Ga naar de inhoud

Houten ledikant voor 180 x 200: iets groter dan het matras

person

gussta

calendar_month 23/02/2021

Het houten ledikant in 180 x 200 meet eigenlijk meer dan dat. En vraagt dus om iets meer ruimte in de slaapkamer. Het is een belangrijke tip die we meegeven als klanten een nieuw bed uitzoeken. Dus wil je het bed graag zo groot mogelijk hebben, zonder dat het langs de randen te krap wordt om er goed te kunnen lopen? Het is iets om rekening mee te houden, als je op zoek bent naar de juiste afmetingen.

Tip: twijfel je over 180 centimeter, 160 of misschien 200 centimeter breedte voor het bed? We kunnen zelfs maatwerk leveren, waardoor op dit gebied van alles mogelijk is.

Bij een bed van 180 x 200 centimeter zal het houten ledikant iets groter zijn. Het is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat dit goed in de slaapkamer past. Het heeft te maken met het daadwerkelijke hout zelf, samen met het eventuele staal dat we gebruiken voor de constructie. Samen zorgen die materialen voor de bedombouw, die om het matras heen komt te zitten. 

180 x 200: grote maat voor het matras

Een houten ledikant voor 180 x 200 centimeter is een behoorlijke bedombouw, dankzij het grotere matras waar je gebruik van maakt. Het matras is een maat groter dan gebruikelijk in Nederland voor een tweepersoonsbed.

Standaard gaat het om 160 centimeter x 200 centimeter. De breedte van 160cm zorgt ervoor dat jullie beiden bijna een eenpersoonsbed hebben, dat standaard namelijk 90 centimeter breed is. Jullie zullen niet snel allebei in het midden liggen, waardoor het goed mogelijk is om er vrij in te bewegen.

Wil je er toch zeker van zijn dat jullie voldoende ruimte hebben? Met 180 x 200cm gaat het om twee keer een volledig eenpersoonsbed, en dan tegen elkaar aan. Dat is de breedte die jullie hebben, om je in je slaap zonder problemen om te kunnen draaien. 

Tip: kijk zowel naar de breedte van het matras als naar de lengte van het bed. Tot ongeveer 185 centimeter lichaamslengte heb je voldoende aan de standaardmaat. Ben je langer dan dat? Kies dan voor een bed van 210 centimeter of zelfs 220 centimeter lang. Je weet dan zeker dat je niet met je voeten op of net over het voeteneinde komt te liggen. 

Houten ledikant: ombouw voor het bed

De houten ledikant voor het bed is een ombouw. Dat betekent dat het hout óm het matras heen komt te zitten. Dit is een belangrijk verschil met bijvoorbeeld een boxspring, die op een andere manier wordt opgebouwd. Het gaat dan om het matras zelf, op een matrasbodem die dezelfde afmetingen voor de lengte en de breedte heeft.

De boxspring van 180 x 200 centimeter heeft dus ook die precieze afmetingen. Er is geen sprake van een ombouw, waardoor het niet nodig is om rekening te houden met eventuele extra ruimte in de slaapkamer. 

Als je kiest voor een houten ledikant werkt dat net iets anders. Het matras meet 180 x 200 centimeter, zodat je daar gebruik van kunt maken in de standaard (grotere) maat. Dat is belangrijk, bijvoorbeeld om er je hoeslaken en dekbed voor te kunnen kopen.

Het hout om het matras heen meet aan de buitenkant net wat meer. Gaat het bijvoorbeeld om een bedombouw met een dikte van 5 centimeter? Het betekent dat het bed in totaal 190 centimeter breed is, bij een lengte van 210 centimeter. Dat is iets om rekening mee te houden als je wilt opnemen of het in de slaapkamer past.

Tip: kies je voor een houten bedombouw voor een bed van 180 x 200? Reken met 190 x 210 of zelfs met 200 x 220 centimeter aan ruimte. Je weet dan zeker dat het niet snel te krap zal worden. 

Andere afmetingen: van 160 tot 200 centimeter of meer

Uiteraard geldt dit voor de bedombouw in 180 x 200 centimeter, net als voor de diverse andere afmetingen waar je gebruik van kunt maken. Dus zoek je een bed in bijvoorbeeld 160 x 200 of in 200 x 200? Houd er rekening mee dat de ombouw van het bed in de praktijk een stukje groter zal zijn.

Dus heb je net voldoende ruimte voor het bed? Misschien is het beter om een maat kleiner te kiezen, zodat je de ombouw goed in de slaapkamer kwijt kunt. En kom je er met de standaardafmetingen toch niet uit? We kunnen zelfs maatwerk leveren, om er zeker van te zijn dat het allemaal goed past in de slaapkamer. En ben je benieuwd hoe je het bed zo goed mogelijk tot z’n recht kunt laten komen, bijvoorbeeld aan de hand van de afmeting? We adviseren je graag, voor een prachtig resultaat. 

Houten ledikant in 180 x 200: uitgebreid assortiment

Benieuwd naar onze houten ledikanten in 180 x 200 centimeter? Het is een populaire afmetingen, naast het standaardformaat in 160 centimeter breedte. Dat betekent dat je de keuze hebt uit een groot aantal verschillende houten bedden.

Zoek je bijvoorbeeld naar een bed in eiken, in oud eiken of in steigerhout? Het zijn de mooie materialen waar je gebruik van kunt maken. En waarmee je zorgt voor een prachtige verschijning in de slaapkamer. Eventueel kun je zelfs kiezen voor een bed met laden of een model dat zweeft, zodat je de kamer lekker praktisch en ruim kunt indelen. 

Ontdek online de verschillende mogelijkheden voor een houten ledikant in 180 x 200 centimeter, waar je een prachtige keuze mee maakt. En houd rekening met de extra ruimte die je nodig hebt, om er in de slaapkamer op een fijne manier gebruik van te kunnen maken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95