Ga naar de inhoud

‘Het ziet er schitterend uit’: een zwevend bed van hout

person

Patrick Wessels

calendar_month 01/03/2024

Vraag het onze klanten en ze geven je maar één antwoord: ‘het ziet er schitterend uit’. Het zwevend bed van hout is een schot in de roos gebleken, sinds we dat introduceerden. Daar zijn we blij mee, en we vertellen er natuurlijk graag wat meer over. Het bed zweeft immers niet echt boven de grond. We gebruiken een stevige constructie, waarbij we ervoor zorgen dat de poten (die gewoon op de grond staan) niet zichtbaar zijn.

Het zwevend bed is er bovendien in allerlei soorten en maten. Ze zijn er in eiken, in oud eiken en bijvoorbeeld in rustiek eigen. Bovendien werken we de bedden steeds weer anders af, voor een net andere stijl. Als je zoekt naar een bed dat boven de grond lijkt te zweven gaan we daar graag voor je mee aan de slag. 

Hoe werkt een zwevend bed?

Je had al begrepen dat het ‘zwevend bed’ niet echt boven de grond zweeft. Dat lijkt alleen maar zo. We creëren een illusie van een bed dat zweeft, omdat de poten die op de grond staan niet zichtbaar zijn. Dat krijgen we voor elkaar met een slimme stalen constructie, die we netjes wegwerken.

Ieder bed moet uiteindelijk op de grond steunen. Dat geldt ook voor de bedden waarbij we het laten lijken alsof ze boven de grond zweven. Het enige verschil is dat we de poten op zo’n manier aanbrengen dat ze in de meeste gevallen niet zichtbaar zijn.

We gebruiken een beperkte afstand tussen de grond en het ‘zwevende’ deel van het bed. Dankzij die beperkte afstand kunnen we de poten relatief ver vanuit het midden plaatsen, waardoor het bed toch heel stabiel op de grond staat. Eigenlijk gebruiken we de ‘kleinte’ van de gemiddelde slaapkamer. Als je op (veel) meer afstand zou gaan staan worden de poten onder het bed uiteindelijk zichtbaar.

Het bed voorzien we van een stalen frame, om de poten stabiel te plaatsen. Normaal gesproken zou een bed stabiel staan door de poten verder naar buiten te plaatsen. Dat hoeft niet, dankzij de constructie in staal die we gebruiken. Op die manier kunnen we de illusie creëren dat het bed zweeft.

Tip: kies je voor een zwevend bed van hout? De slaapkamer lijkt er groter door. Het bed lijkt niet op de grond te staan. Daardoor blijft er optisch meer ruimte over, waardoor de slaapkamer ruimtelijker lijkt. Handig, vooral in een kleine(re) slaapkamer. 

Pure ambacht: wij kiezen voor kwaliteit

Het zwevende bed bouwen we vanuit pure ambacht. We kiezen altijd voor kwaliteit. Dat geldt zowel voor de bedden die boven de grond zweven als voor alle andere houten bedden die we bouwen. Het is altijd ons doel om een bed te bouwen dat lekker slaapt, lang meekan en er ondertussen fantastisch uitziet.

Voor ons vormt het zwevend bed op die manier dan ook geen uitzondering. Het voelt niet meer dan logisch om een sterke stalen constructie te bouwen, waarmee we dit effect voor elkaar krijgen. Bovendien bouwen we een bed dat geweldig oogt én heerlijk slaapt.

Toen we het zwevende bed ontwikkelden was ons doel dan ook vooral om iets zo moois mogelijk te bouwen. Door het bed boven de grond te laten zweven creëerden we een illusie, die de slaapkamer een bijzondere plek maakt. Ondertussen gebruiken we daarvoor hoogwaardige materialen. Als we er zelf in zouden willen slapen, dan is het wat ons betreft een goed bed. 

In meerdere ontwerpen en stijlen

Het zwevende houten bed is er in verschillende ontwerpen en stijlen. Dat vinden we belangrijk, omdat we willen laten zien dat de toepassing zich voor allerlei varianten leent.

Zoek je bijvoorbeeld naar een bed met een moderne en minimalistische uitstraling? Of juist naar de warmte van het hout? Of misschien wel naar allebei, dus een meer Scandinavische look voor het zwevende bed? Dankzij de verschillende stijlen is het allemaal mogelijk. Op die manier past het bed zich moeiteloos aan de rest van de omgeving aan. Dat is opnieuw iets waar we zelf blij van worden, dus we zijn trots dat onze klanten dat ook zo ervaren. 

Heel concreet zijn de zwevende bedden van hout er bijvoorbeeld als een blind balkenbed, waarbij de bouten niet zichtbaar zijn. Of in massief eikenhout, waarbij de bouten juist wel zichtbaar blijven. We gebruiken bijvoorbeeld 14cm massief eikenhout, voor de pure kwaliteit. Of we gebruiken oud eikenhout, voor een balkenbed met karakter. Op die manier bouwen we bijzondere bedden. In dit geval kijken die ook nog boven de grond te zweven, waardoor we daarmee meteen de aandacht trekken. 

Duurzaam maatwerk: een zwevend bed van hout

Uiteindelijk bouwen we ieder houten bed met de hand, dus is het altijd duurzaam maatwerk. We gebruiken de beste materialen, werken volgens een oerdegelijk ontwerp en kunnen het bed dus zelfs optisch boven de grond laten zweven.

Denk je aan een zwevend bed van hout? Dat is waar we in gespecialiseerd zijn en waar veel klanten ons van kennen. Wij krijgen het voor elkaar dat het in de slaapkamer haast niet te zien is hoe het ons lukt. Pas als je onder het bed zou kijken zie je de stalen constructie die we gebruiken.

Doe inspiratie op met de verschillende houten zwevende bedden. Ze zijn mooi om te zien en van uitstekende kwaliteit. Zo zorgen wij ervoor dat je heerlijk slaapt, dat het bed lang meegaat en dat het zwevend bed van hout er bovendien geweldig uitziet. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95