Ga naar de inhoud

Meer groen op kantoor met een roomdivider: kast met plantenbak

person

gussta

calendar_month 01/04/2022

Vraag een medewerker wat er beter kan op kantoor en ze antwoorden steeds vaker met: meer groen! Groen doet heel veel goeds, vooral in een ‘kantoortuin’ waar soms nauwelijks een plant te bekennen is.

Dat is enerzijds opvallend, maar valt vanuit efficiëntiedenken ook wel te verklaren. Een medewerker aan een bureau is productiever dan een plant in diezelfde hoek. Dat een paar planten de rest van de medewerkers productiever kunnen maken is dan alweer een stap verder gedacht. Dat maakt de boodschap niet makkelijker over te brengen.

Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar. Groen gaat heel goed samen met andere elementen, die al wél een plek hebben verdiend op kantoor. Of in de kantoortuin, waar zoveel mogelijk mensen met elkaar moeten samenwerken.

Zelfs in de meest open werk- en vergadercultuur kan het namelijk geen kwaad om een paar afscheidingen te plaatsen. Die afscheidingen gaan heel goed samen met groen. Onze roomdividers met plantenbakken en de (hoge) schuifdeurkasten met plantenbakken vormen daarvan het (levende) bewijs. 

Goed wat groen kan doen

Groen heeft een heel positieve invloed op mensen. Dat geldt voor het groen waar medewerkers door het raam naar buiten naar kunnen kijken. En het geldt voor het groen op de werkvloer zelf. In de kantoortuin of op een andere plek waar medewerkers vaak komen.

Stel je immers maar voor, hoe zou jouw woonkamer er zonder planten uitzien? De kans is groot dat het er een stuk minder gezellig en sfeervol op wordt. Het komt de sfeer op kantoor enorm ten goede als daar planten staan. Bovendien verbetert het de akoestiek en worden medewerkers er rustiger van. Planten hebben allerlei onbewuste (en bewuste) invloeden, dus zouden bovenaan het lijstje met investeringen moeten staan.

In een omgeving met voldoende groen worden mensen rustiger en werken ze beter samen. Het inspireert en kalmeert, bijvoorbeeld tijdens een creatieve sessie of op het moment dat er een oplossing moet worden gezocht. Planten (en bloemen) hebben op dat gebied ontzettend veel te bieden. Daarom hebben we gewerkt aan een aantal producten die het groen combineren met elementen die op de werkplek en op kantoor al veel meer gebruikelijk zijn.

Roomdivider of schuifdeurkast: praktisch en stijlvol

We hebben gewerkt aan toepassingen die het groene met het goede combineren. De producten zijn goed geschikt voor het thuiskantoor en het zakelijke kantoor:

  • Roomdivider met planten
    De roomdivider is opgebouwd uit een stalen frame, met eikenhouten plantenbakken. De divider is er vanaf 150 centimeter breed, en natuurlijk in grotere afmetingen. Verdeel de ruimte in twee of meerdere delen, bijvoorbeeld om aan te geven waar er gewerkt wordt. De planten in de bakken zorgen voor een groene afscheiding, waarvan je zelf bepaalt of je die dicht laat groeien of juist meer open houdt.
  • Schuifdeurkast met plantenbak
    Op een vergelijkbare manier hebben we de schufideurkast met een plantenbak ontwikkeld. Het past allemaal precies op en in elkaar, zodat het netjes aansluit. Dit creëert een rustig beeld. Op die manier is een schuifdeurkast niet zomaar meer alleen de praktische keuze. In plaats daarvan is het ook een sfeervol element in bijvoorbeeld de kantoortuin. Uiteraard zijn de bakken van binnen voorbereid om daar planten in te zetten en die zonder problemen water te geven.

Zowel de roomdivider als de schuifdeurkast is er in verschillende afmetingen. Zo zorgen we ervoor dat er op kantoor altijd voldoende ruimte is om deze neer te zetten. En minstens zo belangrijk, dankzij de grote afmetingen lukt het om afscheidingen te maken voor werknemers. Zo ervaren ze meer privacy, terwijl ze ondertussen genieten van meer groen op de werkplek.

…en groen!

Zowel de roomdividers als de hoge en lage schuifdeurkasten zijn er in diverse afmetingen en met meer dan voldoende ruimte voor de verschillende planten. Dus wil je werken aan een groene oase op kantoor of zoek je een manier om een klein beetje groen toe te voegen?

Probeer het in ieder geval bij wijze van experiment. De kans is groot dat werknemers er inderdaad rustiger van worden. En dat je prettiger werkt in de omgeving van groen. Het zijn psychologische voordelen waar steeds meer werknemers en werkgevers zich bewust van worden. Daarom helpen wij je graag op weg met de groene elementen in het interieur op kantoor.

Tip: staat de roomdivider of de schuifdeurkast op een plek waar weinig licht komt? De kans is klein dat echte planten het daar goed gaan doen. Gelukkig zijn er prachtige kunstplanten beschikbaar. Die hebben geen water en geen zonlicht nodig. Zowel van een afstand als van dichtbij zien ze er tegenwoordig levensecht uit. Zo heb je altijd groen om je heen, zonder dat dit extra tijd, inzet of moeite hoeft te kosten. 

Groen op kantoor: roomdivider kast met plantenbakken kopen

Dus denk je aan meer groen op kantoor? En wil je daarbij een stap verder gaan dan het groen schilderen van een wand (al kan dat ook al helpen!)? Wij laten je met de roomdivider en de schuifdeurkast graag zien hoe je het groen kunt combineren met de meer praktische elementen die je nodig hebt.

De roomdivider zorgt ervoor dat je een grotere ruimte makkelijk op kunt delen in meerdere kleine ruimtes. Het is een natuurlijke keuze, vooral dankzij de planten in de bakken die daar speciaal voor zijn gemaakt. De schuifdeurkast heeft een plantenbak op maat. Daar kun je mooie (kunst)planten in zetten, voor een groen en goed gevoel op kantoor.

Uiteraard kun je de verschillende producten met plantenbakken zowel op kantoor als voor thuiswerken gebruiken. Wij helpen je graag inspiratie op te doen met de verschillende mooie producten. Creëer op die manier de werkomgeving waarin je zelf graag iedere dag wilt werken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95