Ga naar de inhoud

Houten bureau: eikenhout is sterk, duurzaam en prachtig om te zien

person

Patrick Wessels

calendar_month 15/07/2023

Een bureau is om aan te werken, toch? Het houten bureau is er om aan te werken, én om van te genieten. Zelfs als je er niet aan werkt, omdat het hout er geweldig uitziet. Dat geldt natuurlijk voor ons eikenhout, net als voor de andere houtsoorten waarmee we werken. We kiezen ze zorgvuldig uit, zowel op sterkte als op duurzaamheid en ook om de uitstraling.

Het houten bureau combineren we met een stabiel en sterk onderstel, bijvoorbeeld in staal. Die combinatie kennen we van de bedden die we bouwen, en waar we groot in zijn geworden. Dat kunnen we ook met bureaus, omdat je op die manier kiest voor dezelfde mooie combinatie. Het is een esthetisch mooie combinatie, en bovendien een geheel dat ook functioneel uitstekend samenwerkt.

Het hout van het bureaublad is namelijk mooi om te zien, sterk en heel duurzaam. In combinatie met het staal voor het onderstel en de poten heb je geen last van kraken of andere instabiliteit. In plaats daarvan staat er een sterk en degelijk geheel, waaraan je goed kunt werken. Dat geldt voor iedere afmeting, van groot tot klein. 

Zit-sta bureau in eikenhout

Die stabiliteit en het ontbreken van krakende delen is extra belangrijk bij een zit-sta bureau in hout. Je brengt het houten bureau dan regelmatig omhoog en daarna weer omlaag. Of precies andersom. Feit is dat het bureau veel in beweging is, op het moment dat je daarvoor een andere hoogte instelt.

Het is dan belangrijk dat de verbindingen van goede kwaliteit zijn, en dat zowel het blad als het onderstel daar goed tegen kunnen. Daarom werken we met de beste materialen, waaronder hoogwaardig eikenhout voor de bureaus. 

Dat geldt bijvoorbeeld voor het bureau dat 160cm breed is, met een verstelbaar onderstel. We gebruiken 4cm dik eikenhout. Dat werkt prettig, zowel wanneer je eraan zit als wanneer je staat. Dankzij de verstelbare hoogte stel je het bureau in zoals jij dat wilt.

Houten bureaus

We hebben natuurlijk veel meer verschillende bureaus in ons assortiment. Bovendien bestel je ze net zo makkelijk met meer of minder breedte, als je het belangrijk vindt dat je meer ruimte hebt. Dus wil je graag wat spullen neerleggen? Of vind je het gewoon prettig om nog wat werkruimte over te hebben? Jij bepaalt binnen de diverse bureaus waarvoor je kiest. 

Wij laten je alleen maar zien wat er beschikbaar is, zoals de bureaus met een zwart onderstel en dus zwarte poten en met een wit onderstel en dus witte poten. Op die manier maak je altijd een mooie keuze, voor een bureau met een blad van massief eiken in bijvoorbeeld 4 centimeter. Het onderstel is er verstelbaar en in een vaste variant. 

Tip: het vaste onderstel is beschikbaar met een speciale afwerking van het blad, bovenop de poot. Dit geeft de combinatie extra nadruk, waardoor je kiest voor een bijzonder stijlvol bureau.

Stijlvolle thuiswerkplek

Wij begrijpen dat je graag een stijlvolle thuiswerkplek wilt. Of dat je misschien wel zoekt naar een stijlvolle werkplek, dus op kantoor. In de beide gevallen helpen we je graag. Veel klanten bestellen bij ons een bureau dat ze thuis neerzetten. Dat doen ze soms zelfs in de woonkamer of in een andere ruimte in huis waar ze vaker komen. Met zo’n mooie bureau in eikenhout heb je soms helemaal geen apart kantoor nodig. 

Denk je aan de inrichting van een kantoor, waar je alleen of met meerdere mensen werkt? Ook daar is het natuurlijk een goed idee om een houten bureau te plaatsen. Dat wil zeggen, met een houten blad op de stalen poten. Op die manier ontstaat er een stijlvol geheel. Dat betekent dat je er klanten kunt uitnodigen of zelf op een fijne wijze naar je werk blijft gaan.

Houten bureau op een houten vloer

Twijfel je of je een houten bureau op een houten vloer kunt plaatsen? Het klopt dat de verschillende soorten hout met elkaar zouden kunnen vloeken. Dat is vooral het geval als de stijl van het hout niet klopt, net als wanneer de kleuren niet bij elkaar passen.

Kies daarom robuust hout op robuust hout, net als een karakteristieke look bij ander hout dat al het nodige te verduren heeft gehad. Op die manier heb je meer kans dat het goed op elkaar aansluit, waardoor het geen probleem hoeft te vormen.

Wil je het helemaal zeker weten dat je het goed doet? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wij gebruiken het houten blad in eikenhout op een stalen poot en onderstel. Op die manier komt het hout van het bureau nooit echt in aanraking met de vloer. En ook niet bijna, omdat het onderstel met de poten er nog tussen zit.

Op die manier hout je de twee soorten hout goed van elkaar gescheiden. Nog steeds is het een goed idee om op de stijl en de combinatie van de twee te letten. Toch komt dit meestal wel goed, omdat je wat extra afstand creëert. Op die manier is het eikenhouten bureau met zo’n mooi blad al snel een goed idee bij jou op kantoor. 

Houten bureau kopen

Wil je een houten bureau kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek de verschillende bureaus met een houten blad bij ons in de brede collectie. En bestel het bureau dat je mooi vindt vervolgens gewoon in de maat die je zoekt. Op die manier heb je voldoende breedte om al jouw spullen op neer te leggen. Of je kiest juist voor een smaller geheel, zodat je het bureau zonder problemen bij jou op kantoor kan plaatsen.

Wat je ook zoekt, we gaan er graag voor je mee aan de slag. We bouwen de houten bureaus zelf, dus met aandacht voor detail leveren we je altijd de beste kwaliteit af. Stel ons je vragen als je er meer over wilt weten. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95