Ga naar de inhoud

Nachtkastje van steigerhout: ontdek de mooiste (minimalistische) modellen

person

gussta

calendar_month 10/05/2021

Het nachtkastje van steigerhout is een mooie en minimalistische keuze. Of juist minder minimalistisch, maar wel prachtig om te zien. Je hebt de keuze uit allerlei modellen, waarbij het steigerhout zorgt voor de mooie uitstraling en het levende karakter.

Bovendien is steigerhout heel betaalbaar, waardoor de nachtkastjes niet duur hoeven te zijn. Het materiaal laat zich makkelijk bewerken en is over het algemeen goed beschikbaar.

Dus ben je op zoek naar een mooi nachtkastje van hout? De modellen in steigerhout zijn een goede keuze. Die mooi passen bij het houten bed dat je bestelt. Of bij het bed dat je al hebt staan, als die op dit moment nog niet aan vervanging toe is.  

4 soorten nachtkastjes van steigerhout

Het nachtkastje van steigerhout kun je in allerlei soorten en maten bestellen. En in meerdere vormen natuurlijk. Dus zoek je een model dat aan het bed vastzit? Of dat je er juist los naast neer kunt zetten? We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij, om inspiratie mee op te doen.

 • Hangend aan het bed
  Een geweldige keuze is bijvoorbeeld een houten nachtkastje dat gewoon aan de zijkant van het bed hangt. Dankzij steigerhout hoeft het kastje niet zwaar te zijn. Zeker niet als je kiest voor een open en minimalistisch model. Je kunt er eenvoudig je wekker op zetten en bijvoorbeeld een boek in leggen. Zodat je er alle kanten mee op kan, dankzij het stalen profiel aan de rand van het bed dat ervoor zorgt dat je de vloer helemaal vrij kunt houden. 
 • Met een lade
  En zoek je juist een nachtkastje van steigerhout dat je gewoon op de grond neer kunt zetten? Je hebt de keuze uit een mooi model met dezelfde open structuur, inclusief een lade om iets uit het zicht op te kunnen bergen. Het nachtkastje van steigerhout heeft een lade, én ruimte om daarboven iets neer te zetten. En natuurlijk de mogelijkheid om er iets helemaal bovenop te zetten, waardoor je in alle opzichten ruimte genoeg hebt. 
 • Robuust met twee lades
  Ook kun je het nachtkastje van steigerhout heel robuust kiezen. Met twee lades, waarin je de spullen die je bij de hand wilt hebben netjes uit het zicht op kunt bergen. Los van hetgeen dat je er bovenop wilt zetten natuurlijk. Zodat je dankzij het houten model voldoende ruimte hebt om alles neer te zetten en op te ruimen. De beide lades maken het model een stoere en robuuste keuze, die je mooi kunt combineren met een bed van hout. 
 • Minimalistisch aan het bed
  En heb je eigenlijk geen nachtkastje van steigerhout nodig, maar wil je wel iets neer kunnen zetten naast het bed? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van een meer minimalistische keuze. Voor een plank vanaf het bed met een poot op de grond. Zodat je voldoende ruimte hebt om wat neer te zetten. En zodat je dit bovendien op een heel stevige manier kunt doen.

De verschillende soorten steigerhouten nachtkastjes laten je goed zien wat er allemaal mogelijk is. Voor een mooi ontwerp op basis van hout, dat je zowel staand als zwevend kunt kiezen. En open of dicht met een of meerdere lades. 

Betaalbaar design

Waar je ook voor kiest binnen de nachtkastjes van steigerhout, je weet zeker dat je daarmee altijd een betaalbare keuze maakt. Het hout hoeft niet duur te zijn, omdat dit een eerder leven heeft gehad. En we het op een betaalbare wijze kunnen inkopen, waarna wij het voordelig voor je verwerken.

Dat doen we met de grootst mogelijke zorg. En soms in combinatie met metaal of staal. Op die manier garanderen we een sterke constructie, zodat je er zonder problemen alles op neer kunt zetten dat je bij de hand wilt houden. 

Dus ben je op zoek naar een mooi nachtkastje van hout, zonder dat je daar aan de andere kant meteen een te hoge prijs voor betaalt? Het (oud) steigerhout is dan een uitstekende keuze.

Duurzaam dankzij het tweede leven

We gebruiken voor het steigerhouten nachtkastje oud hout. Dat heeft al een eerder leven gehad, bijvoorbeeld bij schilders of aannemers. Zij hebben over de houten planken gelopen om hun werk te kunnen doen.

Het betekent dat het hout al veel te verduren heeft gehad. Het is doorleefd, waardoor er enorm veel karakter in is komen te zitten. En waardoor jij er op een heel duurzame manier gebruik van kunt maken voor in de slaapkamer. Je kiest hout dat al een eerder leven heeft gehad. Dat jij op deze manier een nieuwe bestemming geeft.

Dus ben je op zoek naar duurzaam hout voor de nachtkastjes, zonder dat je daar een hoge prijs voor betaalt? Wij combineren het beste van meerdere werelden. Zodat je op een voordelige manier voor mooie nachtkastjes van steigerhout kiest, die bovendien beschikbaar zijn in verschillende mooie ontwerpen. 

Nachtkastje van steigerhout bij een nieuw bed

De nachtkastjes van steigerhout kun je natuurlijk combineren met onze houten bedden die je online kunt bestellen. We maken het bed en zorgen ook meteen voor de nachtkastjes die je daarbij wilt gebruiken. Of voor één model natuurlijk, als je daar voldoende aan hebt. Daarin heb je de volledige vrijheid, ook op basis van het type kastje dat je graag bij het bed neer wilt zetten.

En heb je al een houten bed of een ander bed? Als je zoekt naar een mooi nachtkastje van hout gaan we daar graag voor je mee aan de slag. Dus kies een losstaand model of een kastje dat je aan het bed vast kunt maken. Zodat het één geheel wordt, voor een stralend geheel.

Wij helpen je online inspiratie op te doen met de houten nachtkastjes. Zowel online als in de showroom, waar je het steigerhout en de andere materialen op je gemak kunt komen ontdekken. We vertellen je er graag alles over. En gaan er daarna mee aan de slag, voor prachtige nachtkastjes die bovendien heel praktisch en functioneel zullen blijken. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95