Ga naar de inhoud

Houten bedombouw of een boxspring: stoer in de slaapkamer

person

gussta

calendar_month 23/02/2021

Hoe kies je uit een houten bedombouw en een boxspring voor in de slaapkamer? De beiden worden aangeboden als een mooie en stoere keuze, al heb je natuurlijk ook de keuze uit allerlei andere stijlen. De boxspring is er bijvoorbeeld in heel lieflijke kleuren, terwijl je met de bedombouw kunt zorgen voor een meer modern of juist een klassiek karakter.

We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij van een bedombouw en een boxspring. Het zijn twee verschillende afwerkingen voor het bed, waarop je in de beide gevallen heel comfortabel kunt liggen. Het slaapcomfort dat je ervaart ligt namelijk niet aan de ombouw of afwerking van het bed. Het gaat in plaats daarvan om het matras en de matrasbodem of lattenbodem. In de beide gevallen kun je daar heerlijk op slapen, passend bij jouw slaaphouding en bijvoorbeeld je lichaamsgewicht en andere kenmerken. 

Voor- en nadelen: bedombouw vs. boxspring

Ben je benieuwd naar de voordelen van een bedombouw en een boxspring? We zetten de beiden voor je op een rij, zodat je daar een betere keuze uit kunt maken. Dus twijfel je of een boxspring voor jou wel een goede keuze is? Of wil je zeker weten dat je met bijvoorbeeld een houten ombouw een mooie en degelijke optie kiest? Wij leggen het je uit, zodat je niets over het hoofd ziet.

Bedombouw

De bedombouw biedt een aantal belangrijke voordelen, ook ten opzichte van de populaire boxspring. We zetten ze voor je op een rij:

 • Keuze uit mooie materialen
  De bedombouw kun je in verschillende mooie materialen laten maken. Het gaat bij ons om eiken, oud eiken en om steigerhout. Op die manier zorg je voor een prachtig bed, dat bovendien past bij je budget. 
 • Kies de bedbodem en het matras
  Je hebt bij een (houten) bedombouw de keuze uit diverse bedbodems en matrassen. Zo weet je zeker dat je daar heel comfortabel op zal slapen, helemaal in lijn met je persoonlijke slaapprofiel. 
 • Karakteristiek en stoer design
  Zoek je naar een specifiek karakteristiek en stoer design? Dat kan met een bedombouw, bijvoorbeeld dankzij stoere toevoegingen van staal. En wil je het bed laten zweven boven de grond? Dat gaat je niet lukken met een boxspring.

Uiteraard kent de bedombouw aan de andere kant ook wel een nadeel. De maatomtrek is breder dan die van het matras. Het betekent in de praktijk dat je aan beide kanten een paar centimeter extra nodig hebt om het bed lekker ruim in de slaapkamer te kunnen plaatsen. 

Boxspring

Kies je in plaats daarvan voor een boxspring? Ook die kent een paar belangrijke voor- en nadelen:

 • Hoger bed
  De boxspring is een hoger bed, iets dat veel mensen mooi vinden. Bovendien heb je een hoge instap en uitstap, iets dat handig kan zijn als je wat ouder bent. Ook maakt dit het makkelijker om het bed te verschonen en weer netjes op te maken. 
 • Comfortabele rand
  De rand van een boxspring is zacht, waardoor die meer comfortabel is dan bij een (houten) bedombouw. Dat kan prettig zijn als je ervan houdt om op de rand van je bed te gaan zitten. 

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het onderhoud van de boxspring wat lastiger is. Met name als je veel last hebt van huisstofmijt zal je dit merken in de slaapkamer. Er zijn alternatieven met (kunst)leer verkrijgbaar, al heeft dat niet altijd de uitstraling waar veel mensen naar op zoek zijn in een boxspring. 

In eiken, oud eiken of steigerhout

Denk je aan een houten bedombouw voor je bed? De afwerking in hout is er in eiken, in oud eiken en in steigerhout. Dat betekent dat je de keuze hebt uit een aantal mooie materialen, die goed geschikt zijn voor een stoere en stijlvolle afwerking. Het eiken kunnen we natuurlijk op meerdere manieren behandelen, voor een grijzige of andere tint ter afwerking.

Dankzij het steigerhout kunnen we de houten bedden maken voor ieder budget. Dus zoek je naar een stoere ombouw van hout of wil je het bed bijvoorbeeld optisch laten zweven? In de beide gevallen zorgen we ervoor dat je daar op een voordelige manier gebruik van kunt maken. Net als in eiken en oud eiken, als dat de houtsoorten zijn waar je enthousiast van wordt.

Uiteraard kunnen we de houten bedombouw maken in iedere maat waar je naar op zoek bent. Dus zoek je naar een bed in 160 x 200 of een breder bed in 180 centimeter of zelfs 200 centimeter breed? In al die gevallen gaan we daar graag mee aan de slag, net als wanneer je zoekt naar maatwerk. Het betekent in de praktijk dat je een mooi bed kunt laten maken, met natuurlijk de bovenstaande voordelen van een bedombouw. 

Houten bedombouw: stoer in de slaapkamer

De houten bedombouw is een stoere en opvallende keuze in de slaapkamer, voor een prachtig bed om van te dromen. Uiteraard valt dat in sommige gevallen ook van een boxspring te zeggen, dankzij bijvoorbeeld de donkere kleuren en natuurlijk de hoogte van het bed.

Het is de moeite waard om de boxspring en de bedombouw goed met elkaar te vergelijken, zodat je daar een mooie keuze uit maakt. Dus zoek je naar een bed in een fijn materiaal zoals eiken, oud eiken of steigerhout? En wil je dat boven de grond laten zweven? Of zoek je een bed waarmee je minder last hebt van huisstofmijt en dat er toch bijzonder geslaagd uit kan zien? We zijn je graag van dienst met onze houten bedombouw, uiteraard netjes in de maat waar jij naar op zoek bent.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95