Ga naar de inhoud

Wakker blijven: de beste tip om beter te slapen in een houten bed

person

gussta

calendar_month 09/04/2018

Beter slapen en uitgerust wakker worden? Vorige week deelden we opnieuw een paar tips voor in de lente. En ben je los van de seizoenen benieuwd hoe je beter kunt slapen? Dan is het bijvoorbeeld de moeite waard om te proberen om wakker te blijven. Of om je tenen aan te spannen, die vast te houden en vervolgens weer te ontspannen.

Het zijn belangrijke tips om beter te slapen, omdat je gebruik maakt van de manier waarop je brein gemakkelijker in slaap valt. In een van onze houten bedden of Ine en ander bed, afhankelijk van waar jij graag in ligt of het bed waar je naar op zoek bent.

Probeer actief wakker te blijven

“Denk niet aan een roze olifant”, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kans is groot dat je er nu aan zal denken, terwijl het de expliciete opdracht was om dat niet te doen. Als je beter wilt slapen werkt het gelukkig precies andersom, waardoor je daar op een handige manier gebruik van kunt maken.

Stel dat je in bed zou gaan denken aan het zo snel mogelijk in slaap vallen. Je kunt er dan vanuit gaan dat dit waarschijnlijk niet zal lukken. Dat heeft te maken met het feit dat het brein probeert ‘bij te houden’ of het je lukt om in slaap te vallen. Daardoor ben je er te actief mee bezig, waardoor je uiteindelijk wakker blijft. Zou je denken aan het actief wakker blijven? Dan is de kans groot dat je ‘uitgeput’ raakt. Op die manier val je gemakkelijker in slaap, terwijl je juist probeert wakker te blijven.

Inspannen en weer ontspannen

Heeft het bovenstaande geen succes of vind je het lastig om je gedachten te sturen? Geen probleem, want je kunt ook gebruik maken van een lichamelijke truc om snel beter te slapen. Een bekende truc is het aanspannen van je tenen. Houd dat even vast en zorg er vervolgens voor dat je ze volledig ontspant.

Op die manier dwing je jouw brein om je aandacht te richten op je tenen, zodat je die kunt inspannen en vasthouden. Door vervolgens volledig te ontspannen maak je stofjes aan die ervoor zorgen dat je rustiger wordt. En die kun je goed gebruiken om in slaap te vallen.

Beter slapen in een houten bed

En die tips kun je natuurlijk het best uitproberen in een van onze houten bedden. Om heerlijk in te slapen en om er een feestje van te maken om naar bed te gaan. Met een prachtig houten bed van hoge kwaliteit. Robuust karakter in de slaapkamer, waardoor het bed het centrale element wordt dat ervoor zorgt dat de slaapkamer de juiste uitstraling heeft.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95