Ga naar de inhoud

Houten bed kopen: slapen zoals in een luxe hotel

person

gussta

calendar_month 06/04/2020

Houten bed kopen en daarop slapen zoals in een luxe hotel? Wat is er fijner dan iedere dag uitkijken naar het moment waarop je naar bed mag? Om een sfeer van luxe in te stappen, met mooie materialen die de aandacht trekken.

Dat is waarom we houten bedden maken. Van de mooiste materialen en natuurlijk in de afmeting waar jij naar op zoek bent. Om heerlijk in te slapen, of om gewoon vol verwondering naar te kijken. Voor een stoer bed dat de aandacht trekt, waar je iedere dag blij van wordt. Zoals in een luxe hotel, maar dan gewoon door de trap op te lopen naar boven.

Houten bed kopen: 5 belangrijke tips

Wil je een houten bed kopen en ben je benieuwd naar de beste tips om dat goed te doen? We zetten ze voor je op een rij:

 • Denk na over de stijl
 • Begin met de basis: het ledikant
 • Bekijk de materialen
 • Kies de afmetingen
 • Het houten bed en de styling

1. Denk na over de stijl

Wat is de stijl van het bed dat je zoekt? Een houten bed is er in meerdere mooie stijlen, die we graag aan je laten zien. Ga je bijvoorbeeld voor heel stoer en robuust, dankzij de combinatie met een aantal stalen elementen? Of vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat het net lijkt alsof het bed boven de grond zweeft?

Met de verschillende stijlen zorg je er eenvoudig voor dat de slaapkamer een bijzondere plek wordt. Bijvoorbeeld in combinatie met een mooi vloerkleed, waarmee je ervoor zorgt dat het bovendien lekker knus en warm aanvoelt. Warmte die ook dankzij het hout goed naar voren komt, waarmee je ervoor zorgt dat alle onderdelen goed bij elkaar passen.

Tip: zoek je het meest massieve bed om vooral hoog op te slapen? De boxspring wint de laatste jaren aan populariteit. Helaas is dat bed er niet van hout, omdat het gaat om meerdere matrassen op elkaar.

2. Begin met de basis: het ledikant

Om de stijl te bepalen begin je met de basis: het ledikant. Het is de bedombouw, die we maken van hout. In combinatie met staal, zodat je profiteert van het beste van twee werelden.

Het hout heeft een mooie natuurlijke, warme en sfeervolle uitstraling. Of specifiek stoer, afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Aan de andere kant zorgt het staal voor de belangrijke kracht die er nodig is. Voor een bed dat niet of nauwelijks kraakt, dat boven de grond lijkt te zweven en er bijzonder stoer uit zal zien.

Twee materialen die bij ons op een mooie manier samenkomen in het ledikant. Als basis voor ieder bed dat we bouwen. Zorg ervoor dat je een mooi model kiest. Om daar vervolgens het matras bij uit te zoeken, net als uiteindelijk je beddengoed en de accessoires die je in de slaapkamer gebruikt. Afgestemd op de basis van het bed, dus het is belangrijk om die zo goed mogelijk te kiezen.

3. Bekijk de materialen

Benieuwd naar de materialen die er beschikbaar zijn als je een houten bed wilt kopen? Je kunt denken aan:

 • Eiken
  Een mooie natuurlijke keuze. Met warme tinten en voor een sfeervolle uitstraling.
 • Oud-eiken

  Doorleefd hout, met het karakter van een leven achter zich.
 • Steigerhout
  De betaalbare keuze voor hout in de slaapkamer, met een mooie robuuste look.

Welk materiaal je ook kiest, je kunt er bij ons op rekenen dat je kiest voor uitstekende kwaliteit. Voor een houten bed dat je kunt kopen om jaren op te slapen. Zonder overmatig kraken en mét de mooie uitstraling die je belangrijk vindt. Om van de slaapkamer die luxe hotelervaring te maken, waar je bij jou thuis gelukkig iedere nacht van kunt genieten.

4. Kies de afmetingen

Je wilt natuurlijk lekker slapen, maar ook zeker weten dat er genoeg ruimte is om het bed in en uit te stappen. Dat betekent dat je moet kiezen uit de diverse afmetingen die er beschikbaar zijn. Met 200cm lengte als gebruikelijke maat in Nederland. Of in 210 of 220cm, als je zoekt naar meer lengte. Ideaal voor iedereen die langer is dan 1,85 meter.

En in de breedte? Het tweepersoonsbed in Nederland meet standaard 160cm, al kiezen ook steeds meer mensen voor 180cm. Je hebt op die manier meer bewegingsvrijheid, waardoor jullie niet zo dicht bij elkaar liggen. En ga je voor de breedste bedden die er beschikbaar zijn? Dan kun je zelfs denken aan 200cm. Het bed oogt daardoor massiever en veel groter, dus zorg er andersom wel voor dat je daar de ruimte voor hebt.

Tip: passen de standaardmaten er net niet in of wil je gebruik maken van een tussenmaat? We kunnen het houten bed op maat voor je maken, zodat dit precies past bij jou in de slaapkamer.

5. Het houten bed en de styling

Je kunt een mooi houten bed kopen, maar minstens zo belangrijk is de styling voor de rest van de slaapkamer. Met mooie accessoires en bijvoorbeeld een vloerkleed onder het bed. In grijs of in een van de andere kleuren, waarmee je de tinten netjes op elkaar afstemt.

Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de ruimte om het bed heen. Met een klassieke schouw of bijvoorbeeld door een donker behang op de muren te plakken. Gedurfd en stoer, net zoals het houten bed dat je koopt. Voor een luxe hotelkamer, waar je iedere avond naartoe kunt lopen. En ’s morgens fris in zal wakker worden.

Uitgebreid assortiment: stoer, robuust en stijlvol

Benieuwd naar het houten bed dat je kunt kopen? Ontdek online de verschillende mooie houten bedden. In diverse materialen en natuurlijk precies in de maat die je zoekt, om daar in de slaapkamer gebruik van te maken. Zodat je iedere nacht kunt slapen in een luxe hotelkamer, waarin het aan het bed in ieder geval niet zal liggen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95