Ga naar de inhoud

Houten bedframe: waarom gebruiken we eiken en steigerhout?

person

gussta

calendar_month 04/01/2021

Houten bedframe laten maken? We gebruiken daarvoor eiken, oud eiken en steigerhout. En dat is natuurlijk niet zonder reden. We kiezen voor hout van de hoogste kwaliteit, dat bovendien een mooie natuurlijke uitstraling heeft.

Iedere houtsoort heeft een uniek karakter, bijvoorbeeld voor een warm en rustgevend geheel. En toch zitten er verschillen in, dankzij de veelzijdigheid van dit materiaal. Wat maakt eiken goed geschikt in het interieur en hoe zorgen we voor de stoere look waar je in de slaapkamer naar op zoek bent? We leggen je graag uit over het eiken, oud eiken en steigerhout voor de houten bedframes die we maken. Zo maak je een goede keuze, voor een materiaal waar je door de jaren heen heerlijk van zal slapen.

Eiken: unieke kwaliteit van het hout

Eiken is een bijzondere houtsoort, die uitstekend geschikt is voor bijvoorbeeld het bedframe van hout. Het is een hardhout met een stevig karakter, dat jaren mee kan en daardoor goed geschikt is voor de slaapkamer.

Bovendien heeft eiken heel kenmerkende nerftekeningen en kleurschakeringen. De kans is groot dat je het hout er moeiteloos uit zal halen, zelfs als je niet de houtexpert bent die we bij Gussta door de jaren heen zijn geworden. De nerven en kleuren zorgen in het hout voor een bijzonder natuurlijk karakter.

Tip: wil je het natuurlijke karakter van het hout meer kracht bijzetten? In de verschillende afwerkingen die we doen krijgt dit meer nadruk, in combinatie met bijvoorbeeld een grijze tint of een andere mooie kleur.

Het eiken is bovendien een heel duurzame keuze voor het houten bedframe. Dat heeft te maken met de stevigheid, waardoor het zonder problemen tegen een stootje kan. Het materiaal heeft een lange levensduur. En dat geldt in het bijzonder voor het oud eiken, dat we naast het reguliere eiken gebruiken. Dit hout heeft er al een heel leven op zitten, en is er juist daardoor fantastisch uit gaan zien. Het is een belangrijke reden dat veel van onze klanten hiervoor kiezen.

Steigerhout: betaalbare optie voor het bedframe

En zoek je naar een meer betaalbaar houten bedframe? Eiken is een kostbare houtsoort en vooral het oud eiken is daarom geen goedkope keuze. Dat weten we, dus we maken daarom ook bedden van steigerhout. Het is een goed alternatief voor het duurzame eiken.

Steigerhout heeft zich op de steiger bewezen, en heeft daarom ook al veel meegemaakt. De houtsoort is uitstekend geschikt voor in de slaapkamer. Misschien heb je er ook in de woonkamer of op andere plekken in huis al mooie meubels van staan. Met een bed in dit materiaal zorg je ervoor dat de slaapkamer een geweldige sfeer krijgt.

Het steigerhout zit op een duurzame manier in elkaar, laat zich goed bewerken en is daardoor beschikbaar in allerlei afmetingen. Dus zoek je een houten bedframe voor jezelf of voor de kinderen, waarbij je goed op de kosten wilt letten? In steigerhout weet je zeker dat de prijs niet te hoog oploopt, terwijl je tegelijkertijd kunt rekenen op uitstekende kwaliteit.

Over teak en grenen

Uiteraard zijn er ook andere houtsoorten beschikbaar. Dus zoek je daar naar als je een houten bedframe wilt laten maken of ben je gewoon benieuwd naar de eigenschappen daarvan? We zetten ze voor je op een rij:

  • Teak
    Teakhout is afkomstig uit Azië. Het is een hardhout, dat bekend staat om de enorme duurzaamheid. De houtsoort wordt veel gebruikt voor meubels, ook als je die in de tuin wilt gebruiken. Het hout is van nature overigens wat vettig, waardoor het zachter aan zal voelen dan je misschien had verwacht. Je herkent het materiaal aan de grove nerf en de noesten die erin aanwezig zullen zijn. Het geeft het hout een unieke uitstraling.
    We werken niet met teakhout, ook al is het een mooi type hout om te verwerken in andere meubels.
  • Grenen
    Grenen wordt veel gebruikt voor houten meubels, met name als de prijs daarvan belangrijk is. Het is een naaldhoutsoort, die daardoor minder hard is. De meubels zijn degelijk en laten zich makkelijk bewerken, waardoor er allerlei varianten beschikbaar zijn.
    We werken niet met grenenhout, dus het is niet mogelijk om daar een houten bedframe in te laten maken.

Houten bedframe laten maken

Wil je een houten bedframe laten maken en zeker weten dat het een stevige en duurzame keuze is? We maken daarvoor standaard gebruik van eiken, oud eiken of steigerhout. Op die manier heb je drie keuzes, waarmee je altijd zeker weet dat je kiest voor de beste kwaliteit.

Bovendien maken we voor veel van de houten bedden gebruik van een stalen frame. Soms zijn daar delen van zichtbaar, terwijl we dit in andere gevallen netjes wegwerken. Het lijkt dan net of het bed zweeft of dat er alleen maar sprake is van hout. We gebruiken het staal voor de versteviging en bijvoorbeeld om het kraken van het hout verder te beperken. Ondertussen is het hout goed gedroogd, waardoor het werken als gevolg van de luchtvochtigheid toch al weinig gebeurt.

Het resultaat is een houten bedframe dat op een heel degelijke manier in elkaar zit. De materialen zijn goed geschikt om een bed van te maken, waarbij we natuurlijk de mogelijkheid en keuze bieden uit allerlei afmetingen. Dus zoek je een klein en compact bed van hout? Of moet het gaat om een groot bedframe om samen in te slapen? Wij bouwen het bed waar je naar op zoek bent. Je zorgt daarmee in de slaapkamer voor een geweldige verschijning waar je trots op kunt zijn. En heb je vragen over het beste bedframe of over het hout dat we daarvoor gebruiken? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95