Ga naar de inhoud

Houten bed met nachtkastjes: 5x creatieve inspiratie

person

gussta

calendar_month 10/08/2020

Een houten bed met nachtkastjes kopen? Het is misschien wel de mooiste manier om er één geheel van te maken. Dankzij een bed dat één is met de kastjes die je ernaast hebt staan. Of hebt hangen natuurlijk, omdat je zelf bepaalt hoe je er graag gebruik van wilt maken.

We helpen je graag inspiratie op te doen, met de manier waarop je de nachtkastjes bij het houten bed kunt gebruiken. Door ze neer te zetten of op te hangen. En door gebruik te maken van hout en een aantal andere materialen. Waarmee je op je gemak inspiratie op kunt doen, om de slaapkamer op een heel bijzondere manier in te kunnen richten.

Nachtkastjes aan het bed: stijlvol geheel

Ga je voor nachtkastjes aan het bed vast? Het zorgt voor een stijlvol geheel, waarmee je er bovendien voor zorgt dat de ruimte iets groter zal kijken. Dat komt door het kleinere grondoppervlak dat je gebruikt. Als de kastjes aan het bed zitten (of aan het plafond hangen) voorkom je dat ze ruimte op de grond innemen.

Al het vloeroppervlak dat je vrijlaat zorgt ervoor dat de slaapkamer er meteen een beetje groter uit zal zien. Handig, als de ruimte niet zo groot is en je daarin toch een ruimtelijk gevoel wilt hebben. Met een mooi tweepersoonsbed, en de nachtkastjes die je gebruikt om je wekker te plaatsen. En bijvoorbeeld een fijn boek in op te bergen, dat je kunt lezen net voordat je in je nieuwe bed lekker in slaap zal vallen.

5x inspiratie voor de nachtkastjes

Op zoek naar inspiratie voor een houten bed met nachtkastjes? Of wil je er naast een ander bed voor zorgen dat je daar creatief mee aan de slag kunt? We helpen je graag inspiratie op te doen:

  • Het hout van een boom
  • Oude koffers op de grond
  • Hang ze op aan het plafond
  • Een serie uitgelezen boeken
  • Stijlvol aan het bed

1. Het hout van een boom

Hout is een geweldig materiaal, dus het is een uitstekend idee om daar gebruik van te maken. En dat kan natuurlijk in mooi fijn gezaagde planken, net als met een boomstam die zo uit de grond lijkt te zijn gekomen.

In dat geval kun je de jaarringen misschien wel tellen en ontstaat er automatisch een unieke vorm. Omdat de boom nooit precies rond is geweest en je er daarmee in de slaapkamer voor zorgt dat er een bijzonder geheel ontstaat. Bij het houten bed dat je hebt laten maken of bij een ander bed waar je al jaren heerlijk in slaapt.

2. Oude koffers op de grond

Ben je een echte reiziger en wil je dat gevoel versterken op het moment dat je gaat slapen? Misschien heb je op zolder nog wel een paar oude koffers staan. Of kun je die kopen in een kringloopwinkel in de buurt.

Ze zijn goed geschikt als nachtkastje, als je die alleen gebruikt om er iets op te zetten. Of stapel een paar kleinere koffertjes, om hoog genoeg te worden en ze naast je bed te gebruiken. Als nachtkastjes bij een houten bed, waarmee het net lijkt of je iedere avond op reis kunt gaan. En heerlijk in slaap zal vallen, terwijl je gewoon in je eigen slaapkamer bent.

3. Hang ze op aan het plafond

Wil je de slaapkamer wat groter laten lijken, maar heb je geen bed waar je de nachtkastjes aan vast kunt maken? Geen probleem, dan kun je er ook voor kiezen om ze aan het plafond op te hangen. Met een paar touwtjes of bijzondere kabels. Die je bevestigt op de hoeken van de nachtkastjes, zodat je ze mooi in evenwicht kunt houden.

Zorg ervoor dat de kastjes los hangen van het bed, waardoor ze er niet steeds tegenaan zullen tikken. En gebruik alleen de bovenkant of maak ook een lade voor wat opbergruimte. Zodat jouw bed en de nachtkastjes één geheel worden, zonder dat ze in dit geval aan elkaar vast hoeven te zitten.

4. Een serie uitgelezen boeken

Ben je een ware boekenwurm en vind je het heerlijk om ’s avonds nog even te lezen? Dan is de kans groot dat je de afgelopen tijd alleen al een aantal boeken hebt uitgelezen. Die je natuurlijk cadeau kunt doen aan iemand anders, of die je kunt gebruiken om daar een nachtkastje van te maken.

Gewoon door een stapel met boeken te pakken, die je naast je bed legt. Om er daarmee voor te zorgen dat je jouw wekker kwijt kunt, net als de andere spullen die je ’s morgens meteen bij de hand wilt hebben. Of om een boek open te kunnen slaan natuurlijk als je niet kunt slapen. Waarmee ook meteen duidelijk is hoe een nachtkastje van een stapel boeken heel gevaarlijk kan zijn voor een goede nachtrust.

5. Stijlvol aan het bed

Zeker weten dat je kiest voor een stijlvol houten bed met nachtkastjes? Dan is het een goed idee om ze meteen samen te bestellen. Zodat ze in ieder geval goed bij elkaar passen en je zeker weet dat je de slaapkamer op een mooie manier inricht. Bijvoorbeeld in eiken of zelfs in oud eiken. Als twee materialen met karakter, waarmee je ervoor zorgt dat je het bed op een prachtige manier in de slaapkamer kunt plaatsen.

Laat de nachtkastjes zweven boven de grond en zorg er aan het bed vast voor dat ze op het oog zo min mogelijk ruimte innemen. Als mooie keuze die bovendien heel praktisch is, omdat er je altijd meteen bij kunt. Om iets te pakken als je wakker wordt en om jouw spullen in de buurt neer te leggen als je ’s avonds naar bed gaat. Mooi bij een houten bed, als je zoekt naar nachtkastjes die daarmee zoveel mogelijk één geheel zullen vormen.

Houten bed met nachtkastjes kopen

Benieuwd naar de nachtkastjes die er beschikbaar zijn en waarmee je er bij een houten bed voor zorgt dat je daar mooi gebruik van kunt maken? We laten het je graag zien, zodat je online alvast inspiratie op kunt doen voor de slaapkamer en zoals je die graag wilt inrichten.

Ontdek de verschillende nachtkastjes. Natuurlijk van hout, zodat je ze op een mooie manier kunt combineren met het houten bed waar je graag in wilt slapen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95