Ga naar de inhoud

Een kapstok in zwart: schitterend stijlvol bij de entree

person

Patrick Wessels

calendar_month 15/01/2024

Hoe kies je een mooie kapstok voor de entree? Al bij binnenkomst in de gang kun je met de juiste kapstok een statement maken. Het is de uitnodiging tot de rest van je interieur, dus een goede keuze betaalt zich dubbel en dwars uit. Kies je bijvoorbeeld voor een kapstok in zwart? Dan zet dat accent de toon voor wat er volgt, zowel in de gang als bijvoorbeeld in de woonkamer en keuken.

Dus denk je na over een nieuwe kapstok? Zwart is een bijzonder geschikte kleur. De kleur matcht makkelijk met veel andere kleuren. Daarnaast is het op zichzelf een kleur die indruk maakt en de aandacht trekt. Dat wil zeggen, niet te veel natuurlijk. Het is een neutrale, maar opvallende kleur. Het zwart verschuilt zich niet, maar is aan de andere kant ook niet overduidelijk aanwezig.

Ophangen of neerzetten

De belangrijkste uitdaging als je nadenkt over een zwarte kapstok? Zet je deze neer of hang je de kapstok op? Een belangrijke keuze, waarbij je kunt denken aan:

 • Opgeruimd
  Met een kapstok oogt de entree meteen een stuk meer opgeruimd. En misschien ook wel de rest van je huis. Je voorkomt namelijk dat er jassen, vesten en andere accessoires door het huis gaan zwerven. Zorg voor een centrale plek om ze op te hangen, hangend aan de muur of staand op de grond. Of allebei natuurlijk, als je meer ruimte nodig hebt om alles netjes op te ruimen. 
 • Ruimte besparen
  Wil je ruimte besparen, of de ruimte groter laten ogen? Een kapstok in zwart aan de muur is dan waarschijnlijk de beste keuze. De staande kapstok neemt meer ruimte in. Dat geldt in letterlijke zin, maar het heeft ook een optisch effect. Alles wat op de grond ruimte inneemt oogt groter dan het in werkelijkheid is. Het effect is omgekeerd voor alles wat geen ruimte op de grond inneemt. De ruimte lijkt er groter door, terwijl je net zoveel jassen op kunt hangen.
 • Gemakkelijk
  Zorg ervoor dat de kapstok die je kiest in ieder geval uitnodigt om alles makkelijk op te hangen. Hang de kapstok op een logische plek, nadat je door de deur komt (dus niet achter de deur). Of zet de kapstok neer op een plek waar je er bij wijze van spreken tegenaan zou lopen (niet letterlijk). Zo maak je het eenvoudiger om alles netjes op te hangen als je binnenkomt. 
 • Stijl
  Met een kapstok in zwart of in een andere kleur kun je direct een goede indruk maken. Kies voor stijl, zoals in zwart of een andere kleur. Is dat de accentkleur die je ook op andere plekken in het interieur terug laat komen? Dan creëert dat rust binnen de wijze waarop je jouw woning inricht.
 • Eerste indruk
  Maak ten slotte een goede eerste indruk met bijvoorbeeld een zwarte kapstok. Zet een statig model neer. Of hang een moderne interpretatie aan de wand. Waar je voor kiest heeft invloed op de indruk die je maakt. Dat geldt voor jezelf, net als voor iedereen die bij je naar binnen stapt. 

Daarnaast zorgt elke kapstok ervoor dat je jouw kleding kunt beschermen, tegen onnodige slijtage. Dat wil zeggen, als je voldoende ruimte biedt om bijvoorbeeld jassen en vesten op te hangen. Zorg bijvoorbeeld voor een kapstok die groot genoeg is. Combineer twee kapstokken als je die nodig hebt. Of hang de zomerjassen weg in de winter, en vice versa.

Handig: een kapstok aan de muur

De hangende kapstok, bijvoorbeeld in zwart, is een heel praktische keuze. Het combineert stijl met functionaliteit. Vooral met meerdere niveaus aan haken kun je er veel verschillende jassen, vesten en andere accessoires aan kwijt. Dat betekent dat je slim gebruik maakt van de beschikbare ruimte. De kleding kun je op een eenvoudige wijze concentreren, waardoor het niemand in de weg hangt. Aan de andere kant zorgt het wel voor een opgeruimd geheel.

Tip: meet vooraf op hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de kapstok. Houd er rekening mee dat je links en rechts van een hangende kapstok nog ongeveer 15 tot 20 centimeter nodig hebt. Rondom een staande kapstok is dat 15 tot 20 centimeter in alle richtingen. Vooral bij meerdere jassen of vesten neemt de benodigde ruimte toe. 

Slim gebruik van de kapstok

Benieuwd hoe je slim gebruik maakt van alle haakjes die er beschikbaar zijn op de kapstok?
Wij delen een paar handige tips:

 • Hang veelgebruikte items op de makkelijkste plekken
  Sommige items gebruik je waarschijnlijk vaker dan andere. Dus heb je een favoriete jas? Of een sjaal die je combineert met meerdere winterjassen? Reserveer hiervoor de meest makkelijk toegankelijke plek op de kapstok. Zo hoef je niet steeds andere items aan de kant te houden. 
 • Gebruik alle beschikbare haken
  Benut alle haken die er beschikbaar zijn, zowel in de hoogte als in de breedte. Maak eventueel een verdeling, met je partner of binnen het gezin. Spreek samen af wie welke haken (ongeveer) gebruikt. Dat voorkomt dat de jassen door elkaar komen te hangen, waardoor jij steeds moet zoeken waar je items gebleven zijn.
 • Let op met langere jassen en sleutels
  Hang lange jassen aan de hoogste haken. En gebruik de laagste haken voor sleutels, omdat die nauwelijks lengte nodig hebben. Zo voorkom dat je dat er straks iets ‘in de weg’ hangt, als jij een lange jas wilt ophangen aan de kapstok in zwart.
 • Voeg opbergoplossingen toe
  Combineer een kapstok in zwart of een ander model met handige opbergoplossingen. Gebruik ze voor je schoenen, voor handschoenen, een sjaal en bijvoorbeeld een muts of pet. Dan hoef je die niet aan de kapstok te hangen, dus blijven er meer haken beschikbaar voor jassen en vesten.

Kapstok in zwart kopen

Wil je een mooie kapstok in zwart kopen? Bij ons bestel je verschillende modellen, binnen de accessoires. Ontdek bijvoorbeeld het House Doctor Kapstok Rack. Die is gemaakt van zwart metaal, dus zorgt voor een stoere en moderne look. Bovendien kies je voor een kapstok van uitstekende kwaliteit, om al jouw jassen, vesten en andere accessoires of items aan op te hangen. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95