Ga naar de inhoud

5 tips voor het inrichten van je slaapkamer

person

gussta

calendar_month 02/07/2018

Jouw slaapkamer inrichten, maar weet je niet goed hoe je dat het best kunt doen? Wij delen een aantal tips. Zodat je een kleine slaapkamer zoals een grote kunt inrichten. Heel luxe of juist praktisch, met tips om alle beschikbare ruimte op een slimme manier te benutten.

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis, ook al heb je er het grootste deel van de tijd je ogen dicht. In een mooie kamer val je gemakkelijker in slaap, zodat je de volgende ochtend ook weer beter uitgerust wakker zal worden. Je kunt jouw slaapkamer inrichten met deze tips:

  • Gebruik lichte kleuren
  • Gordijnen voor het bed
  • Breng decoratie aan op de muur
  • Gebruik ruimte boven de deur
  • Plaats LED-verlichting

1 Gebruik lichte kleuren

Ten eerste, maak vooral in een kleine(re) slaapkamer gebruik van lichte kleuren. Op die manier kun je de ruimtelijkheid benadrukken en voorkom je dat de muren ‘op je af komen’. Probeer het licht dat door de ramen naar binnen valt te benutten, bijvoorbeeld door een spiegel te plaatsen waarin je automatisch naar de ramen kijkt.

Heb je aan de andere kant juist een grote slaapkamer om in te richten? Dan kun je de tip gewoon omdraaien. Dan zijn donkere kleuren een mooie keuze. Op die manier maak je de ruimte makkelijk gezelliger en meer knus. Bovendien gaat er warmte uit van de donkere kleuren, vooral als je die combineert met hout.

Stem de kleuren af op de grootte van de slaapkamer, zodat je daar naar wens mee kunt spelen. En probeer de kleuren binnen een vast palet te kiezen, zodat ze goed bij elkaar passen. Voorkom harde contrasten, omdat die het juist moeilijker maken om lekker ontspannen in slaap te vallen.

2 Gordijnen voor het bed

Jouw slaapkamer inrichten en daarvoor niet vies van een creatieve tip? Hang dan eens gordijnen op in de kamer, maar dan vóór het bed. Op die manier kun je het licht van achter het bed mooi naar voren laten vallen en laat je het bed zelf kleiner ogen. Prettig, omdat je daarmee in een lekker groot bed kunt slapen zonder dat je het idee krijgt dat de slaapkamer te klein is.

Bovendien draagt het bij aan luxe slaapkamer inrichting, vooral als je gebruik maakt van gordijnen helemaal tot aan het plafond. Kies een lichte kleur en een zachte stof, zodat de gordijnen onderdeel worden van je slaapkamer en de juiste uitstraling bieden.

3 Slaapkamer inrichten met decoratie op de muur

Zin om de slaapkamer inrichting tips lekker ver door te voegen? Ga dan aan de slag met decoratie, op de muur. Gebruik een grote poster of speciaal behang. Of maak het echt bijzonder door een schilder uit te nodigen, die een zonsondergang schildert of ervoor zorgt dat je voortaan midden in de jungle slaapt.

Decoratie op de muur helpt diepte te creëren, waardoor je de ruimte gemakkelijk iets groter kunt laten ogen. Zonder dat je de muren door hoeft te breken, terwijl je het idee hebt dat de slaapkamer ruimer is. Een fijn idee, omdat je op die manier ook weer meer ruimte hebt om andere accessoires en decoratie te plaatsen.

Het is een mooie manier om je slaapkamer in te richten. Let goed op te kleuren, zodat die passen bij het bed dat je ervoor plaatst. Is het bed van hout? Dan zijn bijvoorbeeld groen en blauw mooie kleuren om er iets bijzonders van te maken.

4 Gebruik ruimte boven de deur

Is de slaapkamer klein, maar wil je die graag zoals een grote slaapkamer inrichten? Geen probleem, mits je slim gebruik maakt van de ruimte die er wel beschikbaar is. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de ruimte boven de deur? Als je daar een kast van maakt kun je er je T-shirts of jurkjes in opbergen. Handig, omdat je aan de andere kant geen grote kast meer nodig hebt en de slaapkamer daar meteen een stuk groter zal aanvoelen.

Bovendien kun je op zoek naar andere verloren delen van je slaapkamer. Zoek het in de hoogte in plaats van de breedte, of maak onder het bed gebruik van opbergruimte. Op die manier benut je ruimte die er altijd al was, maar waar je tot op dat moment nog geen gebruik van maakte.

5 Luxe slaapkamer: LED-verlichting

Houd je van een luxe slaapkamer en wil je zorgen voor de sfeer zoals in een luxe hotel? Maak dan gebruik van LED-verlichting. Daarmee zorg je op een heel bijzondere manier voor verlichting. Praktisch om een boek te kunnen lezen en je bed te kunnen vinden. En tegelijkertijd heel sfeervol, vooral als je kiest voor LED in meerdere kleuren.

Maak de kleuren warmer op het moment dat je gaat slapen, door meer rood toe te voegen aan het gele licht. En kies er andersom voor om op te staan met meer blauw licht. Dat maakt je gemakkelijker en sneller wakker, terwijl je van de warme kleuren juist gemakkelijker kunt slapen. Op die manier kan de LED verlichting bijdragen aan de luxe uitstraling van de inrichting, terwijl het je bovendien helpt om zo goed mogelijk te slapen.

Bonustip: een houten bed

En een bonustip om jouw slaapkamer in te richten? Naast alle tips is het natuurlijk belangrijk om een goed bed te kopen. Om allereerst goed in te slapen, maar om er met een bed van een ander kaliber ook voor te zorgen dat het dé eye-catcher in de ruimte wordt.

Ideaal bij een luxe slaapkamer inrichting, net als wanneer de kamer groot is en je die voldoende ‘gewicht’ mee wil geven. Bekijk de mooie houten bedden bij ons uit de collectie, zodat je daarmee een goede keuze maakt. En heb je daar vragen over? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95