van 240 tot 260cm aan breedte. Daarmee profiteer je van de hierboven aangegeven voordelen, om er lekker onder te kunnen slapen.

Andere afmetingen van dekbedovertrekken

Ontdekt dat je wellicht een andere maat nodig hebt dan de overtrek in 200x200cm? Zoals je merkt is die afmeting geschikt voor bedden die niet tot de meest populaire behoren. Als je een matras hebt van 160×200 of 180x200cm is het niet voldoende om een dekbed te gebruiken met een breedte van 200cm.

Je kunt in plaats daarvan gebruik maken van de andere afmetingen die er beschikbaar zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om een breedte van 240 of zelfs 260cm. Het zijn grote dekbedden en overtrekken, die je netjes op elkaar af kunt stemmen. Je kunt de volgende combinaties gebruiken om een goede bestelling te doen:

  • Dekbed + dekbedovertrek in dezelfde maat, matras in een kleinere maat

Je voorkomt daarmee dat de overtrek en het dekbed niet voldoende kunnen overhangen. Ideaal om jouw bed mooi mee op te maken en er vervolgens heerlijk onder te kunnen slapen.

Houten bed met mooi beddengoed

Bestel je een houten bed of heb je die al staan en zoek je daarvoor naar mooi beddengoed? Dat kan bijvoorbeeld met onze Beat Antracite, net als met de andere modellen die er beschikbaar zijn. Goed van kwaliteit en heerlijk om onder te slapen, bijvoorbeeld dankzij de gebruikte materialen. Zoek je bijvoorbeeld naar het bekende en populaire katoen of juist naar flanel? Je hebt de keuze uit andere materialen zoals satijn, waarmee je ervoor zorgt dat je er heerlijk onder kunt slapen. Goed van kwaliteit en toch uitstekend betaalbaar, als ideale keuze op de houten bedden uit ons assortiment.

Wij helpen je graag de juiste maat voor jouw dekbedovertrek te kiezen, zowel in 200×200 als in de andere afmetingen. Heb je een matras in die maat en zoek je naar een groter model of gaat het je om een eenpersoonsbed? Wij helpen je te voorkomen dat je de verkeerde maat bestelt, om er goed onder te kunnen slapen en jouw bed er mooi mee op te maken. Neem contact met ons op of maak online je keuze, dan gaan we er graag voor je mee aan de slag.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95