Ga naar de inhoud

Flanellen dekbedovertrek: in 3 stappen prachtig op jouw bed

person

gussta

calendar_month 20/01/2020

Slapen onder een flanellen dekbedovertrek? Het is een heerlijke en mooie luxe keuze, om jouw bed prachtig mee op te maken. Goed geschikt voor onze houten bedden, die je daarmee het stralende middelpunt van jouw slaapkamer maakt.

Benieuwd naar wat flanel eigenlijk is, op welke eigenschappen je kunt rekenen en hoe je in een paar stappen de juiste keuze maakt? Wij leggen het je graag uit.

Het flanellen dekbedovertrek komt oorspronkelijk uit Wales, waar het materiaal al sinds de 17e eeuw wordt gemaakt. De stof wordt gemaakt van los gesponnen garen. Door dat te weven in een linnen- of keperbinding en het daarna te ruwen ontstaat de specifieke samenstelling. De vezels aan het oppervlak worden recht overeind gezet, waardoor er een poolachtig oppervlak ontstaat. Dit geeft de typische structuur die er mooi uitziet en bovendien heerlijk comfortabel slaapt.

In 3 stappen de mooiste keuze

Het flanellen dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoen, maar voelt fluweelzacht aan. Het is aan beide kanten geruwd, voor een materiaal dat meer wollig en dik is. Bovendien heeft het daardoor een warmte-isolerend effect, om zich snel aan te passen aan jouw lichaamstemperatuur. Het zijn een paar eigenschappen waar veel mensen blij van worden, waardoor het een populaire keuze is om jouw bed mee op te maken. Benieuwd hoe je het beste flanellen dekbedovertrek kiest? We zetten 3 handige stappen voor je op een rij:

  • Warmte van de overtrek
  • Kies een mooie kleur
  • Flanellen dekbedovertrek in de juiste maat

1. Warmte van de overtrek

Let goed op de warmte van jouw flanellen dekbedovertrek, in combinatie met het dekbed dat je gebruikt. Flanel is gemaakt van 100% katoen, dus de overtrek kan goed ademen. Tegelijkertijd staat het materiaal bekend om een goede warmte-isolatie. Dat betekent dat je het in de winter lekker warm zal hebben, terwijl het in de zomer beter koel blijft.

De temperatuur van de overtrek past zich aan die van jouw lichaam aan. Katoen is onder andere goed geschikt als je relatief veel zweet in jouw slaap. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat jouw dekbed dat je erin doet niet te dik is. Een dunner (zomers) dekbed is dan beter geschikt, vooral als de temperaturen binnen en buiten weer op beginnen te lopen.

Tip: zoek je naar een extra warme overtrek? Een flanellen dekbedovertrek is dan niet de beste keuze. Het is een warm materiaal, maar er zijn warmere materialen beschikbaar.

2. Kies een mooie kleur

De dekbedovertrek van flanel is er in iedere kleur waar je naar op zoek bent. Zoek je naar een zwart flanellen dekbedovertrek, een exemplaar in wit, in geel, groen, blauw of wellicht paars? Je hebt de keuze uit allerlei mooie kleuren. Vaak met een subtiele glans, waardoor de overtrek een mooie luxe uitstraling krijgt.

Je hebt de keuze uit effen materialen en modellen, net als de overtrekken met een patroon. In strepen of in ruitjes, net als met complete tekeningen en andere figuren. Flanel is goed geschikt voor de meer rustige patronen, vooral in combinatie met de glans die het materiaal geeft. Op die manier kun je het bed er prachtig mee opmaken, net als in een luxe hotel.

Ontdek de verschillende kleuren voor een flanellen dekbedovertrek en stem dit af op de rest van de slaapkamer. Kies een kleur die opvallend contrasteert of breng het juist allemaal mooi in balans met elkaar. Je kunt er meerdere kanten mee op. Houd in ieder geval rekening met de kleur van het hout van jouw bed, net als bijvoorbeeld de kleur op de wanden en eventueel het plafond.

3. Flanellen dekbedovertrek in de juiste maat

Tenslotte is het belangrijk om goed na te denken over de maat van jouw flanellen dekbedovertrek. De maat is anders dan die van het matras waar je op slaapt, omdat het belangrijk is om die links en rechts voldoende te laten overhangen.

Benieuwd hoe je de maat kiest? Op een bed van 160x200cm en 180x200cm kun je het best gebruik maken van 240x200cm voor de overtrek. Je zorgt er dan voor dat de overtrek links en rechts zo’n 30 tot 40 centimeter zal overhangen. Dat is precies zoals je het in een luxe hotel tegenkomt, om het bed er mooi mee op te maken.

Slaap je in een eenpersoonsbed van 90x200cm? Kies dan voor 140x200cm voor de overtrek. Ook op die manier zorg je links en rechts voor voldoende overhang, om het bed er mooi mee op te maken. Bovendien creëer je op die manier voldoende vrijheid om je vrij te kunnen bewegen in jouw slaap. Allemaal voorwaarden om de juiste maat te kiezen, zodat je daar later geen spijt van krijgt.

Het is belangrijk om de maat van jouw dekbed en die van de flanellen dekbedovertrek op elkaar af te stemmen. Kies ze beiden breder dan het matras waar je op slaapt. Op die manier weet je zeker dat je daar fijn onder ligt en voldoende vrijheid hebt om te bewegen. Bovendien kun je het bed er mooi mee opmaken en kun je er in een tweepersoonsbed ook goed samen onder liggen.

4. Online dekbedovertrek bestellen

Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe je de flanellen dekbedovertrek combineert met een mooi houten bed? Kijk goed naar de afmetingen en houd natuurlijk rekening met de kleuren die je kiest. Door die netjes op elkaar af te stemmen zorg je er eenvoudig voor dat het geheel er mooi uit komt te zien.

Je hebt online de keuze uit een groot aantal dekbedovertrekken. In flanel en andere fijne materialen. De meeste daarvan zijn gebaseerd op (100%) katoen. Het is het materiaal dat goed geschikt is om onder te slapen, in combinatie met het dekbed dat je kiest. Goed geschikt om niet te warm te worden in de zomer en het niet te ver af te laten koelen in de winter. Voor fijne eigenschappen om onder te slapen, waarmee je zeker weet dat je de volgende dag weer fris zal ontwaken.

We begrijpen dat jij het dekbed, de overtrek en het houten bed natuurlijk mooi op elkaar wilt afstemmen. Daar kunnen we je bovendien goed bij helpen, als je ons aangeeft waar je naar op zoek bent. Vertel bijvoorbeeld over de flanellen dekbedovertrekken die je mooi vindt, net als de houten bedden waar je enthousiast van wordt. Dan helpen we je graag het pakket samen te stellen, voor een prachtige keuze bij jou in de slaapkamer.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95