Ga naar de inhoud

Dekbedovertrek in 240×220: voor welk bed is dit geschikt?

person

gussta

calendar_month 18/02/2019

Een dekbedovertrek in 240×220 gezocht? Het is een van de grootste maten die er beschikbaar zijn. Een brede overtrek met extra lengte, voor een heerlijk groot bed om royaal in te slapen. Uiteraard beschikbaar in robuust hout vol karakter, om daar een prachtige overtrek op te leggen.

Let bij de keuze voor een overtrek goed op het materiaal daarvan, net als op het dekbed dat je gebruikt. De combinatie van het dekbed, de overtrek en ook het matras moet kloppen om daar comfortabel in en onder te kunnen slapen. En minstens zo belangrijk? De juiste maat voor de overtrek en het dekbed bij het bed waarop je slaapt.

Let op: de ideale maat van een dekbedovertrek is niet gelijk aan de maat van het matras of jouw bed. Een overtrek hoort breder te zijn dan het bed, zodat het dekbed links en rechts een stuk kan overhangen.

Je kunt een dekbedovertrek in 240×220 kopen voor een bed met een breedte van 180 tot 200cm. De lengte van het bed die daarbij hoort in 200 tot 220cm, omdat er aan de achterkant weinig sprake hoeft te zijn van overhang. Wil je twee losse dekbedden gebruiken? Dan gelden ook voor de overtrekken andere maten.

Breedte: 240cm dekbedovertrek

De breedte van een dekbedovertrek in 240×200 is geschikt voor een bed met een breedte van 180 tot 200cm. Op die manier gebruik je die 180 tot 200cm voor midden op het matras. Er blijft dan 40 tot 60 centimeter over, die je kunt verdelen over de linker- en rechterkant van het bed. De overtrek en het dekbed kunnen links en rechts 20 tot 30cm overhangen, waardoor je het bed er mooi mee op kunt maken.

Het mooi op kunnen maken van het bed is niet het enige voordeel van de overhang links en rechts. Het levert namelijk twee andere voordelen op:

  • Vrij bewegen in bed

    Dankzij de overhang links en rechts kunnen jullie beiden vrij bewegen in bed. Het brede bed van 180 tot 200cm biedt daar de ruimte voor en de overtrek met 240cm breedte draagt daar aan bij. Je hebt op die manier geen last van draaibewegingen van de ander, waardoor jullie beiden op een fijne manier kunnen slapen.
  • Lekker warm in de winter

    Wordt het winter en gaat de temperatuur ook in de slaapkamer vaker omlaag? Een breed dekbed met een overtrek die daarbij past levert de meeste warmte op. De warmte blijft behouden onder het dekbed, omdat die links en rechts voldoende over zal hangen. De warmte kan daar niet ontsnappen, waardoor een 240×200 dekbedovertrek een heerlijk comfortabele keuze is.

Het zijn belangrijke redenen om een overtrek en dekbed te kiezen die breder is dan de maat van het matras. Ga uit van 20 tot 30cm overhang aan de linker- én rechterkant. Op die manier kun je het bed er zoals in een hotel mee opmaken en profiteer je van de bovenstaande twee voordelen.

Lengte: 220cm dekbedovertrek

De lengte van de dekbedovertrek is 220cm. Dat is opnieuw een van de grootste maten die er beschikbaar is. Sterker nog, er zijn eigenlijk geen overtrekken en dekbedden beschikbaar met meer lengte.

Een bed is in Nederland standaard 200cm lang. Ben je langer dan 185cm? Dan is het de moeite waard om een bed te kiezen met een lengte van 210cm of zelfs 220cm. Op die manier is het matras extra lang, waardoor het beter mogelijk is om er goed uitgestrekt in te liggen. Uiteraard is het in die gevallen belangrijk om ook een dekbed en een overtrek te kiezen die aansluiten bij deze extra lengte.

Houd er rekening mee dat veel dekbedovertrekken een lengte hebben van 200/220cm. Dit betekent dat je er zowel op bedden met een lengte van 200cm, 210cm als 220cm gebruik van kunt maken. Heb je een langer bed? Dan is er minder overtrek beschikbaar om ‘om te slaan’, onder het matras. Dat is tegenwoordig gelukkig ook niet meer nodig, omdat de materialen tegenwoordig veel beter op het bed blijven liggen.

Een dekbedovertrek met een lengte van 220cm is daardoor goed geschikt voor grote bedden, tot een lengte van 220cm. Je kunt er fijn onder slapen, vooral omdat je het dekbed niet helemaal tot aan boven op zal trekken. De ruimte waar je kussen ligt komt niet onder de deken te liggen, waardoor er bij de voeten voldoende extra ruimte beschikbaar is.

Twee losse dekbedden of één grote

Wil je geen gebruik maken van een dekbedovertrek in 240x220cm, omdat jullie liever allebei een eigen dekbed hebben? Het is dan verstandig om twee keer gebruik te maken van 140x220cm. De breedte van 140cm is standaard voor een eenpersoonsbed. Het bed meet 90 tot 100cm per persoon. Op die manier is er 20 tot 30cm overhang beschikbaar, naast de 10 tot 20cm overlap in het midden van het bed. Door beiden gebruik te maken van 140cm breedte hebben jullie samen 280cm tot jullie beschikking. Dat is zelfs breder dan met een 240x220cm dekbedovertrek, waardoor er voldoende ruimte is om er vrij onder te bewegen. En om het bed er mooi mee op te maken en de warmte in de winter goed vast te kunnen houden. De twee eenpersoonsovertrekken zijn op die manier een goed alternatief voor het grote exemplaar voor tweepersonen.

Dekbedovertrek kopen: online beddengoed

Ben je op zoek naar een dekbedovertrek in 240x220cm of een van de andere afmetingen waar jullie samen of alleen gebruik van kunnen maken? Bekijk online het beddengoed dat je kunt bestellen. Om jouw houten bed mooi mee op te maken of op een ander bed dat je hebt staan. Goed van kwaliteit, in mooie kleuren en met sierlijke patronen of in een effen vormgeving. En heb je vragen over onze 240x220cm dekbedovertrekken of een van de andere producten? Neem contact op, we horen graag van je.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95