Ga naar de inhoud

4 voordelen van een houten bedframe

person

gussta

calendar_month 04/02/2019

Een houten bedframe: wat zijn daar de voordelen van? Hout is een mooi en natuurlijk materiaal, dat bovendien een aantal hoogwaardige eigenschappen biedt. In eikenhout en in andere houtsoorten. Goed geschikt om een bed van te bouwen, voor meer dan een stevig geheel alleen.

Voordelen van een houten bedframe

Benieuwd naar de voordelen van een houten bedframe? We zetten de belangrijkste voor je op een rij: Natuurlijke en rustige uitstraling Goed isolerend en vochtregulerend Keuze uit verschillende looks en karakters Beschikbaar in iedere afmeting

Natuurlijke en rustige uitstraling

Hout heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Dat kan ook niet anders, omdat het een puur natuurlijk materiaal is. Netjes volgens duurzame richtlijnen om daar nu en in de toekomst van te kunnen genieten. Tijdens onze eigen en volgende generaties, met het mooie karakter dat het materiaal uitstraalt.

Geen ander materiaal kan tippen aan de bijzondere uitstraling van hout. Een materiaal dat door de jaren heen alleen maar mooier wordt en op die manier een centrale plaats inneemt in de slaapkamer. Een van de belangrijke redenen voor veel mensen om hier gebruik van te maken.

Tip: wij behandelen het hout door het te drogen. Op die manier voorkomen we dat een bed veel zal kraken. Bovendien maken we gebruik van een stevige stalen constructie, die bij sommige modellen haast onzichtbaar is weggewerkt.

Het houten bedframe heeft op die manier een geweldige uitstraling en een mooi natuurlijk karakter. Dat komt het interieur van de rest van de slaapkamer sterk ten goede. Om met een fijn gevoel naar bed te gaan, fris op te staan en andere met trots het bed en de slaapkamer te laten zien.

Goed isolerend en vochtregulerend

De natuurlijke uitstraling van het hout voor het bedframe is niet het enige voordeel. Het materiaal werkt bovendien goed isolerend. Hout heeft van nature eigenschappen die isolatie bieden, iets dat met name in de slaapkamer goed van pas komt. Het hout zal niet zo snel opwarmen en aan de andere kant ook niet te koud worden. Dat is prettig tijdens een warme zomerdag, als het bed daardoor wat koeler blijft dan een aantal andere materialen. Andersom zal het bed juist niet te koud aanvoelen als de temperaturen buiten omlaag gaan.

Hout heeft daarnaast goede vochtregulerende eigenschappen. Door het vocht in beperkte mate op te nemen en in het hout te laten trekken. Beperkt, omdat het hout anders te veel zou ‘werken’. Dat voorkomen we door het hout netjes voor je te drogen, zodat je veel minder last hebt van kraken. Op die manier maak je met hout eenvoudig een keuze voor goede kwaliteit, waar je bovendien op een heel comfortabele wijze in kunt slapen. Een mooi bed met een aantal interessante eigenschappen, rechtstreeks uit de natuur.

Keuze uit verschillende looks en karakters

Je hebt binnen de bedframes van hout de keuze uit een groot aantal verschillende uitvoeringen en mogelijkheden. Zoek je naar een mooi frame dat heel statig of juist modern zal ogen? Ontdek daarnaast ook de modellen die juist meer sierlijk en elegant ogen. Binnen onze houten bedden heb je de keuze uit diverse modellen, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat de slaapkamer kunt inrichten zoals jij dat voor ogen hebt. Ga je voor karakter en een authentieke look? Of wil je het bed op een moderne manier boven de grond laten zweven? Bij ons is het allemaal mogelijk.

Laat je verrassen door de verschillende karakters en de looks van het hout. Dankzij het gebruik van eikenhout en bijvoorbeeld steigerhout. Of vergelijk eikenhout en oud eiken, waarbij die laatste een doorleefde uitstraling zal laten zien. Het zijn een paar mogelijkheden binnen de bedden die je kunt bestellen. Om op een mooie manier gebruik te maken van het hout, zodat jouw slaapkamer er één wordt om trots op te kunnen zijn.

Beschikbaar in iedere afmeting

En het vier voordeel van een houten bedframe? Het materiaal laat zich makkelijk bewerken, waardoor je er in iedere maat die je wenst gebruik van kunt maken. Wij zorgen er met de bedframes voor dat je in een 180×200 bed kunt slapen, net als in 160×200 of 180×210 en 180×220. En ben je op zoek naar een meer afwijkende maat, bijvoorbeeld extra lang, maar niet zo breed? Of juist heel breed, zonder extra lengte? Wij gaan er voor je mee aan de slag, zodat het bed helemaal naar je wens is.

Hout biedt die mogelijkheid, zelfs in combinatie met nachtkastjes en een hoofdbord dat er goed bij past. Op die manier is een bedframe van hout altijd een goede keuze, zolang je maar weet waar je naar op zoek bent. En zelfs daar kunnen we je goed bij helpen, door je inspiratie op te laten doen. Bekijk online de verschillende mooie bedden, waarmee we je graag laten zien wat de populairste keuzes zijn en hoe we kunnen zorgen voor maatwerk.

Houten bedframe kopen: bijzondere bedden

Een houten bedframe kopen en daarvoor benieuwd naar de bijzondere bedden die er beschikbaar zijn? Ontdek online onze houten bedden. Je kiest voor een bedframe van hout, waarmee je profiteert van alle bovenstaande voordelen. Voor een mooie natuurlijke uitstraling en de heerlijke isolerende eigenschappen. Je hebt de keuze uit allerlei looks en karakters, net als de maten die je nodig hebt.

Wij helpen je graag inspiratie op te doen en kunnen natuurlijk al jouw vragen over het hout beantwoorden. We hebben daar veel ervaring mee, waardoor we je ook graag laten zien hoe tevreden onze klanten met hun bed zijn. Enthousiast over een houten bedframe en heb je daar nog een paar vragen over? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95