Ga naar de inhoud

Hoogpolig vloerkleed en andere soorten: kies een mooi kleed

person

gussta

calendar_month 13/07/2020

Hoogpolig vloerkleed kopen of benieuwd naar de alternatieven die er beschikbaar zijn? Een mooie keuze om te zien en bovendien een toevoeging die kan helpen de akoestiek in de slaapkamer te verbeteren. Om het niet zo hol te laten klinken, bijvoorbeeld als je kiest voor een houten bed en veel andere ‘harde’ materialen.

We geven je graag een paar tips om een mooi vloedkleed te kiezen. Hoogpolig of laagpolig, dat je goed kunt combineren met het (houten) bed waarin je slaapt. Om de slaapkamer op een bijzondere manier in te richten en er daarmee voor te zorgen dat het een feestje wordt om naar bed te gaan.

Kleed onder het bed

Een kleed onder het bed is voor veel mensen een no-brainer. Om lekker zacht uit bed te stappen, als je op je blote voeten naar de badkamer gaat. En ’s avonds laat als je gaat slapen, voor het heerlijke gevoel om je bed in te gaan.

Wat de reden ook is dat je kiest voor een kleed onder het bed, met een paar handige tips weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Voor een hoogpolig vloerkleed of een van de andere soorten, waarvan we je graag meegeven wat de voor- en nadelen zijn.

5 tips om je vloerkleed te kiezen

Benieuwd hoe je jouw vloerkleed (voor de slaapkamer) kunt kiezen? We zetten 5 tips voor je op een rij:

  • Grootte van het kleed
  • Geschikt voor de slaapkamer
  • Look van het kleed
  • Fijn voor de akoestiek
  • Neutraal of uitgesproken

1. Grootte van het kleed

Begin met de grootte van het kleed. Die je kunt afstemmen op het bed dat je hebt staan of wilt kopen. Zorg ervoor dat het kleed links en rechts van het bed minimaal 30 centimeter uitsteekt. En vind je dat te groot? Dan is het mooi om het kleed aan een van de zijkanten en bijvoorbeeld bij het voeteneind zo’n 20 tot 30 centimeter uit te laten steken.

Je creëert op die manier een warme sfeer, met een vloerkleed dat het bed als het ware zal verlengen en verrijken. Bovendien is het precies de ruimte die je nodig hebt om met je blote voeten op een fijne manier in en uit het bed te stappen.

2. Geschikt voor de slaapkamer

Wil je het (hoogpolig) vloerkleed gebruiken in de slaapkamer? Kies een exemplaar dat daar goed voor geschikt is. Bijvoorbeeld door te letten op de ruimte die je hebt tussen het kleed en het bed. Is de hoogte voldoende om er met de stofzuiger tussen te komen? Alleen op die manier voorkom je dat zich te veel stof zal ophopen, waardoor je daar na verloop van tijd last van kunt krijgen.

3. Look van het kleed

De look en uitstraling van het kleed is natuurlijk belangrijk voor de rest van de slaapkamer. Ga je voor een lekker dik en hoogpolig vloerkleed dat vooral warmte uitstraalt? Of wil je er aan de andere kant voor zorgen dat het een meer strak en stoer geheel wordt?

Let bijvoorbeeld goed op het beddengoed dat je zal gebruiken. Kies je voor flanel en satijn? Het zijn strakke en licht-glanzende materialen. Met een hoogpolig vloerkleed zorg je ervoor dat je in het geheel toch wat meer warmte kunt brengen. Andersom is het de moeite waard om een strakker model te kiezen als je jouw bed graag opmaakt met een wollen deken of met fijne kussens die de warmte al voor een groot deel in zich hebben.

4. Fijn voor de akoestiek

Bepaal ook of je het vloerkleed in de slaapkamer nodig hebt voor de akoestiek. Zeker als je een houten bed plaats en bijvoorbeeld andere houten meubels hebt staan kan het wat hol gaan klinken. De ruimte is niet groot, waardoor je een paar zachte materialen nodig hebt om het geluid te kunnen dempen.

Dat kun je doen met een hoogpolig vloerkleed, net als met bijvoorbeeld de gordijnen. Waarmee je ervoor zorgt dat het geluid niet zo hard of blikkerig zal klinken. En je er in plaats daarvan voor zorgt dat je op een aangename manier in slaap kunt vallen en ook weer wakker zal worden. Van een wekker die je goed hoort, maar die netjes wordt gedempt om daarvan niet ook nog eens de echo te laten weerklinken.

5. Neutraal of uitgesproken

Ten slotte is het een goed idee om te letten op de uitstraling van het hoogpolig vloerkleed en de kleuren daarvan. Ga je voor een neutraal exemplaar in een lichte kleur of vind je het juist mooi om het kleed meer uitgesproken te kiezen?

Bepaal voor jezelf wat je eruit wilt laten springen op het moment dat je de slaapkamer in gaat. Is dat het houten bed dat je centraal stelt? Met een uniek karakter en bijvoorbeeld in oud eiken? Of wil je er vooral voor zorgen dat het kleed de aandacht zal trekken? Kies afhankelijk daarvan voor de neutrale of de meer uitgesproken exemplaren, zowel hoogpolig als laagpolig.

Hoogpolig vloerkleed kopen

Wil je een hoogpolig vloerkleed kopen of ben je benieuwd naar de andere opties en mogelijkheden die er beschikbaar zijn? We bieden je online de vloerkleden aan die je in de slaapkamer uitstekend kunt gebruiken.

Tip: het vloerkleed ook op andere plaatsen gebruiken? Leg die ook eens in de woonkamer bij de bank of zelfs onder de eettafel. Een kleed is op verschillende plaatsen in huis een uitstekend idee.

Gebruik het vloerkleed in combinatie met een mooi houten bed of met het bed dat je al hebt staan. In de slaapkamer, waar je er met het kleed voor zorgt dat je lekker comfortabel uit bed kunt stappen. En dat het geheel er prachtig uit komt te zien, bijvoorbeeld dankzij het gebruik van mooie kleuren en fijne materialen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95