Ga naar de inhoud

Houten roomdivider met plantenbakken: 5 voordelen van mooi groen voor binnen

person

gussta

calendar_month 01/02/2023

Voor een fijn en knus hoekje of om de akoestiek te verbeteren: een roomdivider biedt allerlei voordelen. En kies je voor onze modellen met massief houten plantenbakken? Dan breng je bovendien op een heel leuke manier meer groen in huis. Of op de werkplek natuurlijk, omdat je zelf bepaalt waar je de roomdividers in groot of klein plaatst. Wij helpen je inspiratie op te doen.

Onze roomdividers zijn er vanaf 150 centimeter breed, als je daarmee de hoogte in wilt. En zoek je een smaller model, bijvoorbeeld in 115 centimeter breed of 160 centimeter breed en dan een stuk lager? Ontdek de verschillende modellen, voorzien van massief eiken plantenbakken. Of op een schuifdeurkast, die goed geschikt is op kantoor om de werkplek mooi mee in te richten. 

Stalen frame met massief eiken plantenbakken

We gebruiken voor de roomdivider voor thuis standaard een stalen frame met daarin massief eiken plantenbakken. Zo combineren we een geheel dat mooi natuurlijk oogt, de ruimte verdeelt en toch gewoon doorkijkbaar is. Het stalen frame garandeert maximale stevigheid, terwijl de gebruikte elementen slank blijven. Op die manier is het een prachtige aanvulling op de rest van het interieur, vooral dankzij de verschillende planten die je er zelf in plaatst.

Ervaar 5 voordelen

Een houten roomdivider met plantenbakken levert minimaal 5 fijne voordelen op. Wij zetten ze voor je op een rij, in de volgorde die we het meest horen van klanten die er heel blij mee zijn.

1. Gezellige hoekjes in huis

Creëer eenvoudig gezellige hoekjes in huis, met een roomdivider. Het is de makkelijkste manier om een grotere ruimte in twee of meer delen te verdelen. Er ontstaat een wand waar je iets tegenaan kunt zetten. Of je breekt een zichtlijn, waardoor er een hoekje ontstaat om een paar comfortabele stoelen te plaatsen.

Dus is de ruimte te groot, omdat je moeite hebt om het goed in te richten? Een divider kan waarschijnlijk helpen. Ondertussen kijk je er op een aantal plekken gewoon doorheen, waardoor het niet klein zal ogen. Het biedt het goede van een verdeling, terwijl je aan beide kanten wel het ruimtelijke effect behoudt. 

2. Duidelijke afbakening van delen

Onze roomdivider helpt je bovendien om verschillende delen in de ruimte op een duidelijke manier af te bakenen. Dus wil je het zitgedeelte apart houten van de eettafel of de entree als je binnenkomt? Met een divider maak je duidelijk waar het ene deel eindigt en het volgende begint.

Tip: gebruik op die manier ook een vloerkleed. Leg het kleed helemaal onder de (voorkant van de) bank of onder de stoelen die je plaatst. Creëer op die manier een zitgedeelte, waarbij je met de divider en het kleed aangeeft waar dit begint en eindigt. 

3. Meer privacy waar je dat wilt

Ondertussen kun je de roomdivider van hout goed gebruiken om een beetje meer privacy te creëren. Ondanks dat je er goed doorheen kunt kijken breek je de zichtlijn. Dus heb je de kans om je erachter terug te trekken, bijvoorbeeld op de bank of in een lekkere luie stoel.

Of gebruik planten die groter groeien, waardoor het werkelijk lastiger wordt om er doorheen te kijken. Als de andere kant echt niet meer te zien is zorg je voor maximale privacy. Het is de mooiste en meest natuurlijke manier om een ruimte in huis voor jezelf te houden, bijvoorbeeld als je een boek wilt lezen of even lekker ontspant terwijl je televisie kijkt.

4. Extra opbergruimte in de roomdivider

Een houten roomdivider of een model met een schuifdeurkast voor op kantoor biedt op een slimme manier extra opbergruimte. Je hoeft geen kast in het midden van de kamer te zetten, terwijl de vakken er toch voor zorgen dat je er allerlei spullen of materialen in kwijt kunt.

Gebruik de plantenbakken gedeeltelijk voor planten en ook om een paar spullen in op te bergen. Of benut een ander deel van de divider om iets groters neer te zetten. Gebruik het voor accessoires of voor spullen die je graag in de buurt hebt liggen. Waar je ook voor kiest, een houten roomdivider zorgt ervoor dat je alles kwijt kunt en dat het bovendien lekker voor het grijpen ligt.

5. Fijne akoestiek in huis

Ten slotte draagt de roomdivider van hout goed bij aan de akoestiek in huis. Dat heeft twee redenen:

  • De akoestiek in een kleinere ruimte is vaak beter dan in een grote. Je voorkomt eventuele galm, die je vooral hoort als je in een nieuw huis komt waar je nog niet begonnen bent met inrichting. Als de ruimte te groot is of als er bijvoorbeeld geen gordijnen hangen kan het helpen om het op te delen in kleinere onderdelen. De divider zorgt er dan voor dat het meteen een stuk minder hol of groots klinkt.
  • Gebruik je planten in de massief eiken plantenbakken van de roomdivider? Ook daarmee zorg je ervoor dat de akoestiek verbetert. Planten in huis verbeteren de akoestiek, dus op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Het is de makkelijkste manier om het in huis een stuk warmer, gezelliger en knusser aan te laten voelen. 

Houten roomdivider met plantenbakken kopen

Denk je aan een houten roomdivider? Kies onze modellen met eiken plantenbakken of bekijk de modellen voor op kantoor. Gebruik ze op de werkplek of gebruik de exemplaren voor thuis in de woonkamer, bij het eetgedeelte of op een andere plek in huis. Wij laten je zien waar je allemaal uit kunt kiezen. Bekijk de roomdividers online en maak je keuze, dan gaan we daar voor je mee aan de slag. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95