Ga naar de inhoud

Slimmer dan het driehoekje: Omzetten onderkant poten

person

gussta

calendar_month 29/06/2017

Het houten bed is stevig en robuust: het is een verschijning met karakter. Mooi natuurlijk in de slaapkamer, maar hoe zit dat met de belasting op de vloer? We verzamelen regelmatig vragen van onze klanten en anderen met interesse. Laatst kregen we bijvoorbeeld de vragen hoe het zit met de poten van het stalen frame onder het hout (inderdaad, we gebruiken een onzichtbaar stalen frame).

Tip: het stalen frame zorgt voor een belangrijke mate van stevigheid. Het zorgt ervoor dat het lijkt alsof het houten bed boven de vloer zweeft en het voorkomen (teveel) kraken.

Een dunne stalen poot op ieder type vloerbedekking is een slecht idee, vanwege de puntbelasting die er dan ontstaat. Een wat technisch verhaal, maar prik maar eens met een vinger hard in uw arm. Dat voelt pijnlijker aan dan wanneer u met uw hele hand op uw arm zou duwen, met dezelfde kracht.

Smalle poten op de vloerbedekking

Zo geldt dat ook voor het houten bed en de belasting op de vloerbedekking. In de slaapkamer kan er sprake zijn van verschillende soorten vloeren. Het houten bed kunt u zonder problemen plaatsen op zowel tapijt, laminaat als bijvoorbeeld een houten vloer.

Tip: heeft u laminaat of een houten vloer? Kies wat contrast tussen het bed en de vloer. Op die manier voorkomt u dat de materialen ‘tegen elkaar wegvallen’.

De verschillende soorten materialen voor vloeren kunnen een stevige belasting prima aan, mits die maar netjes verspreid wordt aangeboden. Het is belangrijk om niet zoals met uw vinger op de arm te drukken, maar dat te verdelen over heel de hand. Daar hebben we uiteraard een oplossing voor bedacht.

90-graden hoek voor brede verdeling

Gebruikelijk is de inzet van een ‘driehoekje’ onderaan een (stalen) poot, waarmee het lukt om de kracht en belasting wat te verdelen. Het spreidt als het ware de krachten, waardoor de vloer hier minder last van heeft en er na een aantal nachten niet ineens een aantal putten in de vloer zitten.

Bij Gussta hebben we voor uw houten bed een nog betere oplossing bedacht. We zetten de poten onderaan door de 90 graden om. Op die manier hebben we de kans om de belasting over een veel groter oppervlak te verdelen. Dit komt de druk op de vloer sterk ten goede, zodat er geen sprake is van putten in de vloer.

Stalen frame onder het houten bed

Het gewicht van het bed komt deels uit het gebruikte hoogwaardige hout, net als uit het stalen frame en natuurlijk ook het gewicht van u en uw eventuele partner als u op het bed gaat liggen. Als die gewichten samen met de vloer goed kunnen verwerken. Daarvoor maken we gebruik van de 90-graden omzetting. Op die manier kunt u het houten bed zonder zorgen op de vloer plaatsen, onafhankelijk van het type vloerbedekking dat u gebruikt.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95