Ga naar de inhoud

Houten bed afwerken met een matte lak

person

gussta

calendar_month 23/02/2017

Hout is een mooi en stoer materiaal, dat in sommige gevallen enige afwerking behoeft om het ook zo mooi te kunnen houden. Bij bedden van eikenhout of steigerhout is dat gelukkig niet het geval. In plaats daarvan is het goed schuren van het hout voldoende en ontstaat er een karakteristieke uitstraling.

Klanten vragen ons geregeld of ze het bed zelf nog met een matte lak dienen te behandelen. Indien we dat zelf doen gebruiken we daarvoor een 2-componenten water gedragen lak, met een milieuvriendelijk karakter. Het is omwille van het behoud van het hout voor het bed echter niet nodig. Het hout wordt veel minder intensief gebruikt dan bijvoorbeeld het materiaal van een eettafel, waardoor goed schuren voldoende is.

Geschuurd hout voor de bedden

We schuren het hout standaard grondig, waardoor het niet nodig is om het materiaal ook nog met een matte lak te behandelen. Het is immers niet zo van belang dat het hout makkelijk afneembaar dient te zijn of dat je er vaak aan gaat zitten. In plaats daarvan zorgt het steigerhout of eikenhout voor een mooie robuuste en stoere uitstraling in de slaapkamer. Die uitstraling blijft ook zonder de afwerking met een eventuele matte lak mooi behouden.

Iets gladder en donkere plekken accentueren

Klanten die ons toch vragen het hout te behandelen of dat zelf willen doen adviseren we daarvoor gebruik te maken van de matte lak. Het is daarmee mogelijk om het hout een iets gladdere afwerking te geven, waardoor bijvoorbeeld kinderen zich daar niet zo snel aan bezeren. Bovendien is het met de lak mogelijk om de donkere plekken in het hout net wat meer te accentueren.

Houten bed kopen

Wil je een houten bed kopen en inspiratie opdoen met de modellen in steigerhout of eikenhout? Bekijk dan ons assortiment houten bedden, altijd van uitstekende kwaliteit en met een mooie robuuste uitstraling. We maken gebruik van goede kwaliteit hout en zorgen voor een stevige constructie. Uiteraard kun je contact opnemen voor vragen over de bedden, de materialen, de behandeling en het onderhoud daarvan. We horen graag van je om het toe te lichten.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95