Ga naar de inhoud

Houten bed kopen: handgemaakt en met 5 unieke eigenschappen

person

gussta

calendar_month 15/11/2021

Je wilt een houten bed kopen: waar let je op om de beste keuze te maken? Bij Gussta kies je voor handgemaakte houten bedden. En dat is niet alles, we maken die bedden bovendien gewoon hier in Nederland.

Dat maakt jouw bed een uniek stuk Nederlands handwerk. We hebben aandacht voor het bed, het hout en de belangrijke details. De bedden maken we met de grootst mogelijke zorg en zorgvuldigheid, zodat het bed tot in de kleinste details klopt.

Dat doen we met ieder bed, onafhankelijk van de unieke eigenschappen die jij kiest. Dus zoek je naar een bed in rustiek eiken, in oud eiken of in een van de andere houtsoorten? En gaat je voor een bed dat stevig op de grond staat of dat juist lijkt te zweven? Wij leggen je uit wat er allemaal mogelijk is, zodat jij daar een mooie keuze uit maakt.

5 unieke eigenschappen

Je kunt het houten bed kopen op basis van jouw specifieke voorkeuren. Dus weet je al precies waar je naar zoekt? Of zoek je juist naar inspiratie, omdat dit de eerste keer wordt dat je kiest voor een bed van hout? Wij leggen je uit waar je binnen onze handgemaakte bedden uit Nederland allemaal voor kunt kiezen:

 • Het hout dat jij mooi vindt
 • Staand of zwevend
 • Houten bed met stalen delen
 • Voor één of twee personen
 • In de afmeting die je zoekt

1. Het hout dat jij mooi vindt

Al het hout dat we gebruiken is van uitstekende kwaliteit. We drogen het hout voldoende terug, kunnen het behandelen als je dat wilt (dat hoeft niet) en zagen het natuurlijk precies op maat.

Dat neemt niet weg dat je de keuze hebt uit verschillende soorten hout:

 • Rustiek eiken
  Ga je voor stoer, rustiek en indrukwekkend? Het hout is typisch doorleefd, voor een geweldig karakter dat midden in de slaapkamer meteen de aandacht trekt.
 • Oud eiken
  Het oud eiken heeft al een leven achter zich. Dat zie je er meteen aan af, waardoor het bed extra indruk maakt bij jou in de slaapkamer.
 • Oud steigerhout
  Het is voordelig hout dat werd gebruikt voor steigers. Het is doorleefd en zit vol met karakter, terwijl het bed heel betaalbaar blijft. 
 • Oude grenen balken
  Grenen is een prachtige houtsoort met een herkenbare natuurlijke uitstraling. Wij gebruiken stevige balken als basis voor het bed.
 • Vuren
  Vuren kunnen we op allerlei manieren behandelen, waarmee je precies de uitstraling krijgt waar je voor jouw houten bed naar zoekt.

Bovendien hebben we soms andere soorten hout, die we bundelen als ‘overig’. Zo valt er altijd wat te kiezen, en is het de moeite waard om op je gemak door ons assortiment heen te klikken. En heb je vragen over de houtsoorten of over de bedden die we daarmee maken? Stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe dat werkt.

2. Staand of zwevend

Je wilt een houten bed kopen, maar weet je ook al hoe dat er in de slaapkamer uit moet komen te zien? Een deel van de bedden staat heel stevig en duidelijk op de grond. Een ander deel van de bedden staat stevig op de grond, maar daar zie je zelf niets van. Het zijn onze ‘stealth’-bedden, waarbij het net lijkt of ze boven de grond zweven.

We gebruiken een stevig (stalen) frame, dat we zo goed mogelijk wegwerken. Op die manier is normaal gesproken niet te zien hoe het bed op de grond staat. Uiteraard doet dit niets af aan de stevigheid en stabiliteit, terwijl het bed al zweven een heel bijzondere uitstraling krijgt. 

3. Houten bed met stalen delen

Het staal dat we gebruiken verwerken we soms zichtbaar en soms onzichtbaar. Het frame is bij de zwevende bedden bijvoorbeeld niet zichtbaar. Andersom gebruiken we het staal bijvoorbeeld op de hoeken van het houten bed dat je wilt kopen. Zo krijgt het bed een stoerdere look, dat weer past binnen onder andere een industrieel interieur.

Dus zoek je naar een houten bed met stalen delen? Of ben je juist op zoek naar alleen maar hout, waarmee je het natuurlijke karakter daarvan kunt benadrukken? Vertel ons waar jij blij van wordt. Of maak je keuze uit het online assortiment met de houten bedden die je online kunt kopen. 

4. Voor één of twee personen

De houten bedden koop je voor één of twee personen, afhankelijk van waar je naar zoekt. Dus gaat het om een bed voor jullie eigen slaapkamer, voor de kinderkamer of wellicht voor de logeerkamer?

Een aantal van de bedden maken we zowel voor één als voor twee personen. Andere bedden zijn typisch geschikt als tweepersoonsbed of als eenpersoonsbed. Zo zorgen we voor een breed assortiment, waarmee je in iedere slaapkamer een mooi houten bed kunt plaatsen. Bovendien heb je voor één én voor twee personen de keuze uit verschillende afmetingen van de bedden. Je kunt op die manier het houten bed kopen waar je naar zoekt, dat we netjes op maat maken en daarmee tot in detail kloppend afleveren. 

5. In de afmeting die je zoekt

Het eenpersoonsbed maken we namelijk in 90 centimeter breed, net als in 80 of 100 centimeter breed als je dat wilt. En gaat het je om een lengte van 200, 210 of 220 centimeter? Wij gaan graag voor je aan de slag, precies in de maat waar jij naar op zoek bent. Zo weet je zeker dat het bed groot genoeg is, precies in de kamer past of op andere manieren de afmetingen heeft die je zoekt.

En gaat het om een tweepersoonsbed van hout? Ook dat kunnen we natuurlijk netjes op maat maken. Dat doen we met een breedte van 160, 180 of bijvoorbeeld 200 centimeter. Of in een andere maat natuurlijk, als je daarmee voldoende ruimte overhoudt in de slaapkamer. Dus wil je een houten bed kopen in een afwijkende maat? Of ben je gewoon benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Houten bed kopen

Je kunt op die manier een houten bed kopen zoals het precies bij je past. Wij begrijpen dat je zoekt naar unieke eigenschappen, naar Hollandse kwaliteit en naar aandacht en zorg voor de kleinste details. Daarom houden we daar rekening mee als we het bed voor je maken.

Je kunt online de houten bedden bekijken, vergelijken en daar op je gemak inspiratie mee opdoen. Ontdek op die manier wat er beschikbaar is, zodat je over een tijdje een prachtig bed van hout bij jou in de slaapkamer hebt staan.  

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95