Ga naar de inhoud

Ledikant of bedombouw van steigerhout: stoere keuze

person

gussta

calendar_month 17/08/2020

Bedombouw van steigerhout kopen? Een mooie keuze, die bovendien heel degelijk in elkaar zit en allerlei mogelijkheden biedt. Kies uit een afwerking met een matte lak of laat het hout juist niet behandelen. En ga je voor een stoere model met metalen delen of zoek je naar bepaalde afmetingen voor het houten bed? Waar je ook naar op zoek bent, met steigerhout is van alles mogelijk. Het materiaal laat zich makkelijk bewerken en de prijs is niet hoog. Zodat je op een voordelige manier kunt slapen, in een bed dat zorgt voor een unieke verschijning in de slaapkamer.

We leggen je graag uit over de bedombouw, dat ook wel het ledikant wordt genoemd. Net als over het steigerhout en de voordelen daarvan. Voor een stoer bed in de slaapkamer, dat we voor je kunnen behandelen of zonder de matte lak kunnen leveren.

Wat is een bedombouw?

We krijgen regelmatig vragen over de bedombouw, dus leggen je graag uit wat het precies is. De benaming is eigenlijk wat verwarrend, omdat het niet per sé gaat om een ombouw. Het is in plaats daarvan het bed, dat er samen met de (latten)bodem voor zorgt dat je het matras erin kunt plaatsen.

De bedombouw noemen we ook wel het ledikant, ook al associëren we dat vaak met een bed voor (kleine) kinderen. Toch spreken we van een ledikant, de bodem van het bed (bijvoorbeeld met latten) en vervolgens het matras dat je daarin kunt plaatsen.

Een ‘bedombouw van steigerhout’ bestaat wat dat betreft eigenlijk niet. Het gaat om een bed van steigerhout, waar je vervolgens het matras in kunt plaatsen. Voor een stoer bed van bijvoorbeeld dit type hout, dat al een leven op de steigers van bijvoorbeeld schilders heeft gehad.

Tip: uiteraard kunnen we de steigerhouten bedombouw leveren in iedere afmeting waar je naar op zoek bent. Van een eenpersoonsbed in compacte maten tot de grootste bedden voor twee personen. En voor alles er tussenin, zodat het bed goed in de kamer past en je daar heerlijk in kunt slapen.

Steigerhout: voordelig en verleidelijk

Steigerhout is uitstekend geschikt als bed, of bedombouw. Het is een mooi en stevig materiaal, dat aan de andere kant gelukkig niet duur hoeft te zijn. Het hout heeft al een leven achter de rug op de steigers van bijvoorbeeld schilders. Dat betekent dat het hout al is blootgesteld aan tal van invloeden, zoals wind en regen. Het hout heeft het allemaal doorstaan, waardoor het zich op dat gebied meer dan bewezen heeft.

Bovendien krijgt het steigerhout er het unieke karakter van. Met de robuuste en ruwe afwerking, die goed past bij een bed dat de aandacht mag trekken. Bij jou thuis in de slaapkamer, waar je de rest van de accessoires op een mooie manier op kunt afstemmen.

Het steigerhout voor een bed of een bedombouw is voordelig en tegelijkertijd heel verleidelijk. Als populaire en mooie keuze, waarmee je op een betaalbare manier een bed van hout kunt laten maken.

Bed van steigerhout: onbehandeld of met matte lak

Het bed van steigerhout kunnen we op een paar verschillende manieren leveren:

  • Onbehandeld: natuurlijke bedombouw

    Zoek je naar een zo natuurlijk mogelijke bedombouw? We kunnen je het hout gewoon onbehandeld leveren. Goed geschikt voor binnen, waardoor je daar in de slaapkamer zonder problemen gebruik van kunt maken. Als prachtige keuze waarin je heerlijk zal slapen, uiteraard in combinatie met een comfortabel matras dat ondertussen voldoende ondersteuning biedt.
  • Matte lak: bescherming van het hout

    Wil je het hout liever laten afwerken? Daarvoor kunnen we gebruik maken van een matte lak. De lak kunnen we transparant aanbrengen, waarmee we er natuurlijk voor zorgen dat je daar zo min mogelijk van zal zien. Als mooie keuze voor de afwerking, waarmee je zeker weet dat het hout niet zal verkleuren door bijvoorbeeld UV-straling van de zon.

Tip: twijfel je erover om het steigerhout voor de bedombouw wel of niet te laten afwerken? Geen probleem, daarover kunnen we je natuurlijk goed adviseren. We denken met je mee en kunnen de voor- en nadelen op een rij zetten. Net als bij de andere producten of de keuzes voor het bed van steigerhout. Zodat je zeker weet dat je daarmee een goede keuze maakt.

Bedombouw van steigerhout kopen

Wil je een bedombouw van steigerhout kopen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die je daarmee hebt? We kunnen het bed leveren voor 1 of voor 2 personen. In 90cm breed, net als in 160cm, 180cm en natuurlijk ook de grotere maten. Met een lengte van 200cm of een grotere maat, als je op zoek bent naar een extra lang bed van steigerhout.

De bedombouw is het ledikant, waar je het matras in kunt plaatsen. Iets dat we je bijvoorbeeld laten zien met het Hippo-bed (https://www.gussta.nl/steigerhout-bed-hippo). Gemaakt van steigerhout, waarmee we je graag laten zien hoe goed dit type hout daarvoor geschikt is. Als je zoekt naar een mooi bed dat straalt van het karakter. Zonder dat je daar aan de andere kant een hoge prijs voor betaalt, omdat we je er graag op een voordelige manier mee van dienst zijn.

En ben je benieuwd naar de andere bedden van steigerhout of zoek je voor de bedombouw naar een ander type hout? We zijn jouw specialist in houten bedden, dus vertellen je er graag meer over.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95