Ga naar de inhoud

Houten nachtkastje: zwevend of staand bij het bed van hout

person

gussta

calendar_month 30/01/2023

Het houten nachtkastje creëert een geweldige combinatie bij een houten bed. Of bij ieder ander type bed, dankzij de warme uitstraling van het hout. Dus zoek je naar iets bijzonders? Of ben je op zoek naar iets dat er goed bij past? Ontdek het natuurlijke karakter en de verschillende houtsoorten. We gebruiken bijvoorbeeld eiken, steigerhout en grenen.

Het houten nachtkastje kunnen we optisch laten zweven, door het aan het bed of aan de wand te bevestigen. Of kies een kastje dat alleen bestaat uit een paar planken, die steunen op de grond. Je kunt er allerlei kanten mee op, voor een mooie verschijning in de slaapkamer. En voor een praktische toevoeging op het bed natuurlijk. Zodat je er jouw wekker, smartphone of een paar leuke bloemen op kunt zetten.

Houten nachtkastjes: natuurlijke materialen

De houten nachtkastjes maken we in verschillende materialen. We gebruiken:

  • Massief eiken
  • Rustiek eiken
  • Oud eiken
  • Oud steigerhout
  • Oude grenen balken

Alle soorten hout bieden een combinatie van de beste kwaliteit en een geweldige natuurlijke uitstraling. Bekijk de verschillende soorten, om inspiratie op te doen met de kleuren, de uitstraling en de tint. Het hout kan bijvoorbeeld heel robuust en stoer ogen, of juist meer afgewerkt.

Dus ben je op zoek naar iets specifieks? Bekijk de verschillende houten nachtkastjes. Wij zorgen er met ons brede assortiment voor dat je daar online inspiratie voor kunt opdoen.

Tip: veel van de nachtkastjes passen perfect bij de houten bedden uit ons assortiment. Dus zoek je naar een nachtkastje in combinatie met een bed van hout? Daar zijn we je graag mee van dienst. We bouwen de bedden en de kastjes zelf. Dat betekent dat we die netjes op maat kunnen maken. En dat ‘kan niet’ bij ons niet bestaat, omdat we ook maatwerk kunnen leveren.

Bekijk bijvoorbeeld een nachtkastje van steigerhout, als mooie toepassing van dit hout dat al een leven achter de rug heeft. We gebruiken oud steigerhout, dat zich op de steigers meer dan bewezen heeft. Op die manier weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit. Het hout kraakt niet, is superstevig en is ondertussen toch heel betaalbaar voor een mooi kastje.

Het nachtkastje biedt ruimte op de bovenste plank en in de lade. Op die manier is er altijd voldoende ruimte om iets op te bergen. Of zorg je voor een robuust geheel naast het bed, dat voldoende ‘body’ heeft om er niet bij weg te vallen.  

Als plank of met een lade

Het houten nachtkastje is er in allerlei verschillende stijlen. Dus zoek je naar iets bijzonders, dat zo minimalistisch mogelijk is? Of ben je juist op zoek naar een kastje met wat meer inhoud, om er letterlijk iets in op te kunnen bergen? Bekijk de verschillende mooie modellen, van heel ruim en robuust tot slanker en bijvoorbeeld in combinatie met staal.

Veel mensen zoeken bijvoorbeeld naar een houten nachtkastje dat alleen bestaat uit een plank tegen de muur of aan het bed. Het is een minimalistische keuze, waarbij we het net laten lijken of de plank boven de grond zweeft. Het grote voordeel daarvan is dat de slaapkamer als geheel een beetje groter zal lijken. Iedere vierkante meter van het vloeroppervlak die vrij blijft draagt bij aan het gevoel van ruimte. Door de nachtkastjes niet op de grond te laten staan lijkt de slaapkamer dus een beetje groter. Dat is vooral een goed idee als er rondom het bed niet zoveel ruimte beschikbaar is.

Zoek je aan de andere kant naar een kastje waarin je wat meer ruimte hebt om iets op te bergen? Met alleen een plank kunnen daar een paar bloemen op staan, net als een wekker of de oplader voor een mobiele telefoon. In een lade kun je meer spullen kwijt. Bovendien zorg je ervoor dat je die niet ziet liggen op het moment dat je er geen gebruik van maakt. Zo blijven het houten nachtkastje en de slaapkamer netjes. De natuurlijke uitstraling van het hout zorgt voor een rustiek karakter en een rustig gevoel in de ruimte.

Zwevend aan het bed of aan de wand

We bevestigen de houten nachtkastjes graag zwevend aan de wand of aan het bed. In een aantal gevallen passen de kastjes speciaal bij de bedden die we bouwen. We zorgen er aan de kant van het hoofdbord aan de zijkant voor dat er een mogelijkheid is om de kastjes te bevestigen. Op die manier lijken de kastjes en het bed van hout één geheel te vormen. Dit komt zowel het ruimtelijke gevoel als het design in de kamer ten goede.

Heb je geen houten bed, maar wil je wel gebruik maken van zwevende nachtkastjes? In veel gevallen is het ook mogelijk om het kastje aan de wand te bevestigen. Op die manier ontstaat een vergelijkbaar effect. Het grote verschil is dat het kastje losstaat van het bed. 

Wij helpen je graag inspiratie op te doen met de verschillende houten bedden en de nachtkastjes van hout die we kunnen maken. Dat doen we gewoon zelf. Dat betekent dat we ook maatwerk kunnen leveren, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een specifieke afmeting. Vertel ons wat je belangrijk vindt, dan gaan we daarmee aan de slag.

Staand en met staal: allerlei houten nachtkastjes

Zoek je een speciaal houten nachtkastje, bijvoorbeeld staand of in combinatie met staal? We gebruiken staal om onze bedden extra te verstevigen. En om de nachtkastjes te bevestigen of puur decoratief. Bekijk de verschillende nachtkastjes die hangen en lijken te zweven, of die juist stevig op de grond staan. Op die manier krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

Heb je vragen over het hout dat we gebruiken voor de nachtkastjes? Of over de manier waarop we dat kunnen behandelen? Stel ons je vragen, dan vertellen we je daarover graag meer. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95