Ga naar de inhoud

Houten bed met frame van staal: de ideale constructie

person

gussta

calendar_month 16/08/2017

Het houten bed is een prachtige robuuste verschijning vol karakter. Hout is een mooi natuurlijk materialen met een bijzondere uitstraling. We voorkomen met een vochtgehalte van 12% dat het materiaal teveel gaat werken, maar kunnen helaas niet voorkomen dat hout af en toe kraakt.

Een beetje kraken biedt sfeer, maar om het niet te gek te maken zorgen we voor het gebruik van staal in het bed. Wat dat betreft is er sprake van een zichtbaar bed frame van hout, met daaronder een constructie van staal. Onzichtbaar en slim uitgevoerd met bijvoorbeeld gebogen poten om te voorkomen dat het gewicht van het bed op specifieke punten op de vloer drukt.

Hout voor de looks

Het hout bevindt zich aan de zichtbare buitenkant, waardoor dit zorgt voor de mooie uitstraling van het houten bed. Voor het oog is er sprake van een compleet houten bedframe, het is niet te zien dat er sprake is van staal aan de binnenkant. We zorgen er daarmee voor dat het bed een mooie uitstraling heeft, terwijl we ondertussen het stevige staal gebruiken om voor een degelijk geheel te zorgen.

De bedframes hebben we bewust onzichtbaar gemaakt, waardoor het bed bovendien boven de grond lijkt te zweven. Dit zorgt ervoor dat het bed een heel bijzondere uitstraling krijgt en daarmee automatisch het hart van de slaapkamer wordt.

Staal voor de constructie

We maken gebruik van staal voor de constructie. Dit materiaal zit een stuk steviger in elkaar dan hout en zal bovendien niet gaan kraken. Daardoor kan het hout nu en dan voorzichtig van zich laten horen, maar komt de kwaliteit en stabiliteit van het bed frame in ieder geval nooit in gevaar. In plaats daarvan zorgen we er met de combinatie van hout en staal voor dat het er prima uitziet en ondertussen uitermate stevig is.

Bed frame tegen het kraken

Dankzij het gebruik van staal zal het bed frame niet of nauwelijks kraken. Ieder bed laat wel een keer van zich horen, maar we voorkomen dat het hout hinderlijke geluiden zal maken. Op die manier geniet u dus wel van de mooie robuuste uitstraling en het bijzondere karakter in de slaapkamer. Maar niet van de nadelen van het gebruik van hout.

Het bed frame van staal is verder onzichtbaar, waardoor het bed lijkt te zweven en volledig van hout lijkt te zijn. Een ideale combinatie voor een goed bed van hout.

Enthousiast geworden? Het houten bed kunt u online kopen. Netjes op basis van de breedte en de lengte die u wenst en beschikbaar in een aantal verschillende uitvoeringen. Vragen over het hout of het gebruik van staal en het bed frame? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.

 

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95