Ga naar de inhoud

Eiken houten bed: puur natuur en prachtig om te zien in de slaapkamer

person

gussta

calendar_month 15/09/2021

Je denkt aan een eiken houten bed: wat maakt dit materiaal zo goed geschikt? Het is een van de materialen waar we onze bedden mee bouwen, en dat is natuurlijk niet zonder reden.

Wist je bijvoorbeeld dat het eiken hout een heel duurzame keuze is? Zowel het eiken als oud eiken is op die manier heel goed geschikt om er een robuust bed van te bouwen. Dat doen we met de grootst mogelijke zorg en liefde, en altijd op basis van geweldige kwaliteit.

Waarom een eiken houten bed?

Het eiken hout voor een bed is een veel gebruikt materiaal, net als bijvoorbeeld voor allerlei verschillende meubels. Het voordeel daarvan is dat we het in alle soorten afmetingen en kwaliteiten kunnen bestellen, om daar vervolgens onze bedden mee te bouwen.

De specifieke eigenschappen van het hout maken dit goed geschikt voor een robuust bed. Dat doen we massief, en bijvoorbeeld in combinatie met een stalen frame. Zo ontstaat er een stevig geheel, dat grof op z’n poten staat of juist boven de grond lijkt te zweven.

Hakhoutbossen met eiken

Dat we al jarenlang gebruik maken van eiken hout voor allerlei soorten meubels is geen toeval. Het komt door bijvoorbeeld de hakhoutbossen die er werden aangeplant. Ze werden speciaal geplant om vervolgens binnen 10 tot 25 jaar te kappen. Dat is de tijd die het hout nodig heeft om uit te groeien tot de bomen die we kunnen gebruiken voor onze bedden en voor andere meubels.

De afgekorte stammen groeien vervolgens weer uit, om het proces op die manier te blijven herhalen. Het is een duurzame manier van produceren, waarmee we hout gebruiken dat daar op allerlei manieren goed voor geschikt is.

En bovendien is het hout niet het enige dat er wordt gebruikt. Het looizuur in eikenhout wordt bijvoorbeeld gebruikt om het hout te kleuren. En om leer te looien. Op die manier zijn er verschillende toepassingen, zodat zowel het hout als bijvoorbeeld het looizuur zo goed mogelijk van pas komt.

Tip: een hakhoutbos herkennen? Let maar eens op de schonkige kleine en dunne stammen in het bos. De bomen ogen jong, maar zijn eigenlijk veel ouder. Dat maakt ze goed geschikt voor de kap, om daarna natuurlijk weer opnieuw te groeien en de volgende generatie bedden en andere meubels mogelijk te maken. 

100% natuurlijke uitstraling

Een tweede voordeel van het eiken houten bed is natuurlijk de prachtige uitstraling daarvan. Het hout is geweldig om te zien, dankzij de licht beige-achtige kleur of de andere tinten en stijlen die er beschikbaar zijn. Het Amerikaans eiken is bijvoorbeeld meer rood van kleur, al maken we daar voor onze bedden standaard geen gebruik van.

Tip: wist je dat eikenhout door een schimmelaantasting zelfs bruin kan kleuren? Het is een donkere soort eiken, wat ervoor zorgt dat er met name binnen meubels allerlei stijlen mogelijk zijn.

Het is met name de kwaliteit van het hout die samen met de afwerking daarvan de uitstraling van het bed bepaalt. Is er bijvoorbeeld sprake van veel of weinig noesten? We zorgen voor een robuuste look door daar bewust gebruik van te maken. Bovendien kunnen we het eiken houten bed afwerken met een natuurlijke olie. Op die manier creëren we precies de uitstraling waar je naar op zoek bent.

Tegelijkertijd heeft het eiken hout voor een bed van zichzelf een geweldige uitstraling. Je haalt een stukje natuur in huis, dat ook door de jaren heen prachtig zal blijven. Dus zoek je een bed dat eigenlijk alleen maar mooier wordt? En dat je gewoon schoon kunt houten met een doekje en eventueel een beetje (hout)zeep? Het eiken hout is dan een goede keuze. In de slaapkamer zorgt het voor een natuurlijke en warme uitstraling van het bed.

Hard, zwaar en taai: ultiem robuust 

Tegelijkertijd is het eiken hout heel hard, zwaar en behoorlijk taai. Het zijn allemaal eigenschappen die bijdragen aan het robuuste karakter daarvan. Dat betekent dat er een stevig bed staat, dat meteen de aandacht trekt en in de meeste gevallen niets aan de verbeelding overlaat.

Dus zoek je een houten bed om de aandacht mee te trekken en daar de rest van de slaapkamer omheen te bouwen? Dat is precies waarvoor je kunt zorgen met onze bedden van eikenhout. We bouwen in robuuste vormen en gebruiken daarvoor hout met een natuurlijk karakter. Bovendien combineren we het voor een aantal van onze bedden met staal. Op die manier ontstaat er een geweldig geheel, waar bijna geen ander materiaal aan kan tippen. 

Eiken houten bed kopen

Dus wil je een eiken houten bed kopen of ben je benieuwd naar de verschillende modellen die er beschikbaar zijn? We laten het je zien, zodat je daarmee op je gemak inspiratie op kunt doen. Zoek je bijvoorbeeld naar een stoer en robuust bed in een grote maat? Of wil je de logeerkamer met een sfeervol en natuurlijk materiaal inrichten? We helpen je er in de beide gevallen graag mee op weg.

Bekijk online de verschillende houten bedden die er beschikbaar zijn. Ontdek op die manier hoe je in de slaapkamer zorgt voor een heel andere sfeer. Het hout dat we gebruiken is van de mooiste kwaliteit, speciaal voor een robuust en stoer bed. Voor een eiken houten bed dat uitnodigt om er lekker vroeg in te duiken. En waarin je de volgende ochtend heerlijk fris en ontspannen wakker zal worden. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95