Ga naar de inhoud

Lekker slapen onder een dekbedovertrek van katoen satijn

person

gussta

calendar_month 20/04/2021

Lekker slapen in onze mooie houten bedden: dat is de belangrijkste belofte die we doen. En daarvoor bouwen we bedden van het mooiste hout, al doen we natuurlijk meer dan dat. Dus zoek je naar een fijn dekbedovertrek? Dan is katoen satijn een uitstekende keuze. Het is een heerlijk zacht en bovendien mooi materiaal.

We leggen je uit wat een dekbedovertrek van katoen satijn precies is. En of het voor jou geschikt is, omdat er natuurlijk allerlei type slapers zijn. We denken dat iedereen heerlijk slaapt in een mooi houten bed, maar we begrijpen dat je daarin natuurlijk je eigen voorkeuren hebt. 

Wat is katoen satijn?

Ten eerste, wat is een dekbedovertrek van katoen satijn? Het materiaal is een speciale weving van katoen. Dit zorgt voor een heerlijk zacht materiaal, dat bovendien mooi glad is. Tegelijkertijd ademt het nog net zo als je dat misschien kent van het reguliere katoen.

Die ademende werking is belangrijk, omdat het voorkomt dat je het te warm krijgt in bed. Met name in de zomermaanden is katoen een fijne keuze, die je enigszins koel houdt. In de wintermaanden houdt de stof je juist lekker warm. Het is op die manier een fijn materiaal voor de dekbedovertrek. En wil je voorkomen dat je het in de winter koud krijgt? Of in de zomer te warm? Je kunt de overtrek gebruiken met een dekbed dat je dunner of dikker maakt, afhankelijk van wat jij prettig vindt.

Let op: katoen satijn is niet hetzelfde als satijn. Dit laatste is een glimmende en gladde stof van polyester. Dat is minder goed geschikt om onder te slapen, omdat het snel warm zou worden.

Katoen satijn is in de basis katoen, dat een speciale weving heeft gehad. Hierdoor voelt de stof een stuk zachter en gladder aan dan het reguliere katoen. Dat kan vrij stug zijn, waardoor veel mensen er minder graag onder slapen. Bovendien zorgt de satijnweving voor een meer luxe uitstraling van de stof. Op die manier is het een prachtige dekbedovertrek, waarvan de kleuren bovendien veel langer mooi blijven. 

Voor de gemiddelde slaper

En ben je benieuwd of je er lekker onder zal slapen? De dekbedovertrek van katoen satijn is goed geschikt voor de gemiddelde slaper. Met andere woorden, het is een materiaal dat de meeste mensen heel prettig vinden.

Dus ben je aan de ene kant geen koukleum, maar lig je aan de andere kant gelukkig ook niet te zweten in bed? In dat geval maak je met dit materiaal waarschijnlijk een heel goede keuze. Je bent een gemiddelde slaper, waardoor katoen satijn voor de dekbedovertrek goed bij je past.

Het materiaal is lekker zacht, mooi glad en heel goed ademend. Op die manier ervaar je een fijne temperatuur in bed. Dus kun je er zowel in de zomer als de winter goed gebruik van maken. Bovendien slaap je onder een overtrek die het bed er veel meer luxe uit laat zien. Dus kies je voor een van onze mooie houten bedden om in te slapen? Met een overtrek in katoen satijn zorg je ervoor dat je dit er prachtig mee op kunt maken. 

Houten bed met mooie overtrek

De dekbedovertrekken in katoen satijn zijn natuurlijk beschikbaar in de diverse afmetingen. Houd er rekening mee dat je de maat kiest op basis van het dekbed dat je gebruikt, dus niet op basis van de grootte van het bed.

Op een bed van 160 centimeter breed kies je een dekbed dat een breedte heeft van bijvoorbeeld 220 of 240 centimeter. Op die manier zal het links en rechts naast het bed mooi overhangen. Bovendien hebben jullie voldoende ruimte om ’s nachts te bewegen, zonder dat de ander ineens zonder het dekbed komt te liggen.

Dus kijk je naar de verschillende houten bedden en wil je daar een mooie overtrek bij uitzoeken? Houd er rekening mee dat je het dekbed, en dus de overtrek in een grotere maat moet kiezen. Op die manier kun je het bed er mooi mee opmaken. Zodat je het katoen satijn kunt gebruiken op het bed dat je nieuw koopt. Of op het bed dat je al veel langer hebt natuurlijk, als je alleen zoekt naar een overtrek in dit fijne materiaal.  

Dekbedovertrek van katoen satijn 

Je hebt online de keuze uit een breed assortiment met verschillende overtrekken. Dus zoek je naar een dekbedovertrek van katoen satijn? Ze zijn er bijvoorbeeld in de verschillende effen kleuren. Het grote voordeel daarvan is dat ze een belangrijke mate van rust uitstralen. Het sluit mooi aan bij het bed, dat bijvoorbeeld in eiken, oud eiken of steigerhout al behoorlijk veel aandacht zal trekken. Juist door een rustige overtrek te kiezen breng je dat op een mooie manier met elkaar in balans.

Aan de andere kant kun je ervoor kiezen om de uitstraling van de katoen satijn juist heel sterk te benadrukken. Is er sprake van lijnen of strepen? Gebruik ze in de horizontale of de verticale richting om het bed in die richting nog een beetje groter te laten lijken. En laat de glans op die manier extra goed naar voren komen, op de patronen waar je voor kiest. Je hebt allerlei mogelijkheden, om het bed daarmee iedere keer mooi op te maken.

En zoek je naast het dekbedovertrek van katoen satijn ook de kussenslopen of andere accessoires voor in de slaapkamer? Bekijk online ons uitgebreide assortiment, waarmee we je graag helpen om inspiratie op te doen. Zo maak je een mooie keuze voor in de slaapkamer. En bestel je meerdere overtrekken in katoen satijn? Dat maakt het makkelijker om daarmee te wisselen, zodat je ze regelmatig kunt wassen. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95