Ga naar de inhoud

Het stoere alternatief voor het steigerhouten bed met fruitkistjes

person

gussta

calendar_month 30/03/2022

Het steigerhouten bed met fruitkistjes ken je misschien wel: we kunnen niet ontkennen dat het een duidelijke trend was. Het bed oogt goed, is bijzonder praktisch én maakt gebruik van hout dat (als het goed is) al een keer eerder werd gebruikt. So far, so good; toch? 

Toch is er een stoerder alternatief beschikbaar voor het steigerhouten bed met kistjes voor fruit. En misschien nog wel belangrijker, het kan bovendien duurzamer, steviger en robuuster. En dat bedoelen we zowel esthetisch als praktisch.

Een goed houten bed hoeft namelijk niet veel te kraken. En voor de kistjes onder het bed zijn ook hele andere oplossingen, die niet over de grond schuren. Dus wil je bijvoorbeeld het beddengoed onder het bed opbergen, tot in achterin de lade? Dankzij de systemen die daarvoor bedoeld zijn kun je er veel makkelijker gebruik van maken.

Bovendien combineren we (oud) steigerhout in een aantal gevallen met staal of andere metalen. Op die manier ontstaat er een extra stoere look, die bovendien bijzonder stevig in elkaar zit. Het zijn die elementen die het bed stoerder maken, en een betere keuze als je kijkt naar de materialen die er gebruikt zijn.

Waarom steigerhout?

Op zich is de keuze voor steigerhout namelijk een heel goed idee. Het levert een paar fijne voordelen op:

  • Betaalbaar hout
    Steigerhout is over het algemeen niet duur. Het is in ieder geval goedkoper dan (oud) eiken en veel andere houtsoorten. Dat komt door het eerdere leven van dit hout, dat het als het goed is gehad heeft.
  • Sterk hout
    Bovendien is het sterk hout, zeker als het al een keer eerder gebruikt is op de steigers. Het hout heeft er als het ware al een leven op zitten en heeft zich meer dan bewezen. Dat maakt het dus een heel goed idee om daar een bed van te maken.
  • Geschikt om in diverse kleuren te bewerken
    Zoals je misschien aan het steigerhouten bed met fruitkistjes hebt gezien is het bovendien goed mogelijk om dit hout te kleuren. Het is er in lichte en donkere tinten, net als met een white wash en bijvoorbeeld in de typische vergrijsde tint die veel mensen mooi vinden.

Over steigerhout en oud steigerhout

Let bij de keuze voor een bed van steigerhout (niet alleen met fruitkistjes, maar in het algemeen) goed op het eerdere leven van dit hout. Wij gebruiken oud steigerhout. Dat betekent dat het hout eerder op de steigers heeft gelegen, zoals dat ook traditioneel het geval was. Het is doorleefd hout, dat veel heeft meegemaakt en zich wat dat betreft meer dan eens heeft bewezen. Dat hout is uitstekend geschikt om een sterk bed van te bouwen, waar jij vervolgens heerlijk in kan slapen.

In sommige gevallen heeft het steigerhout dat eerdere leven niet of nauwelijks doorleefd. Dat is jammer, omdat het zich daardoor nog niet heeft kunnen bewijzen. Bovendien bestaat het risico dat het steigerhout nog niet ver genoeg is teruggedroogd, waardoor dit meer zal werken en daardoor zal kraken. Zelfs een sterke stalen constructie kan daar in dat geval niets aan doen.

Meer dan steigerhout alleen

Zowel bij het alternatief voor een steigerhouten bed met fruitkistjes als in de andere houtsoorten gaan we uit van de beste kwaliteit voor een stevig bed. Dat voorkomt dat het hout nog veel zal werken, waardoor je veel minder last hebt van kraken. Het is in plaats daarvan een stevig bed, waarbij we eventueel een stalen constructie gebruiken om het geheel extra kracht bij te zetten. Op die manier is het een fijn bed om in te slapen, dat bovendien een geweldige indruk maakt als je de slaapkamer instapt.

Dit geldt natuurlijk voor de bedden van steigerhout die we maken, net als voor de andere bedden. We gebruiken voor onze houten bedden namelijk ook eiken en oud eiken, net als andere houtsoorten. Daarbij letten we altijd op de kwaliteit van het hout, het eventuele eerdere leven en de mogelijkheid om daar een goed bed van te maken. Dit vraagt om stevig en massief hout, dat het juiste percentage aan (rest)vocht bevat. Door hier goed op te letten bouwen we bedden die jaren meegaan en bovendien een heerlijk comfortabele keuze vormen.

Anders dan het steigerhouten bed met fruitkistjes

Dus zoek je iets anders dan het steigerhouten bed met fruitkistjes, maar spreekt de stijl daarvan je wel aan? Als je zoekt naar een handig en comfortabel bed of een mooi houten bed ben je bij ons aan het juiste adres. Bovendien werken we met (oud) steigerhout, dat sowieso een eerder leven heeft gehad op bijvoorbeeld een bouwplaats. Je kunt er daarom met een gerust hart op vertrouwen dat het hout al veel heeft meegemaakt. Dat het hout er nog is en nu de vorm van een bed heeft garandeert jou dat je daar heerlijk in zal slapen.

Wij  bouwen de bedden in tweepersoons en in eenpersoons, net als in andere afmetingen waar je naar op zoek bent. Zo is het bed van steigerhout een uitstekende keuze, ook zonder de bekende fruitkistjes die je eronder zou kunnen zetten. In plaats daarvan is het bed een ware eye-catcher in de slaapkamer. Dat komt door de houtsoort, door de afwerking daarvan of door het totale plaatje dat je neerzet. Wij bouwen zelfs bedden die boven de grond lijken te zweven. Op die manier roept het bed meteen een paar vragen op, om daarna te overtuigen met bijvoorbeeld de mooie knoesten en nerven in het steigerhout.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95