Ga naar de inhoud

Roomdivider: prachtig om te zien en heel praktisch bovendien

person

Patrick Wessels

calendar_month 01/12/2023

Je huis is meer dan alleen een verzameling kamers; het is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en stijl. Hoe je de ruimte indeelt en decoreert, kan een groot verschil maken in de sfeer en functionaliteit ervan. Dat is waar roomdividers om de hoek komen kijken. Deze veelzijdige interieuraccessoires zijn niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk. 

Ze hebben de kracht om een open ruimte te transformeren, privacy te bieden waar nodig en zelfs een decoratief statement te maken. Ben je benieuwd naar de vele manieren waarop roomdividers jouw leefruimte kunnen verbeteren? 

In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen en toepassingen van roomdividers en laten we je zien waarom ze een onmisbare toevoeging kunnen zijn aan jouw interieur. Lees verder en ontdek hoe roomdividers de sfeer in jouw huis kunnen maken en breken.

Wat is het voordeel van een roomdivider?

Benieuwd hoe onze klanten hun roomdivider gebruiken? Ontdek de verschillende voordelen van deze toevoeging op jouw interieur (voor thuis of zakelijk):

 • Meer ruimte in huis
  Roomdividers zijn de perfecte oplossing om grotere ruimtes in kleinere, functionele zones te verdelen. Zo kun je een open woonkamer opsplitsen in een eetgedeelte en een gezellige leeshoek. Dit optimaliseert de bruikbare ruimte in je huis.
 • Meer privacy
  Heb je behoefte aan meer privacy in bepaalde delen van je huis? Roomdividers bieden een elegante manier om privéruimtes te creëren zonder de noodzaak van permanente muren. Dit is ideaal voor slaapkamers, thuiskantoren of zelfs badkamers.
 • Decoratief
  Roomdividers zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Ze voegen stijl en karakter toe aan je interieur. Kies uit verschillende ontwerpen, materialen en kleuren om de roomdivider aan te passen aan je persoonlijke smaak en interieur.
 • Flexibiliteit
  Een groot voordeel van roomdividers is dat ze verplaatsbaar zijn. Je kunt de indeling van je ruimte gemakkelijk aanpassen aan veranderende behoeften. Dit maakt ze uitermate geschikt voor huizen waar flexibiliteit belangrijk is.

Hoe gebruik je roomdividers?

Roomdividers voegen niet alleen esthetische waarde toe, maar bieden ook praktische oplossingen in verschillende kamers van je huis. Hier zijn enkele toepassingen om je te inspireren:

Woonkamer

In de woonkamer kunnen roomdividers een open ruimte opdelen in zones, zoals een eetgedeelte en een zithoek. Kies een design dat past bij je stijl en voeg een vleugje privacy toe zonder de ruimte te beperken.

Slaapkamer

Roomdividers kunnen slaapkamers omtoveren tot privé-oases. Gebruik ze om een kleedruimte te creëren, je bed af te schermen, of zelfs om een thuiskantoor in een hoek van de slaapkamer te maken.

Kantoor

Thuiswerken wordt comfortabeler met roomdividers. Scheid je werkruimte van de rest van de kamer voor een geconcentreerde sfeer. Kies voor een model met opbergmogelijkheden voor extra functionaliteit.

Kinderkamer

In kinderkamers bieden roomdividers flexibiliteit. Creëer speelzones, verberg rommelige opslag of verdeel de kamer voor kinderen die een kamer delen.

Open keuken

In moderne open keukens kunnen roomdividers dienen als een visuele barrière tussen koken en dineren, waardoor de keuken netjes en georganiseerd blijft.

Roomdividers zijn de perfecte aanvulling voor een flexibele indeling in elke kamer. Ze voegen stijlvolle flair toe aan je huis terwijl ze je helpen om je ruimte slim te benutten.

Over onze roomdividers

Bij Gussta bieden we een uitgebreide collectie roomdividers die zowel functioneel als esthetisch zijn. Onze roomdividers worden met zorg vervaardigd en zijn ontworpen om aan de hoogste normen van kwaliteit en stijl te voldoen.

Onze roomdividers worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen, waaronder massief hout en metaal. Dit zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur. Onze roomdividers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle ontwerpen die passen bij diverse interieurs. Of je nu houdt van een moderne, minimalistische uitstraling of een meer klassieke en decoratieve stijl verkiest, we hebben modellen die bij je smaak passen.

We begrijpen dat elke ruimte uniek is. Daarom bieden we ook maatwerkopties aan. Je kunt de afmetingen, kleuren en afwerkingen aanpassen om een roomdivider te creëren die perfect bij jouw behoeften en interieur past.

Onze roomdividers zijn ontworpen om ruimtes effectief te verdelen en privacy te bieden wanneer dat nodig is. Ze zijn ideaal voor het creëren van aparte zones in open woonruimtes of voor het afschermen van een werkruimte.

Onderhoud van de roomdivider

Een roomdivider heeft weinig onderhoud nodig. Toch is het verstandig om daar af en toe tijd voor vrij te maken. Dit zijn de beste tips om de kwaliteit zo lang mogelijk hoog te houden:

 • Regelmatig stofvrij maken
  Stof is de natuurlijke vijand van elk meubelstuk. Gebruik een plumeau, een zachte doek of een stofzuiger met een borstelmondstuk om je roomdivider regelmatig stofvrij te maken. Dit houdt het oppervlak schoon en verlengt de levensduur van het materiaal.
 • Reinigen van het oppervlak
  Als er vlekken of vingerafdrukken op het oppervlak van de roomdivider verschijnen, maak deze dan voorzichtig schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen.
 • Houten roomdividers
  Voor roomdividers met houten panelen is het raadzaam om houtbehandelingen zoals was of olie te gebruiken om het hout te beschermen en de natuurlijke glans te behouden. Volg de instructies van de fabrikant voor het beste resultaat.
 • Scharnieren en bewegende delen
  Als je roomdivider bewegende delen heeft, zoals inklapbare panelen, controleer dan regelmatig de scharnieren en mechanismen. Smeer ze indien nodig met een geschikt smeermiddel om soepele werking te garanderen.
 • Plaatsing
  Plaats je roomdivider op een geschikte locatie waar deze niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of extreme temperatuurschommelingen. Dit kan voortijdige slijtage en verkleuring voorkomen.
 • Kindvriendelijkheid
  Als er kinderen in huis zijn, zorg er dan voor dat de roomdivider stevig staat en niet gemakkelijk kan omvallen. Houd ook scherpe voorwerpen buiten bereik van kinderen om ongelukken te voorkomen.

Online roomdivider kopen

Bij Gussta combineren we vakmanschap met hoogwaardige materialen. Onze roomdividers zijn gemaakt om lang mee te gaan en bieden duurzaamheid en stijl. Bovendien streven we naar klanttevredenheid en bieden we uitstekende klantenservice. We staan altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste roomdivider voor jouw ruimte. Dus als je op zoek bent naar kwaliteit, functionaliteit en esthetiek, dan is Gussta de juiste keuze voor jou. Ontdek ons assortiment en ervaar de toegevoegde waarde van onze roomdividers voor jezelf.

Zoek jij een roomdivider voor thuis, op kantoor of op een andere plek? Bestel online. Of stel ons je vragen. We helpen je graag.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95