Ga naar de inhoud

3 voordelen van een houten bed met lades

person

gussta

calendar_month 15/12/2021

Je denkt aan een houten bed met lades: wat spreekt anderen daarin zo aan? Het levert een paar fijne voordelen op waar we je graag meer over vertellen.

En dan bedoelen we in dit geval niet de voordelen van een houten bed alleen. Dat ziet er namelijk geweldig uit, haalt de natuurlijke tinten in huis én slaapt voortreffelijk. Je hebt de keuze uit allerlei mooie bedden van hout, waaronder de modellen met lades. Op die manier profiteer je van een aantal aanvullende voordelen.

Houten bed met lades: 3 voordelen

Ben je benieuwd naar de redenen van anderen om een houten bed met lades te kopen? We zetten 3 van de belangrijkste redenen voor je op een rij:

  • Meer ruimte om op te bergen
  • Geen stof meer onder het bed
  • Ruime keuze uit houten bedden

1. Meer ruimte om op te bergen

Het bekendste en belangrijkste voordeel is heel praktisch: je hebt meer ruimte om jouw spullen op te bergen.

Bij een bed zonder lades is er onder het bed altijd sprake van een groot deel met loze ruimte. Je kunt er niets mee, maar de ruimte is wel aanwezig. Aan de andere kant moet je in de slaapkamer een extra kast bouwen om jouw kleding, ondergoed of andere spullen op te bergen. En het schone beddengoed? Dat heb je misschien wel op de overloop of zelfs op een andere kamer liggen. Dat is jammer, omdat je het ook prima onder je bed zou kunnen plaatsen.

Met de lades zorg je ervoor dat er ineens veel meer ruimte beschikbaar komt. Het gaat om ruimte onder het bed, die je anders dus niet zou gebruiken. Dankzij de lades kun je de ruimte bovendien heel goed benutten. Je kunt de spullen wegstoppen tot achterin de lade, waarmee het midden onder het bed komt te liggen. De lades zorgen ervoor dat je de spullen gewoon naar je toe kunt trekken, als je die wel weer nodig hebt.

Tip: wil je de spullen onder je bed zo geordend mogelijk opruimen én voorkomen dat de lades te zwaar worden om open te trekken? Kies een model met twee of meerdere lades naast elkaar. Het zijn dan kleinere lades, waarin je de verschillende spullen kunt verdelen. Bovendien voorkom je dat je er te veel spullen in kunt doen, waardoor de lade als geheel snel te zwaar zou worden.

2. Geen stof meer onder het bed

Een tweede voordeel van de lades onder het houten bed is dat je daar geen last meer hebt van stof. Dat scheelt schoonmaken, én voorkomt dat je last hebt van stof in de slaapkamer.

Het is natuurlijk niet zo dat er minder stof in de slaapkamer ligt. Het gaat om dezelfde hoeveelheid, al ligt het voortaan op een andere plek. Door de lades heeft het stof geen kans meer om zich onder het bed te nestelen, daar waar je er moeilijk bij kunt komen. In plaats daarvan ligt het stof gewoon in de rest van de slaapkamer, bijvoorbeeld náást het bed. Daar kom je met de stofzuiger makkelijker bij, om het bijvoorbeeld iedere week op te zuigen.

De lades onder het bed voorkomen dat zich daar stof op zal hopen, waardoor je bovendien beter zal slapen. Veel mensen hebben last van stof in de slaapkamer. Dat geldt voor iedereen met een stofallergie, maar ook voor anderen die hierdoor minder goed kunnen ademen. Te veel stof onder het bed laat zich lastig opruimen, maar heeft veel invloed op jouw slaap en gezondheid.

Dankzij de lades weet je zeker dat zich daar de stof niet zal ophopen. Wel is het belangrijk om je lades af en toe even schoon te maken. Er gaat lang niet zoveel stof in zitten als onder het bed, maar het blijft er ook niet helemaal vrij van. Haal eens in de paar maanden de kleding of andere spullen uit de lades. Maak ze schoon, om er zeker van te zijn dat ze weer helemaal netjes zijn en dat stof bij jou geen kans krijgt.

3. Ruime keuze uit houten bedden

Het derde voordeel van een houten bed met lades is dat je de keuze hebt uit steeds meer verschillende modellen. Naarmate meer mensen hier de voordelen van ervaren neemt de populariteit natuurlijk verder toe. Dat betekent in de praktijk dat er meer varianten en mogelijkheden ontstaan. Dus ben je op zoek naar diepe en grote lades? Gaat het je om een bed in een specifieke houtsoort of met andere kenmerken? Wij laten je online graag zien welke bedden van hout met lades er allemaal beschikbaar zijn.

Tip: kies je het bed met houden lades inclusief bijpassende nachtkastjes? Zo zorg je ervoor dat het allemaal op een mooie wijze op elkaar aansluit. Dat creëert harmonie in de slaapkamer, zodat je er ontspannen en lekker rustig in slaap zal vallen. Bovendien ruim je al jouw spullen netjes op, om ook daar geen last van te hebben tijdens het slapen.

Houten bed kopen: met of zonder lades

Wil je een houten bed kopen en zoek je naar de modellen met lades om de spullen in op te bergen? Of wil je vooral voorkomen dat er stof onder het bed zal komen te liggen? Wat de reden ook is, wij laten je graag zien welke mooie bedden van hout met lades er allemaal beschikbaar zijn. Maak daar online je keuze uit, natuurlijk in de lengte en de breedte die jij belangrijk vindt.

En gaat het je wel om een houten bed, maar twijfel je nog over het gebruik van lades of niet? Er zijn ook andere modellen beschikbaar. Ze lijken bijvoorbeeld boven de grond te zweven, dankzij een slim stalen frame.

Ontdek wat er allemaal beschikbaar is, vergelijk de modellen en laat je daar bijvoorbeeld door ons over adviseren. Op die manier helpen we je het mooiste houten bed met lades of een van de andere modellen te bestellen. Jij weet dan in ieder geval zeker dat je daar binnenkort heerlijk op zal slapen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95