Ga naar de inhoud

Vloedkleed in 160 x 230 kopen: 5 tips om niets over het hoofd te zien

person

gussta

calendar_month 30/01/2022

Je wilt een vloerkleed in 160 x 230 centimeter kopen: hoe weet je zeker dat je een goede keuze maakt? 

We kunnen natuurlijk niet voor je aangeven welk kleed de beste keuze is. Bovendien kun je die gebruiken bij de bank of onder je bed. Wat dat betreft valt er van alles te kiezen, en is dat helemaal afhankelijk van jouw stijl en het type dat je zoekt.

Toch neemt dat niet weg dat we je wel kunnen helpen de juiste voorwaarden te creëren. Met aandacht voor 5 punten van de vloerkleden weet je zeker dat je geen miskoop doet. In plaats daarvan voldoet het kleed aan allerlei voorwaarden en factoren. Je hoeft daar alleen nog maar de juiste stijl bij te kiezen. Het is dus voldoende om een vloerkleed in 160 x 230 uit te zoeken dat je mooi vindt.

5 tips voor het ideale vloerkleed

Met deze 5 tips is de kans groot dat je het ideale vloerkleed in 160 x 230 kiest:

 • Kies het kleed groot genoeg
 • Vergelijk de materialen
 • Combineer de kleur
 • Ken het verschil: print of patroon
 • Gebruik de vorm

1. Kies het kleed groot genoeg

Het is vooral belangrijk om het vloerkleed niet te klein te kiezen. Dus heb je een kleed in 160 x 230 centimeter in je hoofd? Ga dan in ieder geval niet kleiner. Daarmee zou je namelijk een heel andere verhouding krijgen, bijvoorbeeld ten opzichte van de bank of het bed.

Sterker nog, als de maat niet precies beschikbaar is kun je beter iets groter kiezen. Ga dan voor bijvoorbeeld 200 x 300 centimeter. Dan lijkt misschien een stuk groter. In de praktijk valt dat waarschijnlijk wel mee.

Je kunt een groter kleed altijd nog voor een groter deel onder het bed of onder de bank schuiven. Andersom kan dat niet, omdat er simpelweg niet meer stof voor het kleed beschikbaar is. Ga dus uit van minimaal 160 x 230 en kies liever iets groter dan wat kleiner als het niet beschikbaar is.

Tip: leg het vloerkleed altijd voor een deel onder het bed of de bank. Je voorkomt daarmee dat het kleed door de ruimte lijkt te zweven, waardoor het los ligt van de rest van jouw interieur.

2. Vergelijk de materialen

Kijk goed naar de verschillende materialen die er beschikbaar zijn voor het vloerkleed in 160 x 230. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Wol
 • Katoen
 • Zijde
 • Jute

Bovendien zijn er synthetische stoffen zoals viscose, polypropeen en polyester. Elk materiaal heeft eigen voor- en nadelen, dus het is lastig om hierbinnen de beste keuze aan te wijzen. Wil je het bijvoorbeeld lekker warm hebben aan je voeten? Of zoek je een vloerkleed dat vooral niet te veel schuift? Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt. Aan de hand daarvan vind je dan het kleed dat daar goed bij past.

3. Combineer de kleur

De kleur van het vloerkleed kies je natuurlijk helemaal zelf. Toch kan het geen kwaad om daar met een iets andere bril naar te kijken dan je gewend bent.

Het is bijvoorbeeld verleidelijk om het kleed te kiezen in een kleur zoals grijs of gebroken wit. Dat is lekker veilig, maar niet bepaald spannend. Overigens hoeft dat niet verkeerd te zijn, bijvoorbeeld als je de aandacht wilt trekken met andere accessoires of bijvoorbeeld de bank, de tafeltjes of het bed dat je hebt staan.

Toch kan het aan de andere kant geen kwaad om ook de kleden in rood, blauw en bijvoorbeeld turquoise eens te bekijken. Die kleuren vallen veel meer op, en trekken daarmee de aandacht. Dat kan een goed idee zijn, als het bed zelf bijvoorbeeld al centraal in de kamer staat. Met een opvallend vloerkleed maak je ook de onderkant bijzonder. Met onze bedden van hout krijgt het geheel daardoor een geweldige uitstraling. 

4. Ken het verschil: print of patroon

In meer praktische zin is het voor een vloerkleed in 160 x 230 belangrijk om het verschil tussen een print of een patroon te kennen:

 • Print
  Stel dat je kiest voor een print, dan is dat op het kleed gedrukt. Het is de goedkoopste en makkelijkste manier van produceren. Houd er rekening mee dat een print eraf kan slijten, als je er veel overheen loopt of beweegt. Een kleed dat je voor de sier neerlegt heeft daar bijvoorbeeld weinig last van.
 • Patroon
  Met een patroon is het erin geweven. Op die manier is er geen sprake van slijtage waardoor het patroon zou kunnen verdwijnen. Uiteraard zijn er vloerkleden in 160 x 230 met subtiele of meer opvallende patronen. Zo kies je het kleed dat precies uitstraalt wat jij mooi vindt. 

5. Gebruik de vorm

Ten slotte is het verstandig om goed te kijken naar de vorm van het kleed. Het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk om die als een rechthoek te kiezen. Dat komt het meest voor bij banken en bedden.

Toch kan het geen kwaad om bijvoorbeeld een rond of ovaal vloerkleed te kiezen, in min of meer dezelfde afmetingen. Je zorgt er in een hoekige ruimte voor dat je dit als het ware een beetje breekt. Zo voelt de woonkamer of de slaapkamer meteen een stuk gezelliger en sfeervoller aan. Het is een makkelijker manier om ervoor te zorgen dat je verschillende stijlen en sferen bij elkaar laat komen. 

Vloerkleed in 160 x 230 kopen

Dus wil je een vloerkleed in 160 x 230 kopen en zeker weten dat je daarmee geen verkeerde keuze maakt? We helpen je er graag mee op weg. Zo weet je zeker dat je een mooie keuze maakt, die precies past bij de manier waarop jij de woonkamer of de slaapkamer wilt inrichten.

Bovendien kun je online natuurlijk gewoon op je gemak inspiratie opdoen. Wij laten je zien wat er allemaal beschikbaar is. Bekijk online de verschillende vloerkleden bij ons uit het assortiment. Die zijn er in 160 x 230 en in de andere verschillende formaten. Gebruik de bovenstaande tips om er een goede keuze uit te maken, die voldoet aan de voorwaarden die jij belangrijk vindt.  

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95