Ga naar de inhoud

Houten bedframe: duurzame keuze om van te dromen

person

gussta

calendar_month 20/05/2021

Het houten bedframe is een duurzame keuze om van te dromen. Wij gebruiken hout dat we een mooi tweede leven geven, zodat jij er op een duurzame wijze langdurig op kunt slapen. Heel comfortabel en in een minimalistische stijl, of met een heel ander ontwerp dat je mooi vindt.

De houten bedden maken we van drie soorten hout:

  • Eiken hout
  • Oud eiken hout
  • Steigerhout 

Met die materialen bouwen we aan de mooiste bedden. Die we met veel zorg ontwerpen en bijvoorbeeld tot in detail netjes afwerken. Dat doen we onbehandeld of met een behandeling in bijvoorbeeld white wash of grey wash. Zo komen we tot de mooiste ontwerpen voor de slaapkamer. 

En zoek je houten meubels voor de werkplek, ben je op zoek naar een lattenbodem of naar andere accessoires? Ook daarmee maak je dankzij de goede kwaliteit automatisch een heel duurzame keuze.

Met zorg gemaakt

De duurzaamheid van een houten bedframe volgt uit het hout dat we daarvoor gebruiken. Dus dat we daarom natuurlijk zorgvuldig selecteren.

Toch gaat het om meer dan dat. We maken het hout met zorg. Daarmee voorkomen we bijvoorbeeld onnodig restafval. We weten hoe groot het hout moet zijn dat we nodig hebben. We beperken daarmee het zaagverlies. Dat werkt voor ons heel efficiënt en helpt jou om een meer duurzame keuze te maken.

Bovendien gebruiken we het hout voor de bedden en de bedframes, net als voor de nachtkastjes en extra’s die we maken. Daarvoor zoeken we steeds naar slimme oplossingen, bijvoorbeeld om onderdelen toe te voegen die we zoveel mogelijk uit één stuk kunnen maken.

We behandelen het hout met de grootst mogelijke zorg. Dat voorkomt onnodig verlies en zorgt er bovendien voor dat u daar zo lang mogelijk plezier van zal hebben. Het hout van goede kwaliteit gaat een zeer lange tijd mee. Dus zoekt u een bed om (tientallen) jaren op te slapen? Dat is waar wij voor zorgen, zodat u zeker weet dat u daarmee een heel duurzame keuze maakt. 

Gebruikt hout: een tweede leven

Om duurzaam te slapen op een houten bedframe is het natuurlijk belangrijk dat u weet waar het hout vandaan komt. En daar leggen we u daarom graag meer over uit, zowel online als bij ons in de showroom.

Het belangrijkste uitgangspunt voor ons is dat het hout een tweede leven krijgt. Omdat het eerder al een keer gebruikt is. En op die manier het karakter karakter heeft gekregen dat wij zo belangrijk vinden. 

Dat geldt bijvoorbeeld voor het oud eiken. Het heeft al een heel leven achter de rug. Dit betekent dat er een uniek karakter in het hout is gaan zitten. Waardoor dit op een bepaalde manier leeft, zonder dat het te veel zal werken. Het hout is uitstekend geschikt voor de slaapkamer. En vormt een duurzame keuze, omdat wij ervoor zorgen dat dit een mooi tweede leven kan krijgen.

En op die manier maken we ook gebruik van het steigerhout dat er beschikbaar is. De steigers hebben dienstgedaan voor verbouwingen en bijvoorbeeld voor schilderwerk. De planken zijn stevig beloven, hebben hun plicht achter de rug en kunnen daarom goed door als basis voor een houten bedframe.

Aan het hout van de steigers is goed te zien dat het gebruikt is. Tegelijkertijd is het nog uitstekend van kwaliteit, waardoor we daar goed gebruik van kunnen maken. En waardoor het bovendien een voordelige keuze is. Het bed hoeft niet duur te zijn, terwijl je toch kiest voor een bedframe van hout van geweldige kwaliteit. 

Het is op die manier dat we graag bijdragen aan meer duurzaamheid. Vanuit het hout dat we gebruiken, op de wijze waarop we werken en door met zorg en aandacht om te gaan met de materialen die voor ons belangrijk zijn. 

Houten bedframe: duurzame keuze

Dus zoek je naar een houten bedframe waarmee je een duurzame keuze maakt? Het gaat om meer dan het hout alleen. Het is minstens zo belangrijk dat er weinig zaagverlies is, dat er aandacht is voor het materiaal en dat dit bijvoorbeeld al een eerder leven heeft gehad.

Met aandacht voor die verschillende factoren zorgen we ervoor dat je een heel duurzame keuze maakt, als je zoekt naar een mooi bed voor de slaapkamer. Van hout natuurlijk, omdat het bedframe op die manier de meeste aandacht krijgt. En je een stoere en robuuste keuze maakt. Waar je de accessoires op kunt afstemmen, waardoor het bed het stralende middelpunt wordt. 

Bed met een lange levensduur

Een bed is een typisch product waar je een (zeer) lange tijd gebruik van wilt maken. Dus zoek je een bed waarop je matrassen kunt leggen die je zelfs nog een keer kunt vervangen als die zijn versleten? Wij zorgen ervoor dat het houten bedframe de matrassen makkelijk zal ‘overleven’. Dankzij de hoge mate van duurzaamheid en de goede kwaliteit waarmee we bouwen. Zowel door gebruik te maken van hoogwaardig hout als de stalen constructies die we daar bijvoorbeeld aan toevoegen.

Met onze bedden zorgen wij ervoor dat je daar de komende jaren geen omkijken naar hebt. Omdat je weet dat het bedframe goed van kwaliteit is en nog lang meekan. Zonder overmatig te kraken, zonder te veel te verkleuren en zonder andere zichtbare vormen van slijtage.

En wil je meer weten over wat we doen aan duurzaamheid van het houten bedframe? Of hoe we zorgvuldig werken en bouwen aan geweldige bouwkwaliteit? We vertellen het je graag, bijvoorbeeld als je twijfelt tussen eiken, oud eiken en het steigerhout waarmee we werken. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95