Ga naar de inhoud

Eenpersoonsbed in steigerhout: ontdek 5 voordelen

person

gussta

calendar_month 20/07/2020

Eenpersoonsbed van steigerhout kopen? Een geweldige keuze voor kinderen, op de logeerkamer en in andere slaapkamers waar je zoekt naar een bed voor één persoon. In een mooie houtsoort, die bovendien een aantal praktische voordelen oplevert.

We maken onze bedden in zowel steigerhout, eiken als in oud eiken. Stuk voor stuk mooie materialen met een heel eigen karakter en een mooie uitstraling. Goed betaalbaar en uitstekend geschikt als bed, bijvoorbeeld in combinatie met de stalen frames die we daarvoor gebruiken.

Wat is steigerhout?

Wat is steigerhout en waarom is dit goed geschikt voor een eenpersoonsbed? Het is hout dat minimaal 12 maanden en soms veel langer op een bouwplaats in een steiger heeft gelegen. Dat betekent dat het hout veel te verduren heeft gehad. Zoals sneeuw en regen, net als zware bouwvakkers, cement en bijvoorbeeld verf, hamers en stapels bakstenen die zo nu en dan wel eens vallen.

Bovendien is het steigerhout vaak veel op reis geweest, waardoor het ontzettend veel heeft doorstaan. Door het te schuren is het weer geschikt om er meubels van te maken, bijvoorbeeld een eenpersoonsbed voor de slaapkamer.

Voordelen van steigerhout

Benieuwd naar de voordelen van steigerhout? We zetten er 5 voor je op een rij:

  • Praktisch in gebruik
  • Makkelijk op maat te maken
  • Eenvoudig onderhoud
  • Goed voor het milieu
  • Het hout is ‘uitgewerkt’

Praktisch in gebruik

Steigerhout is ontzettend praktisch in het gebruik, omdat het al zoveel heeft meegemaakt. Dat betekent dat het niet uitmaakt als er een keer wat op valt of tegenaan zal stoten. En willen de kinderen er graag in slapen? Dan is dit hout een slimme keuze, die wel tegen een stootje kan.

Tegelijkertijd ziet het hout er ontzettend mooi uit en laat het zich makkelijk combineren met de verschillende stijlen. Zowel voor jongens als voor meisjes, net als in de logeerkamer of een andere slaapkamer in huis. Met veel felle en vrolijke kleuren of juist in de meer neutrale tinten om daarmee niet te veel op te vallen.

Makkelijk op maat te maken

Het steigerhout laat zich bovendien op een eenvoudige manier bewerken, waardoor we de bedden op een betaalbare wijze aan kunnen bieden. We maken het hout netjes op maat en zorgen er daarmee voor dat we een uniek bed in elkaar zetten. Een bed van hout met een bijzonder karakter, zonder dat dit aan de andere kant betekent dat de prijs hoog zou moeten oplopen.

De eenvoudige verwerking van het hout zorgt er bovendien voor dat we de bedden van steigerhout precies kunnen leveren in de afmetingen waar je naar op zoek bent. Standaard in 90 x 200 centimeter, net als in 210, 220 of een andere lengtemaat. En natuurlijk in 80 of in 90 centimeter breed, net als in 100, 110, 120 of zelfs 140 centimeter breed voor een twijfelaar. Hoe je het steigerhout eenpersoonsbed ook wilt gebruiken, wij zorgen voor de afmetingen waar je naar op zoek bent.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud van steigerhout is niet moeilijk. Veel mensen vinden de gebruikssporen op het hout überhaupt niet storend, waardoor het zelfs niet nodig is om daar naar om te kijken. En wil je er wel voor zorgen dat het houten bed er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien? Je kunt het steigerhout gewoon schuren. Op die manier ziet het bed er weer als nieuw uit, zelfs als de kinderen erop hebben zitten kleuren of als er andere beschadigingen zijn ontstaan.

Goed voor het milieu

Met een eenpersoonsbed van steigerhout maak je bovendien een heel duurzame keuze. Het hout is op de bouw eigenlijk al afgeschreven, omdat het daar niet meer mogelijk is om er gebruik van te maken. Dat zou betekenen dat het hout daar wordt weggegooid, terwijl je voor een bed of een ander meubel weer nieuw hout nodig zou hebben.

Wij gebruiken het steigerhout om het eenpersoonsbed te maken, waardoor dit hout een tweede leven krijgt. Dat voorkomt dat er meer bomen gekapt moeten worden, omdat je geen nieuw hout nodig hebt om er toch lekker op te kunnen slapen. Het is op die manier een heel duurzame keuze, waar je zelf gebruik van kunt maken of waar je de kinderen groot mee kunt brengen.

Het hout is ‘uitgewerkt’

Ten slotte is het hout van de steigers al ‘uitgewerkt’. Het heeft 12 maanden of langer op de bouw in een steiger gezeten. Waar weer en wind ervoor hebben gezorgd dat het hout is uitgezet en weer is gekrompen, waardoor dit proces inmiddels uitgebreid achter de rug is.

Het grote voordeel daarvan is dat het hout nog niet of nauwelijks zal werken. Je krijgt met een eenpersoonsbed van steigerhout geen last van scheuren, barsten en andere beschadigingen door het werken. In plaats daarvan houdt het bed z’n vorm, waardoor je daar op een fijne manier gebruik van kunt maken. Voor de logeerkamer of voor de kinderen, net als voor iedere andere slaapkamer in huis.

Eenpersoonsbed van steigerhout

Een steigerhout eenpersoonsbed is een prachtige keuze, die bovendien een aantal belangrijke voordelen oplevert. Voor een betaalbaar bed van hout, als je op zoek bent naar de modellen voor één persoon.

En zoek je een tweepersoonsbed? Ook die maken we natuurlijk in steigerhout, omdat we daar in alle mogelijke maten gebruik van kunnen maken. Dat betekent dat je er ook samen in kunt slapen en zelfs heel het huis op een mooie manier mee kunt inrichten.

Hoe je ook gebruik wilt maken van het steigerhout voor de slaapkamer, wij zorgen voor de mooie bedden. Van hout dat is uitgewerkt en een duurzame keuze vormt. Betaalbaar en met een geweldige uitstraling, die je dankzij het eenvoudige onderhoud lang mooi kunt houden.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95