Ga naar de inhoud

Houten bed: tweepersoons, robuust en een ware eye-catcher

person

gussta

calendar_month 15/03/2022

Het houten bed in tweepersoons: dat is online de meest populaire keuze. Vandaar ook dat je de keuze hebt uit de meeste modellen, van heel stoer tot meer elegant en natuurlijk in combinatie met staal.

Dus zoek je naar een specifieke stijl of heb je al langer iets in je hoofd? Of ben je juist heel benieuwd naar wat er allemaal beschikbaar is qua houten tweepersoons bedden? We laten je graag zien hoe de bedden heel robuust zijn en een ware eye-catcher vormen in de slaapkamer. Vooral in tweepersoons komt het bed goed tot z’n recht, bijvoorbeeld met een hoofdbord en op poten.

Tip: vergeet ook de nachtkastjes niet als je nadenkt over een tweepersoonsbed, eventueel in hout. De nachtkastjes zorgen ervoor dat je daar jouw wekker of een leuk plantje kunt plaatsen. Bovendien is het belangrijk om er rekening mee te houden als je bepaalt hoeveel breedte je kwijt kunt in de slaapkamer. Hout rekening met de nachtkastjes en eventueel met de mogelijkheid om daar nog langs te lopen. Zo weet je zeker dat het bed (met de nachtkastjes) de aandacht krijgt die het verdient.

In steigerhout, rustiek eiken of oud eiken

Uiteraard heb je voor het tweepersoons houten bed de keuze uit een aantal verschillende materialen:

 • Steigerhout
  De meest betaalbare keuze is steigerhout. Dit hout heeft al een heel leven achter de rug, namelijk op de steiger. Dat zie je eraan af en dat is maar goed ook. Dit geeft het hout namelijk het doorleefde karakter waar zoveel mensen blij van worden. Bovendien kunnen we het hout bewerken met een white-wash en in verschillende tinten. Zo zorgen we voor het hout met de uitstraling die je zoekt, om daar een geweldige eye-catcher in de slaapkamer van te maken.
 • Eiken hout
  De populairste keuze bij veel van onze klanten is eiken hout. Het is een prachtige houtsoort, waar je eigenlijk niets aan hoeft te doen om er esthetisch een mooi bed van te maken. Eiken is van zichzelf prachtig om te zien. Uiteraard kunnen we het eiken behandelen met een blanke of een andere lak, om de tint en uitstraling te krijgen die je zoekt. Het hout is van goede kwaliteit en is teruggedroogd, om kraken te voorkomen. 
 • Oud eiken
  Ten slotte werken we aan het houten bed in tweepersoons in bijvoorbeeld oud eiken. Dit materiaal bevat de eigenschappen van eiken en voegt daar een doorleefd karakter aan toe. Het hout heeft al een leven achter de rug en heeft zich daarin meer dan bewezen. Dat maakt het een prachtige keuze voor het houten tweepersoonsbed dat je zoekt. 

Met hoofdbord en poten: jij bepaalt

Uiteraard kun je het houten bed in tweepersoons samenstellen op de manier die je wilt. Dus gaat het je om een bed dat boven de grond lijkt te zweven, ben je op zoek naar nachtkastjes die eraan vastzitten of zoek je naar metalen poten onder het bed? Het zijn maar een paar van de mogelijkheden, waar we je graag mee helpen. Of waarmee we je inspiratie op laten doen, gewoon door te kijken naar wat er allemaal beschikbaar is.

De poten zijn er heel elegant en meer robuust. Of verstopt onder het bed, waardoor het inderdaad lijkt of het bed boven de grond zweeft. En zoek je in plaats daarvan naar een bed met een hoofdbord, hoog of laag? De hoofdborden zijn er natuurlijk in de verschillende soorten hout. En plaats je er een paar mooie hoge kussens voor of tegenaan? Dan krijgt het een heel zachte en warme uitstraling, dus is het een geweldige toevoeging op de rest van het bed.

Ook in eenpersoons en andere afmetingen

Het tweepersoonsbed van hout is er natuurlijk in allerlei afmetingen. Het gaat bijvoorbeeld om:

 • 160 x 200
  Dit is de bekendste maat voor een tweepersoonsbed in Nederland. Het is de standaardmaat, op basis van 2 x 80 centimeter. Dat is net iets smaller dan de standaardmaat van 90 x 200 centimeter voor een eenpersoonsbed. In een tweepersoonsbed is de ruimte in het midden als het ware gedeeld, zodat jullie daar samen gebruik van kunnen maken.
 • 180 x 200
  Het Queen-size bed is een stuk groter, dankzij 2 x 90 centimeter naast elkaar. Op die manier heb je 190 centimeter aan breedte beschikbaar, waardoor je eigenlijk nooit ruimte tekort zal komen.
 • 200 x 200
  De meest massieve en robuuste keuze voor een houten bed in tweepersoons is die in 200 x 200 centimeter. Het is een zeer groot bed, waarin je allebei royaal de ruimte hebt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is in de slaapkamer, zodat je naast het bed ook nog normaal kunt blijven lopen. 

Daarnaast heb je de keuze uit een twijfelaar in 140 x 200 en kun je het houten bed voor tweepersoons langer laten maken. Dat kan tot 210 of 220 centimeter. Op die manier stel je eenvoudig het bed samen zoals jij er graag in wilt slapen.

Houten bed: tweepersoons kopen

Het houten bed in tweepersoons kun je kopen in allerlei soorten en stijlen. Wij laten je online zien wat er allemaal beschikbaar is, bijvoorbeeld als je zoekt naar nieuwe inspiratie. Bekijk de bedden met en zonder poten, zowel in dikke houten balken als in een meer elegante stijl. En onderzoek ook de combinaties met staal en met andere materialen. Of bekijk de bijpassende nachtkastjes die ervoor zorgen dat het net lijkt of het allemaal uit één stuk komt.

We laten je op die manier graag kennismaken met de houten bedden in tweepersoons die er beschikbaar zijn. Ze zijn gemaakt van het beste hout en niet zelden van dikke planken. Dat doen we bewust, om daarmee een stoere en robuuste look te creëren. Wat ons betreft sluit dat goed aan bij het karakter van het hout dat we daarvoor gebruiken. Bekijk online de verschillende tweepersoonsbedden in hout. Of stel ons je  vragen als je twijfelt over dit materiaal, de ideale afmeting van het bed of een andere eigenschap die we nog niet hebben besproken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95