Ga naar de inhoud

Houten bed frame: ideaal in iedere interieurstijl

person

gussta

calendar_month 30/10/2021

Het houten bed frame is een prachtige keuze in de slaapkamer. En sterker nog, het bed valt in stijl te combineren met allerlei interieurs. Dus heb je een vooral natuurlijke stijl, houd je van landelijke en knus of ga je voor Scandinavisch en minimalistisch? Wij leggen je uit hoe je met het hout een prachtige combinatie maakt. En hoe je er dus voor zorgt dat het bed precies past in wat je met de slaapkamer voor ogen hebt. Of beter nog, hoe het bed het stralende middelpunt wordt waar je de rest op af kunt stemmen. 

5 stijlen voor een houten bed 

Het houten bed combineer je eenvoudig met de verschillende stijlen voor jouw interieur. We leggen je voor vijf mogelijkheden uit hoe je tot een geweldig geheel komt:

  • Natuurlijke stijl
  • Landelijk en knus
  • Scandinavisch minimalistisch
  • Industrieel
  • Stoer en robuust

1. Natuurlijke stijl

Houd je van een natuurlijke stijl, bijvoorbeeld met zoveel mogelijk neutrale kleuren? De vormgeving is vooral eenvoudig, waarmee je voorkomt dat één van de elementen te veel aandacht trekt.

Je maakt gebruik van natuurlijke materialen, die je waarschijnlijk op een vrij willekeurige manier met elkaar combineert. Dat komt goed overeen met de manier waarop de natuur dat zelf doet.

Het houten bed frame is een logische keuze. Hout is een natuurlijk product, dus past perfect bij de andere materialen die je waarschijnlijk hebt gebruikt. Of waar je nog naar op zoek bent, om dat af te stemmen op het bed van hout waar je voor kiest.

Het houten bed is er in eiken, in oud eiken en in steigerhout. Dat betekent dat je zelfs binnen de natuurlijke stijl de mogelijkheid hebt om dit af te stemmen op jouw precieze voorkeuren. 

2. Landelijk en knus

Ga je bij jouw in de slaapkamer voor meer landelijk en knus? Het zorgt voor een gezellige en tijdloze uitstraling, die het door de jaren heen geweldig doet. Bovendien nodigt het uit om lekker vroeg naar bed te gaan. Of zorg je ervoor dat je ’s morgens net wat langer blijft liggen, om langer plezier te hebben van de heerlijke slaapkamer.

Ook binnen deze stijl is de kans groot dat je gebruik maakt van een aantal natuurlijke materialen. Wat dat betreft is de combinatie met een bedframe van hout opnieuw een heel logische. Zowel met steigerhout als met eiken of oud eiken maak je een mooie keuze.

Een belangrijk verschil met de natuurlijke stijl is dat je in het landelijke interieur waarschijnlijk kiest voor een aantal (woon)accessoires. En gebruik je bijvoorbeeld een lekkere wollen deken of een sprei over het bed? Dan merk je dat het hout geweldig opgaat in de rest van de stijl waar je voor zorgt. 

De verschillende elementen komen mooi bij elkaar, vooral als je het bed voorzien van extra’s die zorgen voor de landelijke stijl. Het bed frame van hout verdwijnt een klein beetje naar de achtergrond, om jouw stijl meer kracht bij te kunnen zetten.

3. Scandinavisch minimalistisch

Met een Scandinavische en minimalistische stijl zoek je het in een net wat andere hoek. Hier geldt de kunst van het weglaten, dus maak je juist geen gebruik van de verschillende (woon)accessoires.

In plaats daarvan krijgt het bed een centrale plaats. Er omheen zorg je met name voor rust en ruimte. Je gebruikt zo min mogelijk materialen en extra’s. Daarmee zorg je er onbewust voor dat alles wát er staat net een beetje meer aandacht krijgt.

Je kiest voor functioneel en licht meubilair, dat relatief weinig aandacht trekt. Een bed in licht steigerhout of in licht eiken past daar over het algemeen heel mooi bij. Er ontstaat een Scandinavische stijl, waarbij je er goed aan doet om iedere keer iets weg te halen en het minimalisme verder door te voeren. 

4. Industrieel

Als je gaat voor een industrieel bed frame van hout is het juist belangrijk om een aantal onafgewerkte materialen te gebruiken. En het te zoeken in combinatie van hout met metaal.

Dat is precies wat je vindt bij ons in het assortiment. We zorgen op die manier voor industriële bedden, waarbij het metaal in een aantal gevallen goed zichtbaar is. Dat kun je vervolgens terug laten komen in de accessoires een extra’s die je in de slaapkamer gebruikt.

Daarnaast is het een goed idee om de verschillende texturen af te wisselen. Combineer het harde en gladde van hout met bijvoorbeeld de zachte en knusse stoffen die je er overheen legt. Je zal merken dat de contrasten zorgen voor een trendy look. Bovendien krijg je er extra veel zin van om lekker onder de wol te kruipen en daarna net iets langer te blijven liggen. 

5. Stoer en robuust

In dezelfde lijn kun je het houten bed frame natuurlijk stoer en robuust kiezen. Je maakt dan niet per sé gebruik van metaal. In plaats daarvan kies je voor de stevige en massieve houten bedden, die zoveel mogelijk aandacht trekken bij jou in de slaapkamer.

De bedden lijken te zweven boven de grond of staan juist stevig op hun poten. Het gebruik van met name oud eiken is in dit geval een goed idee. Daarmee zorg je voor de uitstraling waar je naar zoekt, die perfect past bij de stoere en robuuste stijl die je kiest voor de red van het interieur. 

Houten bed frame: ontdek ons aanbod

Ben je benieuwd naar het houten bed frame dat het best past bij de stijl die jij hebt binnen de rest van het interieur? Wij laten je zien wat er allemaal beschikbaar is. Doe online inspiratie op met de verschillende houten bedden, en ontdek hoe je van de slaapkamer een heerlijke plek bij jou thuis kunt maken.  

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95