Ga naar de inhoud

Kantoorruimte inrichten: hoe maak je het mooi én functioneel?

person

gussta

calendar_month 07/12/2020

De kantoorruimte inrichten? Leuk, maar waar begin je? En wat je heb allemaal nodig om ervoor te zorgen dat iedereen goed kan werken? Het zijn belangrijke vragen, nog zonder dat je het hebt over hoe je ervoor zorgt dat het er bovendien mooi uitziet.

Het interieur op kantoor moet kloppen op een aantal verschillende niveaus:

 • Functioneel
  Op een werkplek moet je kunnen werken, dat zal geen verrassing zijn. De kantoorinrichting moet het mogelijk maken om aan de slag te gaan, bijvoorbeeld dankzij een bureau en een bureaustoel.
 • Esthetisch
  Het is belangrijk dat het er bovendien goed uitziet. Alleen op die manier wordt het aantrekkelijk om naar kantoor te gaan en te beginnen. En om het langer vol te houden, bijvoorbeeld door na de pauze weer terug te keren.
 • Ergonomisch
  Wil je het langer volhouden op de werkplek? Zorg ervoor dat je de kantoorinrichting ergonomisch kiest. Dit voorkomt pijntjes, zodat het interieur op kantoor klopt op de verschillende belangrijke niveaus.

Interieur op kantoor: wat heb je nodig?

Ga je aan de slag met de kantoorinrichting, maar heb je dat niet eerder gedaan? Het is je misschien niet meteen duidelijk wat er allemaal bij komt kijken. Daarom zetten we dit voor je op een rij. Zo weet je wat je niet over het hoofd mag zien, als je het interieur op kantoor wilt inrichten:

 • Bureau
  Een goed bureau is belangrijk binnen de kantoorruimte inrichting. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om op te werken. Bekijk bijvoorbeeld de bureaus die 180cm breed zijn, bij een diepte van 80, 90 of 100 centimeter. Je kunt er alles goed op kwijt, zonder dat je belangrijke documenten moet opstapelen.
 • Bureaustoel
  De bureaustoel is heel belangrijk om goed aan het bureau te kunnen zitten. Kies een model dat je makkelijk in hoogte kunt verstellen. En gebruik de armleuningen om je armen te ondersteunen, zodat je op een goede manier aan kunt schuiven.
 • Ladekast
  Je wilt op kantoor liever niet te veel documenten in je gezichtsveld hebben liggen. Voeg een ladekast toe aan het interieur voor de kantoorruimte. Op die manier houd je het overzicht en ervaar je meer rust in je hoofd.

Daarnaast kun je denken aan een of meerdere monitoren, de computer zelf en bijvoorbeeld een tablet of handige mappen. Bedenk bij jezelf hoe je wilt werken of vraag het de medewerkers. Probeer er op die manier achter te komen wat ze nog meer nodig hebben, om het interieur op kantoor daarop af te stemmen en compleet te maken.

Kantoorinrichting: meer dan functioneel

Wil je aan de slag met de kantoorinrichting? Het is belangrijk om verder te denken dan alleen de functionaliteit. Alleen op die manier zorg je ervoor dat je een ruimte inricht waarin je fijn kunt werken, en waarin je bovendien de inspiratie ervaart om nieuwe uitdagingen aan te gaan en tot creatieve ideeën te komen.

Wil je bijvoorbeeld een bureau kopen? Dat kan in allerlei materialen, waaronder mooi hout. Het massief eiken hout waar wij mee werken zorgt voor een rustieke en doorleefde uitstraling. Er is sprake van noesten en scheuren, al hebben we die natuurlijk voor je opgevuld. Zo heb je wel de mooie kenmerken van het hout, maar niet de nadelen van eventuele gaten of scheuren. Je kunt er zonder problemen op werken, terwijl het bovendien een heel mooie keuze is.

De beste kantoorinrichting is heel functioneel en ziet er bovendien mooi uit. Dat maakt het aantrekkelijk om er aan de slag te gaan, waarmee je ervoor zorgt dat het leuk wordt om te gaan werken. Dit betekent dat je het langer volhoudt, of dat medewerkers zelfs uit zichzelf wat eerder zullen beginnen.

Zit-sta bureaus van massief eiken

En wil je ervoor zorgen dat het goed mogelijk is om het langere tijd vol te houden op kantoor? Het is mogelijk om daar bij de inrichting en het interieur op kantoor rekening mee te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zit-sta bureau. Op die manier is het niet nodig om daar heel de dag aan te zitten. In plaats daarvan kun je af en toe even gaan staan, om de benen te strekken. Het is goed voor de gezondheid én voor de productiviteit, zodat uiteindelijk iedereen daarvan profiteert.

Zelfs de zit sta bureaus voor op kantoor zijn er in mooie massief houten modellen. In combinatie met de stalen frames en poten zorgt het voor een mooie inrichting op kantoor. Het interieur draagt op die manier bij aan de totale uitstraling, zowel voor medewerkers als wanneer er iemand op bezoek komt. Dus ontvang je af en toe klanten of andere relaties? Met een mooi en functioneel kantoor dat ook ergonomisch goed werkt maak je een uitstekende indruk.

Kantoorruimte inrichten: online inspiratie

Wij helpen je graag de kantoorruimte in te richten. En doe je dat voor de eerste keer? We begrijpen dat je daar wel wat inspiratie bij kunt gebruiken. Bekijk daarom online de verschillende kantoormeubelen die er beschikbaar zijn.

Dus zoek je specifiek naar een bureau of een bureaustoel? Wij laten je zien hoe je kiest voor een mooi exemplaar, waar jij of een andere medewerker goed aan kan werken. Het is de beste keuze voor het interieur op kantoor, dat er bovendien geweldig uitziet.

Wij weten wat mooie materialen zijn en zorgen er daarmee voor dat we bijvoorbeeld een stevig bureau of een ander kantoormeubel in elkaar zetten. En gebruik je daarbij de hoogwaardige bureaustoelen en een mooie ladekast? Het helpt je om thuis of op een andere plek voor de belangrijke kantoorinrichting te zorgen. Dus wil jij het kantoor inrichten en zoek je naar functionele, mooie én ergonomische keuzes? Wij helpen je het interieur naar wens in te richten, zodat je daarin op een fijne manier kunt werken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95