Ga naar de inhoud

Houten bed kopen: steigerhout in white wash of met matte lak

person

gussta

calendar_month 01/06/2017

Het houten bed wint sterk aan populariteit, onder andere dankzij het geschikte steigerhout dat hiervoor beschikbaar is. Het grote voordeel daarvan is de uitstekende betaalbaarheid, gecombineerd met een goede duurzaamheid en mooie uitstraling.

Het houten bed is traditioneel van eiken of oud eiken. Dat betekent echter relatief hoge prijzen, vanwege het dure materiaal. Indien daar het budget niet voor aanwezig is bestaat er in de vorm van steigerhout een mooi alternatief. Dankzij de bewerkingen en de kwaliteit van het hout is het net zo goed een duurzame keuze, waarmee het mogelijk is om al vanaf een paar honderd euro gebruik te maken van een stoer en robuust ogend houten bed in de slaapkamer.

Afwerking van het steigerhout

Het steigerhout voor het houten bed (https://www.gussta.nl/houten-bed) is beschikbaar in drie verschillende afwerkingen:

  • Houten bed zonder afwerking
  • Houten bed in white wash
  • Houten bed in matte lak

Het is in principe niet nodig om het houten bed van steigerhout af te laten werken. Dat heeft te maken met het feit dat het hout van zichzelf op een duurzame wijze in elkaar zit en een sterke keuze vormt voor een robuust bed in de slaapkamer. Aan de andere kant is het wel mogelijk om het bed af te laten werken, en wel op twee verschillende manieren.

De matte lak op een steigerhouten bed doet zo min mogelijk met de uitstraling. Het karakter van het steigerhout komt goed naar voren. De lak zorgt er vooral voor dat bijvoorbeeld UV-straling zo min mogelijk invloed heeft.

Dat is net wat anders met de afwerking in white wash. In dat geval is er sprake van een zichtbare afwerking, die ervoor zorgt dat het steigerhout een meer ‘zachte’ uitstraling krijgt. De white Wash over het hout zorgt ervoor dat het houten bed beter bij een interieur met bijvoorbeeld brocante past. Wat dat betreft bestaan er verschillende mogelijkheden voor een houten bed in steigerhout, afhankelijk van de stijl waar je naar op zoek bent.

Afmetingen van het houten bed

Met betrekking tot de afmetingen van het houten bed is er werkelijk van alles mogelijk. De bedden zijn beschikbaar vanaf een breedte van 90 centimeter. Het steigerhouten bed kunnen we bovendien uitvoeren in 120, 140, 160 of 180 centimeter. Tenminste, als het gaat om de standaardmaten. Het is daarnaast mogelijk om een steigerhouten bed op maat te laten maken. Dat betekent volledige vrijheid in het formaat, uiteraard in combinatie met de gewenste afwerking.

Houten bed op maat: ook met montage

Het houten bed laat zich op een eenvoudige wijze monteren, vooral wanneer er sprake is van het relatief lichte steigerhout. Dit voorkomt de noodzaak tot zwaar tillen. Bovendien zit de gebruiksaanwijzing voor het bed van hout op een eenvoudige manier in elkaar.

Toch graag ondersteuning bij het monteren van het bed? Geen probleem, voor €25 extra bestel je het houten bed inclusief de montage en heb je ook daar geen omkijken naar.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95