Ga naar de inhoud

Eiken houten bed: landelijke elegantie in de slaapkamer

person

gussta

calendar_month 13/05/2019

Het eiken houten bed heeft een uniek landelijke uitstraling. Het is een elegante verschijning, zowel dankzij de mooie lichte kleur, de noesten en de nerven erin als dankzij het levende karakter dat er mooi in tot uiting komt. Een eiken balken bed lijkt rechtstreeks uit de natuur te komen, om heerlijk ontspannen op in slaap te vallen en iedere morgen weer fris te ontwaken.

We gebruiken eiken hout voor een deel van onze bedden, omdat we graag werken met een zo hoogwaardig mogelijk materiaal. We gebruiken eiken en oud-eiken, waarbij die laatste variant een doorleefd karakter heeft. Het valt er aan het hout aan af te zien dat het al veel heeft meegemaakt, iets dat bijdraagt aan de mooie uitstraling van het bed.

Het eiken zorgt voor een heel landelijke uitstraling, waarmee de slaapkamer als het ware tot leven komt. En dat is in beperkte mate zelfs letterlijk het geval. We verlijmen het hout (in plaats van het te schroeven), waardoor het binnen de normale marges de kans heeft om te blijven werken. We plaatsen de planken zoveel mogelijk om en om, waardoor de werking van de verschillende delen elkaar opheft. Het bed houdt z’n mooie structuur en vormgeving, terwijl er letterlijk sprake is van een levendig materiaal.

Eiken oogt landelijk

Zelfs op het moment dat het hout niet meer zou werken heeft het een heel levendige uitstraling. Het is voor veel mensen een belangrijke reden om gebruik te maken van eiken. Een eiken houten bed geldt als een van de mooiste keuzes in de slaapkamer, omdat er een prachtige landelijke uitstraling vanuit gaat. Het hout lijkt zo van buiten te komen en is goed geschikt om zonder verdere behandeling in de slaapkamer te plaatsen. Op die manier haal je buiten naar binnen, waardoor er een natuurlijke vorm van rust ontstaat waarin je heerlijk kunt ontspannen en goed kunt slapen.

We drogen het hout terug tot 12% vochtigheid. Daarmee voorkomen we dat het hout te veel in zal krimpen en weer uit zal zetten. De ergste werking is eruit, om de vorm van het hout netjes binnen de marges te houden. Bovendien maken we gebruik van een stalen frame voor het bed, waarmee er een stevig geheel ontstaat. Je hebt minder last van kraken en kunt rekenen op een maximale robuustheid en stevigheid. Het komt de kwaliteit en levensduur van het bed ten goede, waardoor je daar volledig op kunt vertrouwen.

Breng de slaapkamer tot leven

Wil je de slaapkamer op een unieke manier tot leven brengen? Een eiken houten bed is dan een uitstekende keuze. Het zorgt ervoor dat de slaapkamer een natuurlijke eye-catcher krijgt, in de vorm van het bed. Dit is het element dat meteen de aandacht zal trekken, vooral als je daarop gebruik maakt van een mooie dekbedovertrek. Kies voor een kleur die ook elders in de kamer terugkomt. Je kunt denken aan een kleur op een van de muren, net als aan bepaalde accessoires die je hebt staan. Door de kleur terug te laten komen op het bed ontstaat er een belangrijke mate van rust.

Het is aan de andere kant de ombouw van het bed zelf die de aandacht zal trekken. Op die manier gaat het om het eiken hout voor het bed, waardoor je daarmee zorgt voor een mooi bed dat behoorlijk op zal vallen. Uiteraard kunnen we de bedden bouwen in de verschillende afmetingen, zodat je er in slaapkamer voor kunt zorgen dat dit allemaal netjes in verhouding is. Gebruikelijk is een bed van 160cm breed, maar we kunnen de bedden ook maken in 180cm breed of zelfs in 200cm breed.

Eiken hout met stalen frame

Het eiken houten bed gaat goed samen met het stalen frame waar we gebruik van maken. Het frame is in een aantal van de modellen helemaal niet te zien. Op die manier lijkt het bed boven de grond te zweven, eventueel inclusief de nachtkastjes die we er op een zwevende wijze aan kunnen bevestigen. Op die manier ontstaat er een bijzonder geslaagde uitstraling, waarbij het bed het stralende middelpunt is en tegelijkertijd zorgt voor een lichte mate van verbazing.

In eiken hout is het bed bovendien heel mooi landelijk, zonder dat dit ten koste gaat van de stoere of de robuuste look. Je kiest voor een natuurlijk materiaal dat zo van buiten lijkt te komen, omdat je het niet hoeft te behandelen. Het kan wel om de kleur aan te passen en een eigen twist te geven, maar ook zonder behandeling kun je er op een heel mooie manier gebruik van maken.

Eiken houten bed: robuust en stoer

Zoek je een robuust en stoer bed, waarmee je zorgt voor een eye-catcher in de slaapkamer? Een eiken houten bed is dan een uitstekende keuze. Het is een mooie verschijning, waarmee het bed de aandacht krijgt die het eigenlijk verdient.

Je hebt online de keuze uit een aantal verschillende modellen. Ga je voor een heel landelijke look of ben je meer op zoek naar het industriële van eiken hout? Wij zorgen er met de verschillende ontwerpen voor dat je er alle kanten mee op kunt. Creëer een stoere en overtuigende look of houd het juist heel toegankelijk. We helpen je online graag inspiratie op te doen, zodat je een mooie keuze kunt maken voor het eiken hout bij jou in de slaapkamer.

Bekijk zelf ons assortiment met houten bedden om ideeën op te doen of neem contact op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze, zodat we daarna misschien wel aan de slag kunnen met een mooi eiken houten bed voor bij jou in de slaapkamer.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95