Ga naar de inhoud

Houten bedombouw die niet kraakt: waarop moet je letten?

person

gussta

calendar_month 28/05/2018

Een houten bedombouw kopen en benieuwd waarop te letten? We krijgen regelmatig vragen van klanten en weten uit ervaring natuurlijk hoe een goed bed van hout in elkaar zit. Op basis daarvan delen we een paar handige tips. Gebruik die bij de keuze voor een bedombouw van hout. Bijvoorbeeld om het ‘werken’ te voorkomen en gebruik te maken van een stevige constructie. Dat helpt om kraken tegen te gaan, om er op een comfortabele en ontspannen manier in te slapen.

Hout drogen: voorkomt ‘werken’

Hout is een natuurlijk materiaal. Dat betekent dat het onder invloed van met name de luchtvochtigheid en de temperatuur zal gaan ‘werken’. Zodra de temperatuur en de vochtigheid oploopt zal het hout wat gaan uitzetten, terwijl het krimpt als het kouder wordt en de lucht minder vochtig is.

Dat is een natuurlijk proces, maar kan kraken veroorzaken van het bed. Het is iets dat we allemaal wel kennen van kasten en andere houten materialen, vooral als ze al wat ouder zijn of nauwelijks werden bewerkt. Onze oplossing? Wij drogen het hout tot een vochtpercentage van 12 procent. Dat voorkomt het meeste kraken, om er op een prettige manier gebruik van te maken.

Stalen constructie voor het bed

Ten tweede combineren we de houten bedombouw met een stalen constructie voor het bed. Op die manier is er sprake van een massief houten bedombouw aan de buitenkant, met staal aan de binnenzijde. In een aantal gevallen is dat bijna helemaal onzichtbaar, inclusief de poten onder het bed. Daardoor lijkt het bed boven de grond te zweven, terwijl u toch kunt rekenen op een degelijke versteviging.

Eiken hout of steigerhout

Tenslotte maken we gebruik van hout van goede kwaliteit, om daar de ombouw van te maken. We zorgen op die manier bijvoorbeeld voor een eiken bedombouw, in een aantal gevallen zelfs op basis van oud eiken. Dat komt de kwaliteit sterk ten goede en voorkomt dat het bed te veel zal kraken.

In andere gevallen maken we gebruik van het goedkopere steigerhout, ook wel bekend als sloophout. Dat gaat goed, dankzij de droging van het hout, de stalen constructie en ons oog voor kwaliteit. Op die manier kies je altijd voor een houten bedombouw van goede kwaliteit, zodat je daar op een prettige manier op kunt slapen.

Houten bed kopen

Een houten bed kopen en daarmee kiezen voor de unieke hoge kwaliteit van onze bedombouwen? Of heb je vragen over een van de modellen in de verschillende robuuste en stoere ontwerpen? Neem contact met ons op. Voor een 1-persoons of een 2-persoons bedombouw, net als voor de meer unieke maten waar we voor je aan kunnen werken.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95