Ga naar de inhoud

Hoe strijk je een dekbedovertrek? Haal de kreukels eruit

person

gussta

calendar_month 16/09/2019

Last van kreukels in jouw dekbedovertrek en benieuwd hoe je die kunt strijken? Het is een groot en onhandig stuk stof, waardoor het niet meevalt om de strijkbout er overheen te krijgen. Gelukkig hebben we een paar handige tips voor je, waarmee je er toch voor zorgt dat je jouw bed stralend op kunt maken.

Benieuwd hoe de hotels het doen als je daar voor het eerst naar binnen stapt? Het bed is superstrak opgemaakt, ook als er een dekbedovertrek van katoen op ligt. Het materiaal staat bekend om z’n snelle en hardnekkige kreukels, waardoor je daarop goed je best moet doen tijdens het strijken. Met een paar handige tips maak je het strijken makkelijker. En minstens zo interessant, ook na het strijken kun je er op het bed nog voor zorgen dat je dit helemaal strak maakt.

We zijn jouw specialist in houten bedden, net als in de dekbedovertrekken die je daarop kunt gebruiken. Zoek je bijvoorbeeld naar een overtrek van katoen, die je vervolgens strak wilt kunnen strijken? We geven je daarvoor de tips, die je natuurlijk ook bij een aantal andere materialen kunt gebruiken.

Deel voor deel strijken

Het strijken van grote stukken stof gaat niet in één keer op een reguliere strijkplank. Dat heeft te maken met de grootte van de plank ten opzichte van de stof die je strak wilt krijgen. Het betekent dat je het geheel niet in één keer uit kunt spreiden, zoals je dat met een T-shirt, een trui of een broek zou doen. Bovendien valt het niet mee om slechts één zijde van de overtrek op de plank te krijgen, met de rest eronder.

Je kunt jouw dekbedovertrek strijken door dit deel voor deel te doen. Leg de overtrek recht voor de strijkplank neer en werk in stroken van links naar rechts en terug. Je kunt de overtrek gewoon dubbel op de plank leggen. Wel is het belangrijk om het geheel met je handen eerst glad te strijken, voordat je de strijkbout gebruikt. Daarmee voorkomt je dat er aan de onderkant kreukels in komen, als je die er aan de bovenkant uit probeert te halen.

Soms helpt het om een extra strijkplank of een paar stoelen neer te zetten achter de strijkplank waarop je strijkt. Je kunt de dekbedovertrek daarop op laten rusten zodra je de eerste delen gehad hebt. Dit voorkomt dat de stof op de grond meteen weer in de kreuken zal schieten.

Handige lifehack: gebruik de plantenspuit

Lukt het strijken van jouw dekbedovertrek toch niet helemaal goed? Of wil je jouw bed strak opmaken, als de overtrek al op het bed ligt? Gelukkig is er een interessante lifehack beschikbaar om dit te kunnen doen.

Luxe hotels die de bedden iedere dag opnieuw opmaken gebruiken een handige truc. Daarmee voorkomen ze dat ze de dekbedovertrekken steeds moeten strijken. En alles wat je daarvoor nodig hebt? Een plantenspuit met daarin een beetje water.

Het is belangrijk om het bed zo strak mogelijk op te maken. Vooral bij een katoenen dekbedovertrek kan er dan nog sprake zijn van een aantal hardnekkige kreukels. Die krijg je er zelfs door de strijken niet altijd goed uit.

Zodra je het beddengoed strak hebt getrokken gebruik je de plantenspuit. Spray het water op het beddengoed, wapper dit even op en trek het nog een keer goed strak. Laat het beddengoed vervolgens drogen. Op die manier trekt het beddengoed weer helemaal strak, zonder dat je dit (opnieuw) hebt hoeven strijken. Het is de lifehack die onder andere hotels gebruiken om jouw bed iedere dag zo strak mogelijk op te maken.

Druppeltje parfum of rozenwater

Wil je er net als in een hotel voor zorgen dat het bed heerlijk ruikt en op die manier nog meer uitnodigt om er lekker vroeg in te kruipen? Dat is heel eenvoudig, vooral als je de plantenspuit wilt gebruiken om het beddengoed strak te krijgen.

Vul de plantenspuit met water, zoals je dat anders ook zou doen. Voeg daar een druppeltje parfum of rozenwater aan toe, waarmee je zorgt voor een heerlijke geur van het water. Op die manier maak je het bed een luxe uitnodiging om lekker samen onder de wol te kruipen.

Houd er rekening mee dat je slechts één druppeltje parfum nodig hebt. Van het rozenwater kun je iets meer gebruiken, maar ook daarvan heb je snel te veel in de fles zitten. De geur is behoorlijk sterk en je wilt voorkomen dat je er uiteindelijk wakker van zal liggen. Gebruik het water met een druppeltje parfum of de geur van rozen om het bed strak te trekken, nadat je het beddengoed hebt natgemaakt. Zodra het geheel weer droog is heb je jouw bed prachtig opgemaakt zonder te strijken en ruikt het bovendien heel romantisch en fris.

Dekbedovertrek strijken en stijlvol opmaken

Jouw dekbedovertrek strijken valt niet altijd mee, maar met onze handige tips kun je dat toch voor elkaar krijgen. Bovendien kun je de lifehack met de plantenspuit gebruiken om het bed weer strak op te maken als je dat niet opnieuw wilt strijken.

Je kunt de truc gebruiken voor het beddengoed van katoen, net als bij een aantal andere materialen. En ben je op zoek naar een mooie nieuwe keuze, waarmee je het bed in een prachtige kleur kunt opmaken? Binnen het beddengoed heb je de keuze uit een aantal mooie effen kleuren. En ga je liever voor bloemen of een ander patroon? Ontdek de verschillende mogelijkheden, waarmee je jouw (houten) bed het stralende middelpunt van de slaapkamer kunt maken.

We zijn jouw specialisten in houten bedden, net als in het beddengoed om die mooi op te maken. Heel stijlvol en romantisch of juist lekker fleurig en met veel kleur. Dankzij het brede assortiment kun je er alle kanten mee op, om de slaapkamer te stylen op de manier zoals jij dat in je hoofd hebt.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95