Ga naar de inhoud

Dekbedovertrek voor een ledikant: hoe maak je het mooi en leuk?

person

gussta

calendar_month 09/11/2020

Wil je een dekbedovertrek voor een ledikant kopen? Wij helpen je de mooiste keuze te maken, in een materiaal dat je heerlijk laat slapen. Dus zoek je een fijne deken om lekker onder de wol te kruipen of wil je het juist lekker koel houden tijdens de zomermaanden? Met onze dekbedovertrekken voor de dekbedden maak je een fijne en bovendien mooie keuze. Wij helpen je heerlijk te slapen, onder een dekbedovertrek waar de kinderen en waar jij ontzettend blij van worden.

Tip: officieel is ieder bed in principe een ledikant, zolang er geen sprake is van een boxspring. Het gaat om de bedombouw, waarvoor wij gebruik maken van hout. Dat betekent dat je met iedere dekbedovertrek voor het bed zorgt voor een mooi exemplaar voor een ledikant. En zoek je specifiek naar een overtrek voor het kinderbed? Ook dan laten we je graag zien wat er allemaal beschikbaar is.

De dekbedovertrekken zijn er voor ledikanten in alle soorten en maten. Dus gaat het je om een kinderbed, je eigen bed of een speciale grote afmeting die je hebt laten maken? Wij zorgen ervoor dat je online de overtrekken kunt bestellen waar je naar op zoek bent. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, bijvoorbeeld voor jongens, voor meisjes en natuurlijk voor volwassenen.

Voor jongens, meisjes en volwassenen

Zoek je een dekbedovertrek voor een ledikant? Je hebt de keuze uit allerlei ontwerpen, die zowel de jongens, de meisjes als jezelf en andere volwassenen zullen aanspreken. We zetten wat van de mogelijkheden voor je op een rij:

  • Jongens
    Ga je voor een stoere overtrek? Wat dacht je van auto’s, van actiefiguren of van hun favoriete sport? Het zijn allemaal leuke ideeën, waarmee je het bed op een bijzondere manier op kunt maken. En interessanter nog, waarmee ze het op latere leeftijd misschien wel leuk gaan vinden om dat zelf te doen. Dus verras ze met een mooie dekbedovertrek of kies die samen met ze uit, om ze er meteen trots op te maken.
  • Meisjes
    De meisjes houden van heel andere overtrekken. Ze zijn graag de prinses en houden van bloemen, net als andere kleurrijke combinaties. Blader er samen met je kleine meid doorheen of kies een overtrek waar je haar op een leuke manier mee kunt verrassen. Je hebt online de keuze uit tal van overtrekken voor ledikanten, die je natuurlijk netjes op maat kunt bestellen.
  • Volwassenen
    Slaap je zelf in een houten bed of is er sprake van een andere bedombouw? In die gevallen lig je in een ledikant, waardoor je daar online een mooie overtrek voor kunt uitzoeken. En ga je daarbij voor de natuur, voor landschappen of voor iets anders moois? Wij helpen je inspiratie op te doen met de verschillende leuke ontwerpen, die je natuurlijk eenvoudig online kunt bestellen.

Let op: bestel je een dekbedovertrek voor een ledikant? Houd voor zowel het dekbed als de overtrek een bredere maat aan dan die van het matras. Tel er 40 tot 60 centimeter bij op, om de overtrek en het dekbed links en rechts 20 tot 30cm over te laten hangen.

In alle kleuren en dessins

Je hebt binnen de dekbedovertrekken voor ledikanten de keuze uit allerlei kleuren en dessins. Dus ben je op zoek naar het donkere antraciet of zwart, naar blauw, bruin of misschien grijs? Het zijn de meer neutrale en ook stoere kleuren, waarmee je ervoor zorgt dat je het bed mooi strak op kunt maken.

Daarnaast heb je de keuze uit de meer kleurrijke ontwerpen, bijvoorbeeld met groen, geel en roze of rood. Je zorgt op die manier voor een vrolijk en kleurrijk geheel, iets dat een goed idee is als je daar ook leuke accessoires van in de slaapkamer hebt staan.

En wil je het leuk maken op het bed? Speel met de dekbedovertrek ten opzichte van bijvoorbeeld de kussenslopen. Of leg andere accessoires op het bed neer, waarmee je ervoor zorgt dat je het bed mooi op kunt maken. Je hebt allerlei mogelijkheden, zowel met de overtrek als de rest wat je op het bed neerlegt.

Mooie materialen voor de overtrekken

Uiteraard wil je gebruik maken van mooie materialen voor de overtrek die je kiest. En het materiaal waar je voor gaat heeft bovendien invloed op de uitstraling van het bed, als je dat hebt opgemaakt.

Dus kies je bijvoorbeeld voor (katoen) satijn of (katoen (flanel)? Het glanzende en zachte karakter van deze wevingen zorgt voor een heel andere uitstraling dan wanneer je kiest voor regulier katoen. Het is uiteindelijk allemaal gemaakt van katoen, maar de manier van bewerken zorgt ervoor dat het er op jouw bed toch anders uit zal zien. Dus wil je jouw bed op maken zoals in een luxe hotel of wil je het juist lekker stoer en robuust laten ogen? Wij helpen je inspiratie op te doen met de verschillende mogelijkheden die je hebt.

Andere materialen zijn linnen en natuurlijk het katoen zelf, net als katoen-polyester als je zoekt naar een voordelig alternatief. Houd er in dat laatste geval rekening mee dat het snel wat warmer kan worden als je eronder gaat slapen. Daarom kiezen de meeste mensen voor katoen, een materiaal dat goed vochtregulerend werkt. Zo gebruik je een mooie overtrek, waarmee je bovendien zeker weet dat je er in het voorjaar, in de zomer, het najaar en de winter heerlijk onder zal slapen.

Dekbedovertrek voor een ledikant kopen

Wil je een dekbedovertrek voor een ledikant kopen? Wij helpen je graag inspiratie op te doen met ons uitgebreide assortiment. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, zonder dat je iets over het hoofd ziet. In plaats daarvan bekijk je de diverse kleuren en dessins, net als de materialen en vind je eenvoudig de afmeting waar je naar op zoek bent.

En twijfel je over de mooiste overtrek of over de manier waarop je het bed mooi kunt opmaken? Wij weten hoe je er op het houten bed voor zorgt dat je een mooi geheel creëert. Met het houten bed als stralende middelpunt, waarop je natuurlijk gebruik maakt van een dekbedovertrek voor het ledikant dat je hebt staan.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95