Ga naar de inhoud

Meer comfort: gebruik een elektrische bedbodem in een houten tweepersoonsbed

person

Patrick Wessels

calendar_month 01/07/2023

Een houten tweepersoonsbed is prachtig om te zien. En het bed ligt heerlijk, dankzij de robuuste en uitstekende materialen. Bovendien zijn sommige van de bedden zelfs geschikt voor een elektrische bedbodem. Dat betekent dat je eenvoudig voor nog meer comfort zoekt. Kom makkelijk omhoog of kijk nog even televisie in de ideale houding.

We ontwerpen de houten tweepersoonsbedden zowel met oog voor stijl en details als aandacht voor comfort en praktisch gebruiksgemak. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat het mogelijk is om er een elektrische bedbodem in te plaatsen. Dat maakt het makkelijker om omhoog te komen, gewoon met een druk op de knop. Bovendien geldt dat zowel voor het hoofdeinde als het voeteneind, om het bed helemaal naar wens in te stellen.

Robuust en stoer houten tweepersoonsbed

Het houten tweepersoonsbed is een bed met karakter, dankzij de materialen die we daarvoor gebruiken. Dat geldt voor het massief eikenhout, net als voor de andere houtsoorten. Ze zijn doorleefd, zijn beschikbaar in verschillende wassingen of hebben vooral een scherpere prijs. Van steigerhout tot en met oud eiken: wij gebruiken allerlei houtsoorten om tot een breed assortiment aan bedden te komen.

In een aantal van de tweepersoonsbedden van hout houden we rekening met de mogelijkheid om een elektrische bedbodem te plaatsen. Op die manier kies je gewoon zelf of je daar gebruik van wilt maken. Het hoeft niet, maar het kan wel. Of het is zelfs mogelijk om de bedbodem later te vervangen, als het toch interessant blijkt om een elektrische variant te kiezen. 

Met het comfort van een elektrische bedbodem

Het comfort van een elektrische bedbodem is enorm. Dat geldt zowel tijdens het slapen als op de momenten waarop je televisie wilt kijken of een boek wilt lezen. Het is heel eenvoudig om omhoog te komen, zowel bij het hoofdeinde als het voeteneinde. Een druk op de knop is voldoende. En dat is ook weer voldoende om het matras omlaag te brengen, dankzij de bedbodem die herstelt naar de originele positie.

Een goed voorbeeld van een tweepersoons houten bed met ruimte voor een elektrische bedbodem is het zwevend eiken balkenbed met een bankje. Dat bed is gemaakt van extra dik massief eikenhout, voor een zeer robuuste uitstraling in de slaapkamer. Het stalen frame onder het bed doet het net lijken of het bed boven de grond zweeft. Ondertussen is er een bankje beschikbaar, met bijna 30cm ruimte om op te zitten. Zo komt het bed in de slaapkamer op allerlei manieren van pas. Of ziet het er gewoon geweldig uit natuurlijk, ook als je het bankje bij het bed niet gebruikt.

Kies uit drie soorten bedbodems

Wij houden ruimte in het bed om een elektrische bodem te plaatsen. Dat kan van verschillende merken en er passen diverse modellen in. Daarom is het de moeite waard om de diverse varianten op een rij te zetten en daar een keuze uit te maken:

  • Voor meer veerkracht en stevigheid
    Kies voor een elektrische lattenbodem als je het vooral belangrijk vindt dat het bed veerkracht en stevigheid biedt. Dat wil zeggen, als het matras die eigenschappen krijgt door de bodem die je eronder plaatst. Het hout dat we gebruiken voor het bed zelf zit zeer stevig in elkaar. Het staal versterkt dat nog verder. De veerkracht komt vanuit de bedbodem, en is voelbaar in het matras. 
  • Voor een optimale drukverdeling
    Kies in plaats daarvan een elektrische schotelbodem als je het vooral belangrijk vindt dat de drukverdeling optimaal is. Het is een ander gevoel, waarbij er minder sprake is van stevigheid en veerkracht. In plaats daarvan wordt de druk op een goede manier verdeelt, waardoor het voelt alsof je op een wolk licht. De aanpassing van de druk op de diverse delen maakt het totaal een fijne keuze om op te slapen.
  • Voor uitstekende doorluchting
    Ten slotte kun je gebruik maken van een elektrische pocketvering. Dat is een ander type bedbodem, waarbij vooral de doorluchting profiteert. Dat is bijvoorbeeld een goed idee als je veel transpireert en zoekt naar een oplossing om dat onder controle te krijgen. De lucht kan er makkelijk doorheen, om op die manier verkoelend te werken in bed. Uiteraard heeft ook het type matras invloed op hoe warm je het in bed hebt.

Het is verstandig om de verschillende soorten (elektrische) bedbodems goed met elkaar vergelijken. Ontdek op die manier wat de beste keuze blijkt om comfortabel te slapen. Aan het houten tweepersoonsbed zal het in ieder geval niet liggen. Daarmee kies je voor een oerdegelijk bed, dat we opbouwen uit het mooiste hout. Dat versterken we vervolgens met staal, waardoor het houten bed bovendien nauwelijks zal kraken. In combinatie met een elektrische bedbodem is het een heerlijk comfortabel bed dat goed slaapt.

Houten tweepersoonsbed kopen

Het houten tweepersoonsbed vormt de stoere basis voor in de slaapkamer. Kies er een comfortabel matras bij en houd ook rekening met de bedbodem die je kiest. Die elementen bepalen voor een groot deel hoe het bed uiteindelijk slaapt, dus of je daarin iedere ochtend lekker fris en ontspannen wakker wordt.

Wij zorgen er met de tweepersoonsbedden in hout voor dat je daarin voldoende ruimte hebt om een bedbodem naar keuze te plaatsen. Er is ruimte voor een elektrische variant, waarmee je het een stuk makkelijker maakt om zowel het hoofdeinde als het voeteneinde omhoog te brengen als je dat wilt.

Wij maken de bedden zelf, dus gaan daar met aandacht voor je mee aan de slag. Dat geldt voor alle houten bedden voor twee personen, dus ook in het bijzonder voor de modellen met ruimte voor een elektrische bedbodem. Wij gaan ermee aan de slag zodra jij de bestelling plaatst. We houden je op de hoogte van de voortgang, zodat jij binnenkort een mooi nieuw bed ontvangt. Daarin zorgen we er met ruimte voor een elektrische bedbodem voor dat je heerlijk comfortabel zal slapen. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95