Ga naar de inhoud

Tweepersoonsbed in steigerhout: bijzonder en betaalbaar

person

gussta

calendar_month 20/07/2021

Het tweepersoonsbed in steigerhout: wat maakt dit bijzonder en betaalbaar? We merken dat we steeds meer vragen krijgen naar dit type hout. Het is uitstekend geschikt voor een mooi bed en hoeft bovendien niet duur te zijn.

Steigerhout kennen we al langer voor meubels zoals kasten, banken en bijvoorbeeld tafels. Het hout is bovendien zeer goed geschikt voor bedden. Dat blijkt uit de positieve ervaringen van onze klanten, al konden we dat als specialisten in houten bedden natuurlijk ook vooraf wel inschatten.

Wat maakt dit steigerhout zo goed geschikt voor een tweepersoonsbed? We zetten een aantal van de unieke eigenschappen op een rij. 

5 unieke eigenschappen van steigerhout

Een tweepersoonsbed van steigerhout is een uitstekende keuze dankzij deze 5 unieke eigenschappen:

  • Minimaal 12 maanden ervaring
  • Makkelijk te onderhouden
  • Het hout is ‘uitgewerkt’
  • Duurzame keuze
  • Tijdloze uitstraling

1. Minimaal 12 maanden ervaring

Het steigerhout heeft minimaal 12 maanden ervaring. Dat wil zeggen, het hout heeft op een steiger of op een andere plek op de bouwplaats gelegen. Dat zorgt ervoor dat het materiaal een doorleefde uitstraling heeft. En dat het hout daadwerkelijk van alles heeft meegemaakt. Het heeft dit allemaal moeiteloos doorstaan, waardoor we er uiteindelijk de kans mee hebben om een bed te maken.

We noemen het niet voor niets ‘oud steigerhout’. Het is al een keer gebruikt geweest en gaat daardoor al een tijd mee. Dat de kwaliteit nog steeds goed is garandeert dat je daar ook de komende jaren geen omkijken naar hebt. Het hout vormt een uitstekende basis voor een stevig bed, waar je iedere ochtend heerlijk fris in zal ontwaken. 

2. Makkelijk te onderhouden

Daarnaast laat steigerhout voor bijvoorbeeld een bed zich bijzonder makkelijk onderhouden. Wij zullen het hout eerst opknappen, bijvoorbeeld door het weer netjes te schuren. Ook de beschadigde en vervuilde stukken halen we eruit. Het is er op die manier niet meer aan af te zien dat het minimaal 12 maanden dienst heeft gedaan op een bouwplaats.

En zou er een keer een vlek op het hout komen of valt er iets tegenaan? In de meeste gevallen kun je er gewoon met de schuurmachine overheen om het eventueel weer netjes te maken. Toch zal je dat doorgaans waarschijnlijk niet doen. Het steigerhout voor het tweepersoonsbed krijgt juist een extra doorleefd karakter als er af en toe een keer iets mee gebeurt.

Tip: wil je voorkomen dat er vlekken en andere vervuilingen op het hout ontstaan? Laat het bed door ons behandelen of behandel het zelf met een vocht- en vuilafstotende beits. Je beschermt het materiaal, waardoor je dit achteraf niet hoeft schoon te maken. 

3. Het hout is ‘uitgewerkt’

Dat het hout minimaal 12 maanden op de bouwplaats heeft gelegen brengt nog een ander voordeel met zich mee. In die periode werkt het hout nog relatief veel. Het zet uit en het krimpt, onder invloed van bijvoorbeeld de luchtvochtigheid en de temperatuur. Dat krimpen en uitzetten wordt steeds een beetje minder. Na een jaar op de bouwplaats is het werken er bijna volledig uit. Het hout zweet bijvoorbeeld geen hars meer, waardoor we daar met de tweepersoonsbedden geen last meer van hebben.

Tip: wij gebruiken oud steigerhout dat daadwerkelijk die 12 maanden op de bouwplaats heeft gelegen. Het gaat dus niet om ‘old look’ steigerhout, waarbij het karakter alleen maar is toegevoegd tijdens een behandeling. In dat geval zou het hout namelijk wel blijven zweten en werken, waardoor het nooit zo mooi wordt als het hout dat wij gebruiken.

Dat het steigerhout voor het tweepersoonsbed inmiddels is uitgewerkt zorgt er ook voor dat dit veel minder zal kraken dan je misschien zou denken. Het bed zit extra stevig en stabiel in elkaar, waardoor dit gelukkig niets is om je zorgen over te maken. 

4. Duurzame keuze

Na het gebruik op de bouwplaats is het steigerhout in principe afgeschreven. Dat betekent dat het nog gerecycled kan worden, maar dat het in andere gevallen geen functie meer zal krijgen. Er ontstaat afval, terwijl het product nog zeer goed te gebruiken is.

Dat laten we zien met onze bedden van oud steigerhout. Wij zorgen er daarmee voor dat het hout een volgend leven kan krijgen. Schuren en opknappen is voldoende, omdat het vervolgens de basis vormt voor een prachtig bed met een stoere en robuuste uitstraling. 

Het voorkomt dat we nieuw hout moeten inkopen, waardoor er bomen gekapt zouden moeten worden. Wat dat betreft is het een heel duurzame keuze om gebruik te maken van oud steigerhout voor bijvoorbeeld een tweepersoonsbed. Bovendien zorgen we er met de bedden natuurlijk voor dat het hout nog een zeer lange tijd mee kan. Op die manier draag je een duurzaam steentje bij, met een prachtig bed dat een bijzondere verschijning zal zijn in de slaapkamer. 

5. Tijdloze uitstraling

Ten slotte heeft het oud steigerhout een tijdloze uitstraling. Je kunt het vergelijken met je favoriete oude spijkerbroek. Het materiaal heeft geleefd, heeft er karakter van gekregen en wordt in de meeste gevallen alleen maar mooier als je daar langer gebruik van maakt.

Natuurlijk gaat het bed van verloop van tijd een beetje slijtage vertonen. Toch draagt dat juist bij aan het karakter van het bed. Het oud steigerhout is zeer goed van kwaliteit en daarmee uitstekend geschikt om lang mee te gaan. Wij zorgen er met een tweepersoonsbed in steigerhout voor dat je een zowel bijzondere als betaalbare keuze maakt voor in de slaapkamer. 

Tweepersoonsbed in steigerhout kopen

Wil je een tweepersoonsbed in steigerhout kopen? Wij zorgen er met de verschillende modellen voor dat je de keuze hebt uit diverse stijlen. Ontdek de verschillende houten bedden, waarvoor we gebruik maken van dit hout dat dienst deed op de bouwplaats.

En heb je vragen over het oud steigerhout dat we gebruiken? Of over de constructie waarmee we zorgen voor een sterk bed? Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer over het steigerhout voor de bedden en de andere materialen die we gebruiken.  

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95