Ga naar de inhoud

Satijnen dekbedovertrek wassen: wat zijn de wasvoorschriften?

person

gussta

calendar_month 20/04/2020

Je wilt een satijnen dekbedovertrek wassen, maar hoe pak je dat aan? Wat zijn de wasvoorschriften om rekening mee te houden en hoe voorkom je bijvoorbeeld dat de overtrek krimpt? Belangrijke vragen, die klanten ons regelmatig stellen. En waar we je goed mee kunnen helpen. Om je houten bed er iedere keer mooi mee op te maken, ook nadat je het satijn een aantal keren hebt moeten wassen.

Binnen de dekbedovertrekken is satijn een prachtige keuze. Voor een materiaal met een luxe en subtiele glans, dat bovendien heel zacht en comfortabel aanvoelt. Fijne eigenschappen, waar veel van onze klanten van houden. En natuurlijk beschikbaar in allerlei mooie designs. In een effen kleur of met een patroon, waarmee je het bed mooi op kunt maken. Zoals in een luxe hotel, om er iedere avond naar uit te kijken om lekker naar bed te kunnen.

Bed opmaken: luxe glans van satijn

Zoek je naar een satijnen dekbedovertrek of heb je die al, en wil je weten wat de wasvoorschriften zijn? Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit eigenlijk helemaal geen materiaal is. In plaats daarvan gaat het om katoen, dat volgens een speciale weeftechniek is gemaakt.

Er lopen vier inslagdraden over één kettingdraad. Het is die techniek die zorgt voor de mooie glans, waarmee we het bed op een luxe manier kunnen opmaken. Bovendien maakt dit het mogelijk om de garens heel dicht bij elkaar te weven. Het maakt de stof soepel en zorgt voor het typische fijne gevoel als je lekker onder de wol kruipt.

Tip: wist je dat een satijnen dekbedovertrek er niet alleen mooi uitziet? Het zorgt bovendien voor zijdezacht haar, minder rimpels en een meer zuivere huid. Het komt door de manier waarop je over het satijn ‘glijdt’, iets dat inderdaad een aantal positieve effecten heeft.

Wasvoorschrift voor satijn

De wasvoorschriften voor satijn zijn belangrijk, om de positieve eigenschappen daarvan zo goed mogelijk te behouden. We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Wasmachine
  Je kunt een satijnen dekbedovertrek zonder problemen in de wasmachine wassen. Tenminste, als je je houdt aan de verdere wasvoorschriften. Voor de maximale temperatuur en het programma waar je gebruik van maakt. Om de stof op een voorzichtige manier te behandelen, zodat je die zo lang mogelijk mooi kunt houden.
 • Maximaal 40 graden

  Het is belangrijk om jouw dekbedovertrek van satijn niet warmer dan op 40 graden te wassen. Je voorkomt daarmee dat de stof zal krimpen, iets waar je anders veel risico op loopt. En dat zou zonde zijn, omdat je jouw houten bed er dan niet meer mee op kunt maken.
 • Binnenstebuiten
  Was de dekbedovertrek het liefst binnenstebuiten. Op die manier loopt de glanzende buitenkant zo min mogelijk slijtage op. Voor de bijzondere glans, waarmee je het bed keer op keer kunt blijven opmaken.
 • Kreukherstellend programma

  Het is niet verstandig om jouw satijnen dekbedovertrek te strijken. En in de meeste gevallen is dat ook niet nodig. Was het satijn met een kreukherstellend programma. De wasmachine is dan voorzichtig en voorkomt te veel kreuken in de stof.
 • Eén tweepersoonsdekbed

  Pas op dat je niet te veel stof tegelijkertijd in de trommel van de wasmachine doet. Was maximaal één tweepersoonsbed tegelijk, of twee eenpersoonsdekbedovertrekken.
 • Donkere en lichte kleuren apart

  De donkere kleuren en lichte kleuren kun je het best apart van elkaar houden. Om daar ook het wasmiddel voor bont of wit op af te stemmen, zodat je het satijn mooi schoon kunt wassen.

Geen waspoeder
Maak voor het wassen van jouw satijnen dekbedovertrek het liefst gebruik van een vloeibaar wasmiddel. En voorkom aan de andere kant waspoeder, omdat dit invloed kan hebben op de fijne structuur van het materiaal. Na het wassen wil je het dekbedovertrek van satijn natuurlijk goed drogen. Dat kun je benen doen, als je het maar niet te lang nat laat liggen. Hang het snel op, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er schimmels ontstaan. En wil je de overtrek buiten drogen? Zorg er dan voor dat je deze nog even binnenstebuiten houdt. Je voorkomt op die manier dat de zon de stof kan bleken, waardoor die er op jouw houten bed een stuk minder mooi uit zal komen te zien. En kun je de was in de schaduw drogen? Dan is dit voor satijn een beter idee.

Satijnen dekbedovertrek kopen

Enthousiast over het satijnen dekbedovertrek, nu je weet hoe je dat volgens het wasvoorschrift kunt wassen? Je maakt daarmee een mooie en bovendien luxe keuze. Voor een materiaal dat je met de juiste behandeling bovendien heel lang mooi kunt houden. Door het goed te wassen en daarna op de juiste manier te laten drogen. Na een kreukherstellend programma, waardoor het niet nodig is om de stof nog een keer te strijken. En je er in plaats daarvan meteen het bed mee op kunt maken, om weer op een luxe manier onder de wol te kruipen.

We adviseren je graag over de dekbedovertrekken in satijn, net als in de verschillende andere stoffen en materialen waar je uit kunt kiezen. Altijd goed van kwaliteit en als je wilt ook met tips voor het wassen en drogen daarvan. Om je aan te geven hoe je dat het best kunt doen. Zodat je het bed van hout er iedere keer mooi mee kunt opmaken. En je van jouw slaapkamer een luxe hotelkamer maakt. Met een satijnen dekbedovertrek of een ander materiaal, beschikbaar in de diverse effen kleuren en met mooie patronen. Die je online kunt bestellen, of die we je graag bij ons in de showroom laten zien.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95