Ga naar de inhoud

Zwevend bed zonder poten: hoe maken we die onzichtbaar?

person

gussta

calendar_month 30/03/2023

Een zwevend bed zonder poten: kan dat? Bij ons kan het! Wij laten het bed optisch boven de grond zweven. Zodat anderen waarschijnlijk even een tweede keer moeten kijken, voordat ze door hebben wat er gebeurt. En voor een bed waarmee je van de slaapkamer in één keer een luxe hotelkamer maakt. Wij leggen graag uit hoe we dat doen. 

We zijn trots op de houten bedden die we bouwen. En op de manier waarop we die optisch boven de grond laten zweven. Het lijkt net of het bed de grond niet raakt en of er geen poten onder zitten. Die zitten er natuurlijk wel, maar dat laten we met deze modellen niet zien.

De zwevende bedden hebben we zowel in eikenhout als bijvoorbeeld in steigerhout. Op die manier bouwen we bedden voor ieder budget, mét dezelfde luxe uitstraling die boven de grond lijkt te zweven.

Wat is een zwevend bed?

Een zwevend bed lijkt niet met poten op de grond te staan. In plaats daarvan zweeft het bed op een mooie hoogte boven de grond. Dat levert een aantal voordelen op:

 • Unieke uitstraling in de slaapkamer
  Het zwevend bed van hout creëert een unieke uitstraling in de slaapkamer. Het bed trekt meteen de aandacht, dus is alleen op die manier al een mooie keuze. Maak van de slaapkamer een luxe hotelkamer, door een bed dat boven de grond lijkt te zweven. En dat daarmee uitnodigt om er net wat langer naar te kijken, of lekker in te duiken natuurlijk.
 • Een optisch grotere ruimte
  Een zwevend bed heeft bovendien een ander praktisch voordeel. De ruimte gaat er een beetje groter door lijken. Dus is de slaapkamer niet zo groot? Of vind je het een prettig idee dat de kamer nog wat groter zal ogen? Hoe minder er op de grond staat, hoe groter een ruimte lijkt. Dus laat je het bed optisch boven de vloer zweven? Dan lijkt het of de slaapkamer er een stukje groter van wordt.
  Tip: gebruik je ook zwevende nachtkastjes? Dan levert dat nog een beetje extra ruimte op in de slaapkamer. 
 • Prachtige schaduw op de grond
  Ten slotte creëert het zwevende bed boven de grond een prachtige schaduw. Gebruik bijvoorbeeld spots of andere verlichting boven het bed. Dan leidt het bed tot een schaduw op de grond, die net iets kleiner is dan het bed zelf. Dat zorgt voor een mooi geheel, waardoor het zwevende bed er ’s avonds nog beter uitziet dan overdag.

Vanzelfsprekend is het zwevende bed net zo sterk als ieder ander houten bed dat we bouwen. Dat betekent dat het bed minimaal hetzelfde gewicht aan kan. En dat het bed natuurlijk beschikbaar is in dezelfde afmetingen, dus met een breedte van 140 tot 200 centimeter. 

Geen poten: hoe doen we dat?

Het lijkt alsof het zwevende bed boven de grond geen poten heeft. Vanzelfsprekend is dat niet het geval, er zitten wel degelijk poten onder. We zorgen er alleen voor dat de poten niet zichtbaar zijn.

Dat doen we met een sterk stalen frame, onder het houten bed. Op die manier gebruiken we een frame dat gewoon met poten op de grond staat, maar wat vanaf enige afstand niet te zien is. De poten vallen weg achter de zichtlijn van het houten bed. Zo lijkt het alsof het bed boven de grond zweeft. Wie eronder zou kijken ziet meteen het stalen frame dat we daarvoor gebruiken.

Dat frame is voldoende breed en lang om een stevig geheel te creëren. Het bed staat zeer stabiel op de grond. Je merkt wat dat betreft op geen enkele manier dat het bed boven de grond lijkt te zweven. Toch hebben we ervoor gezorgd dat de zichtlijnen precies kloppen, waardoor je in de slaapkamer in de meeste gevallen nooit de poten zal zien.

Hout met staal: een ijzersterke combinatie

We bouwen bedden van hout, zowel in eikenhout als in oud eikenhout en bijvoorbeeld steigerhout. We gebruiken verschillende soorten hout, waarvan we weten dat ze de beste kwaliteit bieden. 

Daarnaast werken we met staal van de hoogste kwaliteit. Op die manier zorgen we voor een ijzersterke combinatie van de twee belangrijkste materialen. Het vormt de basis voor alle bedden die we bouwen. Dat doen we met hout dat we precies genoeg terug laten drogen, bijvoorbeeld om kraken te voorkomen.

Ook gebruiken we daar het staal voor. De stalen frames zorgen voor een zeer sterk geheel, waar je volledig op kunt vertrouwen. Op die manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt, bijvoorbeeld om het bed boven de grond te laten zweven.

Uiteraard vertellen we je graag meer over het hout en staal dat we gebruiken, als je daar benieuwd naar bent. We doen je de geheimen graag uit de doeken, omdat we ook wel begrijpen dat jij snapt dat een bed niet boven de grond kan zweven. Toch ziet het er geweldig uit en zijn onze klanten er nog iedere dag heel blij mee, vertellen ze ons regelmatig. 

Zwevend bed kopen

Wil je een zwevend bed kopen en ben je benieuwd naar de verschillende modellen? We zetten er een paar voor je op een rij:

De verschillende bedden combineren allemaal hout van de hoogste kwaliteit met een slim geplaatst stalen frame. Dat doen we op een manier zodat het frame niet zichtbaar is, waardoor het bed boven de grond lijkt te zweven.

Bestel het houten en zwevend bed van je dromen door simpelweg aan te geven welke maat je zoekt. Wij kunnen de bedden bouwen met bijvoorbeeld een breedte van 140, 160, 180 en 200 centimeter. Kies daarnaast voor 200, 210 of 220 centimeter lengte. Dan heb je een bed dat precies op maat is en prachtig boven de grond lijkt te zweven. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95