Ga naar de inhoud

Houten bed zonder kraken: stevige stalen constructie

person

gussta

calendar_month 09/06/2017

Een houten bed dat niet of nauwelijks kraakt: dat beloven we. Hoe we dat doen? We maken gebruik van hoogwaardig en duurzaam hout, in combinatie met een stalen constructie. Onzichtbaar voor het oog, maar van grote toegevoegde waarde voor de stevigheid van het bed.

Tip: het is eventueel mogelijk geen gebruik te maken van de stalen constructie. Dat betekent een constructie van hout, al neemt het risico op kraken daardoor natuurlijk toe.

We maken voor de bedden van hout standaard gebruik van een stalen constructie, waarmee we ervoor zorgen dat de stevigheid van het geheel sterk toeneemt. Dat betekent een houten bed in de slaapkamer, terwijl we staal gebruiken voor de versteviging. De constructie zorgt er tevens voor dat er een zwevend bed lijkt te ontstaan, omdat het staal natuurlijk niet zichtbaar is.

Hout van hoge kwaliteit

We maken voor ieder bed gebruik van hout van hoge kwaliteit. Het gaat bijvoorbeeld om eikenhout en oud eiken, twee materialen die bekend staan om hun hoge mate van duurzaamheid. Daarnaast werken we met steigerhout voor een voordeliger houten bed. Ook in dat geval is er sprake van een stevig geheel, dat zo min mogelijk zal kraken.

We zorgen er met het ideale vochtpercentage van 8 – 12% voor dat het hout bovendien zo min mogelijk zal werken. Dit beperkt het uitzetten en krimpen, waardoor u daar minder last van zal hebben met het houten bed.

Stalen constructie onder de lattenbodem

Onder de lattenbodem van het houten bed brengen we een stalen constructie aan. Het staal kraakt uiteraard niet en zorgt er in plaats daarvan voor dat het bed op een zeer stevige wijze in elkaar komt te zitten. De lattenbodem en de rest van het hout rusten op het staal.

Het staal is aan de onderkant niet zichtbaar, vanwege de slimme positionering van de poten. Dat betekent dat het bed van hout boven de grond lijkt te zweven, terwijl er wel degelijk sprake is van belangrijke ondersteuning. Dit komt het robuuste en stoere ontwerp sterk ten goede, zodat het houten bed een mooie keuze is voor in de slaapkamer.

Houten bed met staal

We zorgen er met de houten bedden voor dat u de keuze heeft uit verschillende robuuste modellen, uiteraard beschikbaar in verschillende formaten. Zoekt u naar een éénpersoons of een tweepersoons bed in een bepaald formaat? We zorgen voor de standaardmaten en kunnen u goed van dienst zijn met maatwerk, altijd op basis van hoge kwaliteit hout en een versteviging op basis van staal.

Benieuwd naar de lattenbodems die u kunt gebruiken met het houten bed? Het gaat om bijna alle modellen, waardoor u daar desgewenst vrij in bent. Neem contact met ons op voor meer specifieke informatie, dan geven we u graag aan wat er mogelijk is.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95