Ga naar de inhoud

Zwevend bed: misschien wel de mooiste keuze in de slaapkamer

person

Patrick Wessels

calendar_month 10/08/2023

Een optisch zwevend bed is een bed dat lijkt te zweven boven de vloer, omdat het geen traditionele poten heeft die de vloer raken. In plaats daarvan wordt het bed ondersteund door verborgen steunen of beugels aan de binnenkant van het bedframe. 

Deze unieke constructie biedt verschillende voordelen die het bed aantrekkelijk maken voor moderne interieurs en liefhebbers van eigentijds design. Wij zetten de fijnste voordelen op een rij.

Een zwevend bed ziet er geweldig uit

Een zwevend bed heeft een unieke esthetische aantrekkingskracht die het onderscheidt van traditionele bedden. 

Minimalistisch design

Zwevende bedden hebben meestal een minimalistisch ontwerp zonder overbodige franjes of opvallende details. De eenvoudige lijnen en strakke vormen zorgen voor een moderne en eigentijdse uitstraling die aanspreekt bij liefhebbers van minimalistisch design.

Ruimtelijk effect

Het ontbreken van zichtbare poten geeft het bed een lichte en luchtige uitstraling. Hierdoor lijkt het bed te zweven boven de vloer, waardoor de visuele ruimte in de slaapkamer wordt vergroot. Dit ruimtelijke effect creëert een gevoel van openheid en kan vooral in kleinere slaapkamers een welkome eigenschap zijn.

Stijlvolle afwerkingen

Zwevende bedden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle afwerkingen, zoals natuurlijk hout, glanzende lak of strakke stoffen. Deze afwerkingen dragen bij aan de esthetiek van het bed en kunnen worden aangepast aan de specifieke interieurstijl van de slaapkamer.

Verborgen steunen

De subtiele manier waarop een zwevend bed wordt ondersteund, met verborgen steunen of beugels, draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht. Het ontwerp lijkt naadloos in elkaar over te gaan, waardoor het bed een minimalistische en gestroomlijnde uitstraling heeft.

Elegante eenvoud

Het concept van een bed dat lijkt te zweven zonder traditionele poten heeft een elegante eenvoud die aanspreekt bij liefhebbers van modern design. Het weghalen van de zichtbare ondersteuning benadrukt de essentie van het bed en creëert een rustgevende en ontspannende sfeer in de slaapkamer.

Het bed creëert een ruimtelijk effect

Een zwevend bed creëert een ruimtelijk effect door de illusie te wekken dat het bed zweeft boven de vloer, zonder dat er zichtbare poten zijn die de ruimte onder het bed vullen.

Vrije vloerruimte

Omdat een zwevend bed geen zichtbare poten heeft die de vloer raken, ontstaat er een ruimte onder het bed. Deze vrije vloerruimte zorgt ervoor dat de vloer zichtbaar is, waardoor de slaapkamer groter en minder druk oogt. Dit ruimtelijke aspect is vooral gunstig voor kleinere slaapkamers, waar elke centimeter telt om een gevoel van luchtigheid te creëren.

Licht en luchtig

De vrije vloerruimte onder het bed zorgt ervoor dat er meer licht in de slaapkamer kan doordringen en de lucht vrijer kan circuleren. Dit creëert een licht en luchtig gevoel, waardoor de slaapkamer een frisse en ontspannende sfeer krijgt.

Optische illusie

Het ontwerp van een zwevend bed maakt gebruik van een optische illusie, waarbij het bed lijkt te zweven boven de vloer. Dit trekt de aandacht en geeft een gevoel van gewichtloosheid aan het bed, wat bijdraagt aan het ruimtelijke effect.

Ruimtebesparend

Het feit dat een zwevend bed geen zichtbare poten heeft, maakt het een ruimtebesparende keuze. De vrije vloerruimte kan worden gebruikt voor andere meubelstukken, zoals nachtkastjes, of gewoonweg om de slaapkamer opgeruimd en georganiseerd te houden.

Makkelijk schoon te maken

Een zwevend bed is makkelijker schoon te maken dan traditionele bedden met zichtbare poten.

Toegankelijkheid

Een zwevend bed biedt gemakkelijke toegang tot de vloer onder het bed. Je kunt eenvoudig onder het bed komen zonder te hoeven bukken of jezelf in lastige posities te manoeuvreren. Dit is vooral handig als je last hebt van rugklachten of fysieke beperkingen die buigen moeilijk maken.

Geen verborgen stofnesten

Traditionele bedden met poten hebben vaak verborgen stofnesten onder het bed, waar stof en vuil zich kunnen ophopen en moeilijk te bereiken zijn. Een zwevend bed elimineert dit probleem omdat er geen poten zijn waar stof zich kan verzamelen. Dit maakt het gemakkelijker om de slaapkamer schoon en stofvrij te houden.

Eenvoudig te verplaatsen

Zwevende bedden zijn meestal lichter en gemakkelijker te verplaatsen dan traditionele bedden met poten. Dit is handig als je af en toe de slaapkamer opnieuw wilt indelen of het bed wilt verplaatsen om schoon te maken. Je hoeft geen zware bedden op te tillen of te verschuiven, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt.

Eenvoudige het bedframe schoonmaken

Zwevende bedden hebben vaak een eenvoudig en strak ontwerp zonder veel hoekjes en kiertjes. Dit maakt het bedframe gemakkelijk afneembaar en schoon te maken met een vochtige doek. Er zijn geen poten of andere obstakels die het reinigingsproces bemoeilijken.

Past in diverse interieurstijlen

Een zwevend bed is een veelzijdig meubelstuk dat zich goed aanpast aan verschillende interieurstijlen. Het moderne en eigentijdse ontwerp van een zwevend bed maakt het een populaire keuze voor verschillende inrichtingsstijlen.

Moderne stijl

Een zwevend bed is bij uitstek geschikt voor moderne interieurs. Het strakke en minimalistische ontwerp van het bed past perfect bij de strakke lijnen en eenvoudige vormen die kenmerkend zijn voor de moderne stijl. Een zwevend bed met een gladde, neutrale afwerking zoals wit, zwart of grijs, kan naadloos integreren in een moderne slaapkamer en een gevoel van eigentijdse elegantie creëren.

Scandinavische stijl

Zwevende bedden passen ook goed in een Scandinavische inrichting. Het eenvoudige en minimalistische ontwerp van een zwevend bed sluit aan bij de kernwaarden van Scandinavisch design, namelijk functionaliteit, eenvoud en natuurlijke elementen. Kies voor een houten zwevend bed in lichte tinten en combineer het met zachte, gezellige stoffen en neutrale kleuren voor een warme en uitnodigende Scandinavische slaapkamer.

Industriële stijl

Een zwevend bed kan een stoere en industriële uitstraling geven aan een slaapkamer. Kies voor een zwevend bed met een robuust houten frame en metalen accenten om het industriële karakter te versterken. Combineer het met ruwe materialen zoals bakstenen muren, metalen lampen en vintage accessoires om een rauwe en stoere industriële sfeer te creëren.

Bohemian stijl

Hoewel zwevende bedden vaak geassocieerd worden met moderne en strakke ontwerpen, kunnen ze ook een bohemian sfeer toevoegen aan een slaapkamer. Kies voor een houten zwevend bed met een natuurlijke afwerking en voeg kleurrijke en eclectische stoffen, kussens en dekens toe om de bohemian look te versterken. Combineer het met etnische patronen, planten en vintage decoraties voor een eclectische en kunstzinnige slaapkamer.

Klassieke stijl

Hoewel zwevende bedden vaak worden geassocieerd met moderne ontwerpen, kunnen ze ook een subtiele elegantie toevoegen aan een klassieke inrichting. Kies voor een zwevend bed met een klassiek gevormd hoofdbord en een luxueuze stoffen bekleding om het bed een tijdloze uitstraling te geven. Combineer het met rijke stoffen, elegante meubelstukken en verfijnde accessoires voor een klassieke en chique slaapkamer.

Zwevend bed kopen

Wil je een zwevend bed kopen? Bij ons vind je een uitgebreide collectie. We bouwen de bedden van hout zelf. De houten bedden versterken we met een stalen frame. Op die manier ontstaat er een stevig, praktisch kraakvrij én schitterend geheel. Het is een mooie keuze in de slaapkamer, omdat het bed boven de grond lijkt te zweven…

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95