Ga naar de inhoud

Dekbedovertrek in 200 x 200: dit zijn de fijnste materialen

person

gussta

calendar_month 22/09/2022

Een dekbedovertrek in 200 x 200 is de juiste keuze op een bed dat 140 of 160 centimeter breed is. Dus zoek je een fijne overtrek voor jouw dekbed? Wij helpen je inspiratie op te doen en delen informatie over drie van de fijnste materialen. Bovendien delen we een paar handige tips over de kleuren en patronen, zodat je een mooie keuze maakt voor bij jou in de slaapkamer.

Eerder schreven we al over de maat 200 x 200 voor een dekbedovertrek. Doe daar je voordeel mee als je benieuwd bent naar de ideale afmetingen van jouw bed, het dekbed en de overtrek die je kiest. Dan maak je een goede keuze, om lekker comfortabel onder te slapen.  

De fijnste materialen voor jouw dekbedovertrek

Een dekbedovertrek moet gemaakt zijn van fijne materialen. Dat wil zeggen, als het fijn aanvoelt slaap je daar extra lekker onder. Bovendien is het belangrijk dat het materiaal goed combineert met het dekbed zelf dat je kiest. Ga daarom bijvoorbeeld voor een ademende stof, die voorkomt dat je het te warm of te koud zal krijgen als je in bed stapt. Wij zetten drie populaire materialen voor een dekbedovertrek in 200 x 200 voor je op een rij.

Katoenen dekbedovertrek

Het katoenen dekbedovertrek in 200 x 200 is er in allerlei varianten en soorten. Sterker nog, eigenlijk zijn flanel en satijn ook ‘soorten’ katoen. Toch is het reguliere katoen anders dan die materialen, vanwege een verschil in kwaliteit.

Als je kiest voor katoen is het belangrijk om goed rekening te houden met de weefdichtheid en de fijnheid van de garen. Alleen op die manier weet je wat je kiest, dus zorg je ervoor dat je daar lekker onder zal slapen.

Het grote voordeel van de reguliere modellen in katoen is dat ze geschikt zijn voor het hele jaar door. Aan de ene kant wordt katoen niet te warm in de zomer, terwijl je aan de andere kant niet te veel afkoelt in de winter. Wat dat betreft is een 200 x 200 katoenen dekbedovertrek voor heel veel mensen een goede keuze. 

Flanellen dekbedovertrek

Een flanellen dekbedovertrek in 200 x 200 is eigenlijk gemaakt van katoen, maar voelt toch heel anders aan. Het materiaal is aan de beide kanten geruwd, waardoor het een stuk zachter zal aanvoelen.

En heb je het snel koud of houd je gewoon van een wat warmer bed? Dan is een dekbedovertrek in flanel voor jou waarschijnlijk een goed idee. Het materiaal past zich dankzij de bewerking snel aan jouw lichaamstemperatuur aan. Bovendien houdt het de warmte beter vast. Daarom is het voor veel mensen een populaire keuze in de winter.

Satijnen dekbedovertrek

Satijn is opnieuw een bewerking van het katoen, dankzij de manier van weven. Er ontstaat in dit geval een glanseffect, dat zorgt voor een meer luxe uitstraling. Dus kies je een dekbedovertrek in 200 x 200 in satijn? Jouw slaapkamer maak je op zoals een luxe hotelkamer, waarin het lekker ontspannen is.

Bovendien maakt dit het materiaal lekker zacht en zorgt het ervoor dat dit meer soepel zal vallen. Dus wil je het bed graag mooi opmaken, zonder dat dit veel tijd hoeft te kosten? Dan is het een goed idee om de modellen in satijn een keer te proberen.

Uiteraard heb je zowel met satijn als met flanel en in het reguliere katoen de keuze uit verschillende kleuren, patronen en stijlen. Zo maak je het bed mooi op, om daar iedere avond en nacht van te genieten en ’s morgens fris in wakker te worden.

In de mooiste kleuren en patronen

De slaapkamer verdient een mooie stijl, het zou zonde zijn om daar niet wat tijd en moeite in te steken. En andersom werkt het ook, dankzij de mooie kleuren en patronen wordt het een klein feestje om lekker naar bed te gaan.

Kies je een dekbedovertrek in 200 x 200 dat past bij de rest van het interieur in de slaapkamer? Dan zorg je er eenvoudig voor dat daar net een beetje extra sfeer ontstaat. Het is de makkelijkste manier om het ‘warmer’ aan te laten voelen, iets waarvan je zowel ’s avonds als ’s morgens profiteert.

Dus heb je een witte slaapkamer en zoek je naar een sterk contrast? Kies dan een kleur die opvalt, eventueel met een patroon. Of gebruik juist lichte tinten, als je het geheel goed op elkaar af wilt stemmen. Dan weet je zeker dat er een eenheid ontstaat, dankzij de overtrek die je hiervoor kiest.

Het valt de laatste jaren op dat vooral de natuurlijke materialen en kleuren het goed doen. En dat je met een golvend patroon zorgt voor meer rust dan wanneer je kiest voor stippen of zelfs strepen. Bekijk en vergelijk op die manier de verschillende 200 x 200 dekbedovertrekken. Dan is de kans groot dat je een mooi exemplaar vindt, waardoor je iedere avond alvast zin krijgt om lekker naar bed te gaan. 

Dekbedovertrek in 200 x 200 kopen

Het dekbedovertrek in 200 x 200 centimeter hoort bij een dekbed in dezelfde maat, dus is geschikt voor een bed met een breedte van 140 tot 160 centimeter. Je zorgt er dan voor dat de overtrek en het dekbed aan de beide kanten een klein beetje zal overhangen, voor een mooie opgemaakte en luxe uitstraling. En voor voldoende bewegingsruimte op het moment dat je ligt te slapen.

Houd daar rekening mee als je zoekt naar een mooie overtrek voor bij jou op het bed. Wij tonen je binnen ons assortiment graag de verschillende mooie keuzes, uiteraard afgestemd op de houten bedden die je kunt bestellen. Zo weet je zeker dat het geheel er geweldig uitziet, en bovendien goed van kwaliteit is. Wij helpen je met de bovenstaande tips graag om een mooie 200 x 200 dekbedovertrek te bestellen, waaronder jij binnenkort heerlijk in slaap zal vallen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95